a gle netko ima interes da one udju a hrvatska ne
Za neka 24 sata 2 ex-komunističke zemlja s Balkana ulaze u Europsku uniju.
http://www.jutarnji.hr/magazin/clana...njska,56436.jl
Rumunjska je država s najviše pobačaja u Europi. Na ulicama i u kanalizaciji svih većih gradova i dalje žive deseci tisuća djece revolucije, nedužnih žrtava pada komunizma prije točno 17 godina.
Djeca iz kanalizacije, s kojima sam prije pet godina tjedan dan živio u smrdljivim rovovima podzemlja Bukurešta, u međuvremenu su postala odrasli ljudi. No većina ih i dalje živi jednako kao čitav svoj život. Poput divljih životinja. U parku pred željezničkom stanicom Gara de Nord gledaju iz kanala za prozračivanje i potpuno odsutni udišu ljepilo.![]()
tog nema ni kod nas , da medvjedi dolaze krast od ljudi hranu , koju ni ovi nemaju“Još prije nekoliko godina noću smo se skrivali pred vukovima i kmedvjedima koji su dolazili iz šume i krali nam hranu”, kaže nam 44-godišnji seljak Aleksander Moldovan u selu Persani, usred Transilvanije. “Sada više ne dolaze. Nemaju što ukrasti. I mi smo gladni. Svakim danom sve više.![]()
Sedamdeset posto rumunjskog stanovništva živi na selu. Ulazak Rumunjske u EU trebao bi prema predviđanjima rumunjskih ekonomista još više pogoršati život milijuna rumunjskih seljaka.
katastrofa
njih ce EU jos vise zeznut
drzave s jos nizim BDP-om od naseg , sa puuuno vise siromasnih , gro cigana raspostranjenih po slamovima oko Bukurešta i Sofije , sa 12% čistih , stockmuslimana , sa samo 28 % kupovne moci / prosjek EU ....
kak oni ulaze u EU a nama se jos nezna ni priblizno kad cemo ?
i na kraju , jedan zanimljiv komentar na stranici Jutarnjeg
kad ovi uđu i rasprše se po EU zemjama, demonstracije i kaos će biti na sam spomen svakog budućeg proširenja.
a kaj ak tak stvarno i bude? nikad jos EU nije primila tolko siromasne drzave ? uz sve restrikcije postavljene od vecine zemalja clanica sadasnjih , sto se zaposljavanja tice , ovi kad skuze da mogu van granica nahrlit će ko sivonje
glupi Englezi ce rec"no no no more expansion"
i mi cemo ostat tu di jesmo
Potrubi ak ti se sviđa moj avatar
a gle netko ima interes da one udju a hrvatska ne
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
Portugal ili Grcka nisu bili u puno boljem stanju kad su ulazile u EU. No pogledaj cinjenice, mi smo imali nesretnu privatizaciju, rat (prakticki agresiju na drugu drzavu) i jos uvijek se nalazimo u nesigurnoj regiji. Makar to nitko ne zeli prihvatiti, Balkan nije nista sigurniji nego sto je bio prije 10 godina.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Zasto oni ulaze a mi ne. Iz jednostavnog razloga sto su zapoceli pregovore jos sredinom devedesetih, a mi tek nakon 2000 godine. Imali smo takvu vlast kojoj to nije bilo u interesu. Tako da se tu ne radi o njihovom nego o nasem ineteresu, a to sto smo imali karikaturu od covjeka na vlasti, to je nas problem. Kako se ono kaze, svaki narod ima onakvu vlast kakvu zasluzuje.
Jos nesto, 1990 godine, Slovenija i Hrvatska su bile razvijenije od Portugala i Grcke, s vecim GDP-om per capita. A onda rat, pa 'gospodarsko cudo' i evo rezultata. Od sveg ovog nejgore je sto je 10 godina vladavine onog klauna proizvelo potpuno izvrnut sustav vrijednosti i toga cemose se rjesavat generacijama
Place u RH su skoro kao u slabije razvijenima zemljama EU, a njima je najbitnija jeftina radna snaga, a toga u RH vise nema.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Eto piše danas u večernjem koga su Hrvati najviše voljeli kao politićara...Izvorno postao Drug Mile
I feel the need -the need for speed!!!!!
Hrvati su oduvijek bili poznati po obozavanju politicara i stovanju kultova. Obozavali smo kako okupatorske, tako i domace tlacitelje.
U EU cemo, kako stvari stoje, uci 2010. Da smo kojim slucajem zapoceli proces pridruzivanja kad i ostale tranzicijske zenlje, usli bi zajedno s njima 2004. godine. S obzirom da smo htjeli bit pametni, sad nam se to obija o glavu.
Hrvatski ulazak u europsku Uniju je još uvijek na ledu zbog njezinog geostrateškog položaja; kao što smo nekad bili tampon zona između Istoka i Zapada (a Tito je to znao iskoristiti); tako smo danas tampon zona za Balkan - ono što je 90-ih bila Mađarska.. I sami Rumunji ostaju zbunjeni svojim ulaskom u Uniju - koja je fora u tome, ne znam. ALI: početkom i sredinom 90-ih sam po cijeloj Bugarskoj viđao građevine - ceste, zgrade, nasipe - u izgradnji sa tablama da je građenje potpomognuto Europskom Unijom i pretpristupnim programom. Hrvatska je u tom programu tek kratki niz godina, dok sam čin ulaska u Uniju nije izvjestan sve dok za ulaz ne budu spremne zemlje poput Srbije - odnosno, jednom kad oni budu spremni (a trenutno sociotehnološki kaskaju za Europom 20 godina), ulaze s nama u paketu.
Ionako; mišljenja sam da Europska unija neće izdržati sljedećih 15 godina. još više sam učvrstio svoje viđenje toga nakon razgovora sa MMF-ovim predstavnikom CARDS programa za istočnu Europu - cijela Unija, ovakva kakva je, je smijurija. Koliko će trebati vremena proći da se Nijemcu (figurativno) počne srati od plaćanja poreza i pretpristupne pomoći za jebivjetre s Balkana zbog kojih mora strahovati za svoj posao, a ti isti još desetljećima neće biti platno sposobni. A to vrijeme je lagano već došlo.![]()
10.1. idem u Bukurešt pa ću javiti da li se što promijenilo od zadnji put kad sam tamo bio - prije 6 godina. Slobodno pogađajte..
Turska je počela pregovore prije nas , pa su u losijoj poziciji od nas. Mislim da nije tolko bitno"ko je prije poceo pregovore" nego kolko uvjete koje je odredila EU je odredena drzava ispunila.
Nisam bas siguran da su nit rumunjska nit bugarska ispunile uvjete u vezi gospodarstva , inflacije , nezaposlenosti ... pa evo ih nutra.
@diaboliq nebi oni davali pare za te fondove da nemaju koristi od tog...pokupuju sve vrijedno u takvoj drzavi i dalje imaju zaradu.
Potrubi ak ti se sviđa moj avatar
baš me to čudia nek mi neko veli zakaj bi hrvatska trebala uć u EU, kad je veliki postotak HR u vlasništvu EU.
![]()
Pokušaj staviti pristojniji potpis!
Sljaka!
Bookmarks