Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8
    Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    E66
    Operater
    VIP
    Godina
    65
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Panasonic DMC-L3 vs Canon PSA710IS

Pozdrav svima,
    potreban mi je digitalni fotoaparat, a kako sam nov u ovom svijetu digitalnih fotoaparata molim vas za savjet.
    Pregledao sam dosta postova i tema o digitalcima te sam se odlučio za model s 5, max. 6MP, 2" zaslon bi mi bio sasvim OK, baterije punjive (4 ne bi bio problem), filmovi me ne zanimaju - dakle manje-više sam normalan i ne mislim dati više od 1800-2000kn za digitalac koji bi mi služio za kućne snimke, skijanje, izlete itd..., dakle kućni fotograf/fotograf izletnik s najviše kompakt klasom digitalca.

Imam slijedeće dileme:
    Sony DSC-W30, Olympus FE-200, Panasonic DMC-LZ3EG, Canon Ixus 60, Kodak Easyshare LS650, Canon PSA610 ili PSA710IS. Vjerovatno sam pomješao kruške i jabuke ali o tim aparatima razmišljam. Ne morate dati kratki osvrt na sve ove aparate, nego samo na ona dva koji bi po vašem mišljenju bili najuži izbor.

U početku sam preferiao DSC-W30 ili PSA610, ali sam malo gledajući vaše posteve zaključio da optički zum preko 3x zahtijeva stabilizaciju slike pa razmišljam o dilemi DMC-LZ3 vs PSA710IS mada to (za PSA710IS) prelazi zamišljenu cifru ali... jedan put se živi.

Svaka pomoć je dobrodošla.

Puno hvala

Mirko

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    SE k800i + 1gb
    Operater
    tomato
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    čudno nitko ti jos nije odgovorio. valjda bimbi priprema neku dizertaciju. koliko sam procito postova na ovom forumu mislim da ce ti velika veciona stavit panasonic i olympus fe 200 na zadnje mjesto... osim ako se varam. jedinop ne znam kaki je kodak u toj klasi.
    Nokia 3210>Siemens c65> Nokia 3650> Motorola E1000> Motorola v360> BS el 71> Nokia 6131> Samsung e330> Nokia 6233> SE w900i > SE k800i + 1gb :)

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    E66
    Operater
    VIP
    Godina
    65
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Rebbit
    čudno nitko ti jos nije odgovorio. valjda bimbi priprema neku dizertaciju. koliko sam procito postova na ovom forumu mislim da ce ti velika veciona stavit panasonic i olympus fe 200 na zadnje mjesto... osim ako se varam. jedinop ne znam kaki je kodak u toj klasi.
    To za olympus mi je donekle jasno, ali zašto panasonic??? Koliko mogu vidjeti ima dobru optiku i stabilizator slike, a ni ostali podaci nisu za bacit. Nešto sam čitao o lošoj elektronici pa možda to može biti... Nemam pojma ni dovoljno iskustva.

Pozdrav

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fuji F30
    Niti jedan od tvojih navedenih, po meni jako dobar aparat
    Pogotovu za interijere i slabiju rasvjetu. Od ostalih PSA710 i Panasonic nisu za baciti.
    Camera Obscura - the best camera ever :)

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Murko
    Pozdrav svima,
    potreban mi je digitalni fotoaparat, a kako sam nov u ovom svijetu digitalnih fotoaparata molim vas za savjet.
    Pregledao sam dosta postova i tema o digitalcima te sam se odlučio za model s 5, max. 6MP, 2" zaslon bi mi bio sasvim OK, baterije punjive (4 ne bi bio problem), filmovi me ne zanimaju - dakle manje-više sam normalan i ne mislim dati više od 1800-2000kn za digitalac koji bi mi služio za kućne snimke, skijanje, izlete itd..., dakle kućni fotograf/fotograf izletnik s najviše kompakt klasom digitalca.

Imam slijedeće dileme:
    Sony DSC-W30, Olympus FE-200, Panasonic DMC-LZ3EG, Canon Ixus 60, Kodak Easyshare LS650, Canon PSA610 ili PSA710IS. Vjerovatno sam pomješao kruške i jabuke ali o tim aparatima razmišljam. Ne morate dati kratki osvrt na sve ove aparate, nego samo na ona dva koji bi po vašem mišljenju bili najuži izbor.

U početku sam preferiao DSC-W30 ili PSA610, ali sam malo gledajući vaše posteve zaključio da optički zum preko 3x zahtijeva stabilizaciju slike pa razmišljam o dilemi DMC-LZ3 vs PSA710IS mada to (za PSA710IS) prelazi zamišljenu cifru ali... jedan put se živi.

Svaka pomoć je dobrodošla.

Puno hvala

Mirko
    Pa kako si i rekao ima tu i krusaka i jabuka...pomijesao si aparate i cjenovno i po klasama, ali nije bitno...vec cemo razluciti sto ti doista treba.

Aparate koje si naveo mozemo sloziti po kvaliteti i onome sto pruzaju morisniku, pritom mislim na mogucnosti fotografiranja i opcije koje nude. Mislim da je puno bitnija ona podjela koja bi aparate sortirala prema vasim potrebama. Dakle, ako ste sigurni da nikada necete koristiti nista osim auto moda na svome foto aparatu glupo je placati vise za nesto sto znate da necete koristiti. Iako mnogo korisnika pocne uciti tek kada kupi prvi digitalac, pa kada prerastu automatiku zele i sami nekako intervenirati na parametre fotografiranja. U tim slucajevima dobro je ako su se doticni malo vise "rastegnuli" pri kupnjum pa uzeli aparat sa necim sto se na prvu loptu i nije cinilo tako potrebno, a kasnije je dobro posluzilo.

