Rumunjska i Bugarska ulaze u EU - gdje je Hrvatska tu?
Za neka 24 sata 2 ex-komunističke zemlja s Balkana ulaze u Europsku uniju.
http://www.jutarnji.hr/magazin/clana...njska,56436.jl
= Citat =:
Rumunjska je država s najviše pobačaja u Europi. Na ulicama i u kanalizaciji svih većih gradova i dalje žive deseci tisuća djece revolucije, nedužnih žrtava pada komunizma prije točno 17 godina.
Djeca iz kanalizacije, s kojima sam prije pet godina tjedan dan živio u smrdljivim rovovima podzemlja Bukurešta, u međuvremenu su postala odrasli ljudi. No većina ih i dalje živi jednako kao čitav svoj život. Poput divljih životinja. U parku pred željezničkom stanicom Gara de Nord gledaju iz kanala za prozračivanje i potpuno odsutni udišu ljepilo.
:-/
= Citat =:
“Još prije nekoliko godina noću smo se skrivali pred vukovima i kmedvjedima koji su dolazili iz šume i krali nam hranu”, kaže nam 44-godišnji seljak Aleksander Moldovan u selu Persani, usred Transilvanije. “Sada više ne dolaze. Nemaju što ukrasti. I mi smo gladni. Svakim danom sve više.
tog nema ni kod nas , da medvjedi dolaze krast od ljudi hranu , koju ni ovi nemaju :rolleyes:
= Citat =:
Sedamdeset posto rumunjskog stanovništva živi na selu. Ulazak Rumunjske u EU trebao bi prema predviđanjima rumunjskih ekonomista još više pogoršati život milijuna rumunjskih seljaka.
katastrofa
njih ce EU jos vise zeznut
drzave s jos nizim BDP-om od naseg , sa puuuno vise siromasnih , gro cigana raspostranjenih po slamovima oko Bukurešta i Sofije , sa 12% čistih , stock ;D muslimana , sa samo 28 % kupovne moci / prosjek EU ....
kak oni ulaze u EU a nama se jos nezna ni priblizno kad cemo ?
i na kraju , jedan zanimljiv komentar na stranici Jutarnjeg
= Citat =:
kad ovi uđu i rasprše se po EU zemjama, demonstracije i kaos će biti na sam spomen svakog budućeg proširenja.
a kaj ak tak stvarno i bude? nikad jos EU nije primila tolko siromasne drzave ? uz sve restrikcije postavljene od vecine zemalja clanica sadasnjih , sto se zaposljavanja tice , ovi kad skuze da mogu van granica nahrlit će ko sivonje
glupi Englezi ce rec"no no no more expansion"
i mi cemo ostat tu di jesmo