problem s Kasdom i maxadsl-om
ovako frend je uzeo maxadsl i dobio onaj Kasdin modem,ne znam točno koji je tip. prije par dana se javio problem : prilikom pokušaja spajanja na net,Windowsi jave grešku "The desired desitination is unreachable" ili nešto slično. u Device Manageru pored unosa modema (Broadcom USB NDIS Device) stoji uskličnik,a u Propertiesima javlja grešku : "Code 10. The device cannot start." Pokušao sam s reinstalacijom drivera,stvaranjem nove konekcije,čeprkanju po Kasdinom appletu za spajanje... Ništa. Sa ADSL linijom inače nema problema,probao sam sa svojim SE555. T-Comova "podrška" kaže da je problem u Windowsima i da nazovemo Microsoft Hrvatska,a na moj komentar da je problem s T-Comovim uređajem,s kojim MS nema veze,sam dobio odgovor "da to nije naš problem,snađite se nekako". Probao sam ga spojiti LAN kablom,nije mi uspjelo. Sad u Device Manageru imam i ikonicu Ethernet Controller i uskličnik pored nje. Zaboravio sam pogledati u Properties :)
Modem je na komp povezan USB-om,LAN portovi se ne koriste. Molim vas za nekakav savjet,ne da mi se natezati više s T-Comom
EDIT : evo riješen problem. Fora je bila u tome što USB kabel nije imao dobar kontakt (jer je majstorova seka prilikom spajanja gurnula konektor u LAN port. Znam,i moja reakcija je bila : wtf:confused::klap:??),a mrežna kartica uopće nije bila instalirana. Znači deinstalacija svega Kasdinog s kompa,instalacija mrežne,spajanje modema (zeleni LAN portovi na modemu,crveni su za IPTV,barem mislim) i voila! Osjećao sam se pomalo glupo jer nisam primijetio da mrežna nije instalirana,ali nema veze. Glavno da radi. Uglavnom,ako netko ima problem s ADSL-om,prilikom zvanja T-Com SZK obavezno dati slušalicu baki/dedi/mami ili bilo kome iz familije tko nema pojma o tehnologiji. Mene su zaj***vali pola sata,a seki su samo rekli "Dolazimo sutra". Onda ih opet čekaj pola sata da se jave kako bi im rekli da nema potrebe za dolaskom...