Prvo jesi siguran da je 80 GB? Da nije možda 8 GB?
Drugo provjeri dali u fdisku imaš non DOS particije tipa NTFS particija
molim zappana i ostalu ekipu s fer-a da mi hitno pomognu.
imam frendov hard od 80GB koji sada prepoznaje samo 7,5GB!formatiran je u FAT32.kada ga samog spojim na komp,u fdisku mi kaže da nema definiranih particija.probao sam ju napravit i koristi samo tih 7,5GB.onda sam zbrisao i tu particiju i spojio na komp njega i još 1 hard.onda mi u fdisku pokazuje normalno particiju od tog drugog harda,ali i 7,5GB od prvog harda bez ikakve oznake za particije(ni C: ni D: -NIŠTA).ljudi sve sam probao al nikako da dobijem cijeli kapacitet tog harda.
kaj da radim?!?![]()
bolje bit mrtav pijan nego pijan mrtav.
daj me nemoj zajebavat!zamjenio sam 80 i 8GB?!?pa nisam čorav.u fdisku ne prepoznaje ni non DOS ni FAT32 particije.ništa.
nadam se da komp nije stariji od 5-6 godina,
hard je kupljen prije 8 mjeseci(maxtor ata 133).moj komp je star 5 godina i on ga ne prepozna.spojio sam ga na 1 drugi komp i normalno ga prepozna.u biosu prepozna 80.sad sam probao sa partišn međikom i prepoznao je kapacitet diska.u pol 5 sam ga danas ostavio da se formatira i još uvijek nije gotovo.vidit ću sutra ujutro oće kaj bit.ako ne,popizdit ću!
čudiš se kaj ti komp star 5 godina ne prepoznaje disk od 80 GB?!?! tu nema niš čudno, jednostavno matična iz tog doba nije nit sanjala da će postojat hardovi od 80 GB.
ako ti ovo s partition magicom riješi stvar i da se sve kasnije dobro vidi, okej. ako ne probaj flashat bios, iako obzirom na starost ploče je i to upitno rješenje. nema ama baš ništa čudno u tome da toliko stara ploča ne prepoznaje pravilno disk od 80 GB.
uostalom, koja finta je imat 80 GB disk na ATA33 sabirnici, to će se i tak vući (i sam veliš da ti se već par sati samo formatira). razmisli i o updateu MBO+CPU+RAM ak si možeš to nekak sredit
dobar ti je savjet,al nema se para.ma nisam ja ni mislio koristit taj hard kod sebe jer znam da ga matična ne podržava.hard se formatira kod sestrične na kompu.
problem je nekako rješen.uspio sam vratit 80giga ali mi u fdisku još uvijek detektira samo 12.htio sam napravit 2 particije ali sad neznam kako bi kad eto pokazuje sam dio harda.
hvala svima na odgovorima.
bootica je od 98(neznam jel first ili second edition).
Bookmarks