-
PhotoshopCS2 problem
Instalirao sam photoshop CS2. Do sad sam koristio 8-cu. Problem je u tome, kad otvorim neku sliku u photo. CS2 sve su dosta tamnije nego original, neznam zašto, kao da se automatski zatamne. U prijašnjim verzijama toga nije bilo. Tražio sam na netu nešto o tome, no, neuspješno. U samom programu mogu posvjetlit sliku tek nakon što ju otvorim, ali nije to što želim. Kao da je tako u programu negdje podešeno, no ne mogu pronaći gdje. Instalirao sam i neki upgrade ali nema nikakvih promjena. Eto, molim one koji su imali možda isto takav problem i znaju o čemu se radi da mi pomognu.
HVALA
-
može bit problem s adobe gama loaderom, probaj ga ugasit (al neznam di točno :p)
-
Ja sa svojim verzijama nikada nisam imao sličnih problema.
Što još iz njihovog asortimana software-a imaš instaliranog? (mislim na adobe)
Možda je nešto nekompatibilno.
Također probaj reinstalirati aplikaciju, možda pomogne.
Ako ne pomogne vjerojatno će trebati zaviriti u Adobe Gamma da nije što raštimano.
Također moram postaviti pitanje koristite li štogod od dodatne opreme za kalibraciju boja sa monitorom i/ili printerom?
-
taj adobe gaa loader,ako je to problem,probaj ugasit u procesima. Ctrl+Alt+Del i na proceses
-
Adobe gamma možeš ugasiti preko msconfig-a.
Probaj, ali mislim da ti to neće pomoći.
-
pretpostavljam da je photoshop 9 cs2 onda ovako napravi:
View > proof setup > i kvacicu stavi na Monitor RGB
rijesen problem
pozz uzivaj
-
ne, ne nažalost, reinstalirao sam program, ugasio sam bez problema adobe gammu, probao i sve ove gore navedene opcije, nemam nikakvi software od monitora instaliran koji bi se kosio, od adobe-a imam jedino acr. reader 7 instaliran, neznam...imao sam i nedavno photoimpact instaliran, corel paint shop pro i sve je bilo ok...ah smislit ću nešto, sigurno je neka banalna glupost.
-
udjes u photoshop i sljedi postupak i stvar je rijesena, bar sam ja tako rijesio stvar tamnih slika pri otvaranju
View > proof setup > i kvacicu stavi na Monitor RGB
-
Pozdrav-evo ovako, riješio sam problem uglavnom, da ne tražite dalje, sasvim sam slučajno našao, išao sam pod menu EDIT pa color settings, i pod working spaces sam promijenio u RGB polju vrijednost, tj. maknuo sam Adobe i stavio Samsung ICM Profile...no ima pod tim opcijama dosta toga nejasnoga i zbunjujućeg što u prijašnjim verzijama nije bilo...e sad kad otvaram sliku, preview mi je i dalje tamni, no sliku ipak normalnu otvara i to je donekle ok...no još tu ima nešto malo za podesit...neznam šta je Gray polje i Spot opcija-pod Gray mogu loadat baš moj model monitora no ne prihvaća...itd itd...ne želim vas dalje mučit.