ovako frend je uzeo maxadsl i dobio onaj Kasdin modem,ne znam točno koji je tip. prije par dana se javio problem : prilikom pokušaja spajanja na net,Windowsi jave grešku "The desired desitination is unreachable" ili nešto slično. u Device Manageru pored unosa modema (Broadcom USB NDIS Device) stoji uskličnik,a u Propertiesima javlja grešku : "Code 10. The device cannot start." Pokušao sam s reinstalacijom drivera,stvaranjem nove konekcije,čeprkanju po Kasdinom appletu za spajanje... Ništa. Sa ADSL linijom inače nema problema,probao sam sa svojim SE555. T-Comova "podrška" kaže da je problem u Windowsima i da nazovemo Microsoft Hrvatska,a na moj komentar da je problem s T-Comovim uređajem,s kojim MS nema veze,sam dobio odgovor "da to nije naš problem,snađite se nekako". Probao sam ga spojiti LAN kablom,nije mi uspjelo. Sad u Device Manageru imam i ikonicu Ethernet Controller i uskličnik pored nje. Zaboravio sam pogledati u Properties
Modem je na komp povezan USB-om,LAN portovi se ne koriste. Molim vas za nekakav savjet,ne da mi se natezati više s T-Comom
EDIT : evo riješen problem. Fora je bila u tome što USB kabel nije imao dobar kontakt (jer je majstorova seka prilikom spajanja gurnula konektor u LAN port. Znam,i moja reakcija je bila : wtf??),a mrežna kartica uopće nije bila instalirana. Znači deinstalacija svega Kasdinog s kompa,instalacija mrežne,spajanje modema (zeleni LAN portovi na modemu,crveni su za IPTV,barem mislim) i voila! Osjećao sam se pomalo glupo jer nisam primijetio da mrežna nije instalirana,ali nema veze. Glavno da radi. Uglavnom,ako netko ima problem s ADSL-om,prilikom zvanja T-Com SZK obavezno dati slušalicu baki/dedi/mami ili bilo kome iz familije tko nema pojma o tehnologiji. Mene su zaj***vali pola sata,a seki su samo rekli "Dolazimo sutra". Onda ih opet čekaj pola sata da se jave kako bi im rekli da nema potrebe za dolaskom...

??),a mrežna kartica uopće nije bila instalirana. Znači deinstalacija svega Kasdinog s kompa,instalacija mrežne,spajanje modema (zeleni LAN portovi na modemu,crveni su za IPTV,barem mislim) i voila! Osjećao sam se pomalo glupo jer nisam primijetio da mrežna nije instalirana,ali nema veze. Glavno da radi. Uglavnom,ako netko ima problem s ADSL-om,prilikom zvanja T-Com SZK obavezno dati slušalicu baki/dedi/mami ili bilo kome iz familije tko nema pojma o tehnologiji. Mene su zaj***vali pola sata,a seki su samo rekli "Dolazimo sutra". Onda ih opet čekaj pola sata da se jave kako bi im rekli da nema potrebe za dolaskom...
Odgovori uz citat
Bookmarks