može bit problem s adobe gama loaderom, probaj ga ugasit (al neznam di točno)
Instalirao sam photoshop CS2. Do sad sam koristio 8-cu. Problem je u tome, kad otvorim neku sliku u photo. CS2 sve su dosta tamnije nego original, neznam zašto, kao da se automatski zatamne. U prijašnjim verzijama toga nije bilo. Tražio sam na netu nešto o tome, no, neuspješno. U samom programu mogu posvjetlit sliku tek nakon što ju otvorim, ali nije to što želim. Kao da je tako u programu negdje podešeno, no ne mogu pronaći gdje. Instalirao sam i neki upgrade ali nema nikakvih promjena. Eto, molim one koji su imali možda isto takav problem i znaju o čemu se radi da mi pomognu.
HVALA
može bit problem s adobe gama loaderom, probaj ga ugasit (al neznam di točno)
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Ja sa svojim verzijama nikada nisam imao sličnih problema.
Što još iz njihovog asortimana software-a imaš instaliranog? (mislim na adobe)
Možda je nešto nekompatibilno.
Također probaj reinstalirati aplikaciju, možda pomogne.
Ako ne pomogne vjerojatno će trebati zaviriti u Adobe Gamma da nije što raštimano.
Također moram postaviti pitanje koristite li štogod od dodatne opreme za kalibraciju boja sa monitorom i/ili printerom?
Zadnji uredio Wisher : 21-01-2007 u 20:22
taj adobe gaa loader,ako je to problem,probaj ugasit u procesima. Ctrl+Alt+Del i na proceses
Lijenost se isplati sada a rad se isplati poslijeJel to to?
Adobe gamma možeš ugasiti preko msconfig-a.
Probaj, ali mislim da ti to neće pomoći.
pretpostavljam da je photoshop 9 cs2 onda ovako napravi:
View > proof setup > i kvacicu stavi na Monitor RGB
rijesen problem
pozz uzivaj
ne, ne nažalost, reinstalirao sam program, ugasio sam bez problema adobe gammu, probao i sve ove gore navedene opcije, nemam nikakvi software od monitora instaliran koji bi se kosio, od adobe-a imam jedino acr. reader 7 instaliran, neznam...imao sam i nedavno photoimpact instaliran, corel paint shop pro i sve je bilo ok...ah smislit ću nešto, sigurno je neka banalna glupost.
udjes u photoshop i sljedi postupak i stvar je rijesena, bar sam ja tako rijesio stvar tamnih slika pri otvaranju
View > proof setup > i kvacicu stavi na Monitor RGB
Pozdrav-evo ovako, riješio sam problem uglavnom, da ne tražite dalje, sasvim sam slučajno našao, išao sam pod menu EDIT pa color settings, i pod working spaces sam promijenio u RGB polju vrijednost, tj. maknuo sam Adobe i stavio Samsung ICM Profile...no ima pod tim opcijama dosta toga nejasnoga i zbunjujućeg što u prijašnjim verzijama nije bilo...e sad kad otvaram sliku, preview mi je i dalje tamni, no sliku ipak normalnu otvara i to je donekle ok...no još tu ima nešto malo za podesit...neznam šta je Gray polje i Spot opcija-pod Gray mogu loadat baš moj model monitora no ne prihvaća...itd itd...ne želim vas dalje mučit.
Bookmarks