-
problem s hardom!!!
molim zappana i ostalu ekipu s fer-a da mi hitno pomognu.
imam frendov hard od 80GB koji sada prepoznaje samo 7,5GB!formatiran je u FAT32.kada ga samog spojim na komp,u fdisku mi kaže da nema definiranih particija.probao sam ju napravit i koristi samo tih 7,5GB.onda sam zbrisao i tu particiju i spojio na komp njega i još 1 hard.onda mi u fdisku pokazuje normalno particiju od tog drugog harda,ali i 7,5GB od prvog harda bez ikakve oznake za particije(ni C: ni D: -NIŠTA).ljudi sve sam probao al nikako da dobijem cijeli kapacitet tog harda.
kaj da radim?!? :(:(:(
-
Prvo jesi siguran da je 80 GB? Da nije možda 8 GB?
Drugo provjeri dali u fdisku imaš non DOS particije tipa NTFS particija
-
daj me nemoj zajebavat!zamjenio sam 80 i 8GB?!?pa nisam čorav.u fdisku ne prepoznaje ni non DOS ni FAT32 particije.ništa.
-
Onda je hard oštečen. Pogledaj dali ga u BIOSu prepozna kao 80 GB
-
nadam se da komp nije stariji od 5-6 godina:o ,
-
hard je kupljen prije 8 mjeseci(maxtor ata 133).moj komp je star 5 godina i on ga ne prepozna.spojio sam ga na 1 drugi komp i normalno ga prepozna.u biosu prepozna 80.sad sam probao sa partišn međikom i prepoznao je kapacitet diska.u pol 5 sam ga danas ostavio da se formatira i još uvijek nije gotovo.vidit ću sutra ujutro oće kaj bit.ako ne,popizdit ću!
-
čudiš se kaj ti komp star 5 godina ne prepoznaje disk od 80 GB?!?! tu nema niš čudno, jednostavno matična iz tog doba nije nit sanjala da će postojat hardovi od 80 GB.
ako ti ovo s partition magicom riješi stvar i da se sve kasnije dobro vidi, okej. ako ne probaj flashat bios, iako obzirom na starost ploče je i to upitno rješenje. nema ama baš ništa čudno u tome da toliko stara ploča ne prepoznaje pravilno disk od 80 GB.
uostalom, koja finta je imat 80 GB disk na ATA33 sabirnici, to će se i tak vući (i sam veliš da ti se već par sati samo formatira). razmisli i o updateu MBO+CPU+RAM ak si možeš to nekak sredit
-
dobar ti je savjet,al nema se para.ma nisam ja ni mislio koristit taj hard kod sebe jer znam da ga matična ne podržava.hard se formatira kod sestrične na kompu.
-
problem je nekako rješen.uspio sam vratit 80giga ali mi u fdisku još uvijek detektira samo 12.htio sam napravit 2 particije ali sad neznam kako bi kad eto pokazuje sam dio harda.
hvala svima na odgovorima.
-
A koliko je star fdisk? Mislim sa čije sistemske se pokreče? Ja koristim fdisk sa sistemske od Windowsa ME i svaki put je savršeno radio čak i sa diskovima od 200 GB
-
bootica je od 98(neznam jel first ili second edition).