Panasonic DMC-L3 vs Canon PSA710IS
Pozdrav svima,
potreban mi je digitalni fotoaparat, a kako sam nov u ovom svijetu digitalnih fotoaparata molim vas za savjet.
Pregledao sam dosta postova i tema o digitalcima te sam se odlučio za model s 5, max. 6MP, 2" zaslon bi mi bio sasvim OK, baterije punjive (4 ne bi bio problem), filmovi me ne zanimaju - dakle manje-više sam normalan i ne mislim dati više od 1800-2000kn za digitalac koji bi mi služio za kućne snimke, skijanje, izlete itd..., dakle kućni fotograf/fotograf izletnik s najviše kompakt klasom digitalca.
Imam slijedeće dileme:
Sony DSC-W30, Olympus FE-200, Panasonic DMC-LZ3EG, Canon Ixus 60, Kodak Easyshare LS650, Canon PSA610 ili PSA710IS. Vjerovatno sam pomješao kruške i jabuke ali o tim aparatima razmišljam. Ne morate dati kratki osvrt na sve ove aparate, nego samo na ona dva koji bi po vašem mišljenju bili najuži izbor.
U početku sam preferiao DSC-W30 ili PSA610, ali sam malo gledajući vaše posteve zaključio da optički zum preko 3x zahtijeva stabilizaciju slike pa razmišljam o dilemi DMC-LZ3 vs PSA710IS mada to (za PSA710IS) prelazi zamišljenu cifru ali... jedan put se živi.
Svaka pomoć je dobrodošla.
Puno hvala
Mirko