Dakle cisto performanse gledajuci jedan je model tu bez konkurencije medju ostalima koje ste naveli.

Radi se o modelu Canon PS A710. To je relativno novi aparat na trzistu, opremljen je objektivom dobre svjetlosne vrijednosti i lijepoga raspona (ekvivalent 6x optickoga zooma), raspolaze sa kvalitetnim SW - om i mnogo opcija, medju kojima su i one ne auto (Aperture pri. i Sutter pri.). Pored svega navedenoga ovaj je model opremljen i sa Image Stabilization sustavom i to prilicno kvalitetno izvedenim. Dakle definitivno se izdvaja kao najkvalitetniji.

Sljedeci kojega bi izdvojio je Panasonicov model LZ3. Model razumne cijene, koji za tu cijenu korisniku proza prilicno puno. Performanse ovoga modela su u prosjeku danasnje compact ponude, jedino sto ga izdvaja jest IS sustav, sto je mozemo reci definitivno plus, pogotovo s obzirom na raspon objektiva. Dakle, mogli bi smo sumirati kako je ovaj Panasonic recimo to tako best buy od navedenih modela.

Zelim spomenuti jos dvije stvari, naime 6 x optickoga povecanja slike na objektivu neka je granicna vrijednost do koje bi se moglo i bez IS sustava na aparatu. Iznad toga raspona IS sustav je prijeka potreba. Do 6x se moze prezivjeti i bez njega, ali je definitivno velika prednost ako ga aparat posjeduje. Naime potreba za IS sustavom ovisi ponajvise i o uvjetima u kojima fotografija nastaje. Dakle, sto su svjetlosni uvjeti losiji, odnosno sto je manje svjetla, to je potreba za IS sustavom veca.

Sto hoce reci, ako cest vecinom fotogtafirati u interijarima u kojima se cesto javlja pomanjkanje svjetla, tada vam IS definitivno treba, ako cete vecinom fotografirati u eksterijerima, tada cete prezivjeti i bez IS sustava.

Utome svjetlu bih ja promatrao i savjet kolege Pepija. Fuji F30 je odlican aparat bas za fotografiranje u zatvorenim pristorima u kojima je distribucija i intenzitet svjetla jako los. Medjutim u ovoj klasi ti se bolji rezultati u interijerima postizu specificnim algoritmima obrade fotografije u procesoru aparata. Aparat na isti nacin procesira i slike koje su fitigrafirane u eksterijerima sa dovoljnom kolicinom svjetla, sto daje losije rezultate od konkurencije. Slike cesto ispadaju preplasticne, sa cudnim spektrima boja i nedostatkom prirodnih sjena.

Dakle, na poslijetku sve ovisi o afinitetima uporabe aparata.

NAdam se da je pomoglo, ako ima jos pitanja....tu smo!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    E66
    Operater
    VIP
    Godina
    65
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala svima (oba dvojici) na korisnim savjetima. Sad ću i ja kao i oni na Miljunašu reći da sam "i ja mislio to isto ali nisam bio 100% siguran".

Dakle, uzimajući u obzir cijenu Panasonica DMC-LZ3 od 1400kn (uz to ide poklon SD kartica od 256MB) naspram PSA710IS od cca 2400kn odlučujem se za LZ3, s tim da očito moram nadokupiti bar još 512MB SD kao i punjač i dvije NiMH baterije. Čitao sam ovdje negdje o punjačima i baterijama pa ću i te mudre savjete poslušati prilikom odabira.
    Kad kupim i isprobam javit ću se s prvim dojmovima.

Hvala i sve najbolje u 2007.g.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Murko
    Hvala svima (oba dvojici) na korisnim savjetima. Sad ću i ja kao i oni na Miljunašu reći da sam "i ja mislio to isto ali nisam bio 100% siguran".

Dakle, uzimajući u obzir cijenu Panasonica DMC-LZ3 od 1400kn (uz to ide poklon SD kartica od 256MB) naspram PSA710IS od cca 2400kn odlučujem se za LZ3, s tim da očito moram nadokupiti bar još 512MB SD kao i punjač i dvije NiMH baterije. Čitao sam ovdje negdje o punjačima i baterijama pa ću i te mudre savjete poslušati prilikom odabira.
    Kad kupim i isprobam javit ću se s prvim dojmovima.

Hvala i sve najbolje u 2007.g.
    Hvala na lijepim zeljama u novoj godini!

Kada kupite i upoznate malo aparat definitivno navratiti da sa nama podijelite dojmove, mozda i kakvu recenziju napisete u za to predvidjenome dijelu foruma.

Samo bih skrenuo paznju, na cinjenicu kako sam redovito najnize cijene Panasonic modela foto aparata nalazio u Micronisu i Optimum racunalima, pa vam svakako sugeriram da tamo potrazite i model koji zelite kupiti...ako ste iz ZG naravno.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    E66
    Operater
    VIP
    Godina
    65
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi
    Hvala na lijepim zeljama u novoj godini!

Kada kupite i upoznate malo aparat definitivno navratiti da sa nama podijelite dojmove, mozda i kakvu recenziju napisete u za to predvidjenome dijelu foruma.

Samo bih skrenuo paznju, na cinjenicu kako sam redovito najnize cijene Panasonic modela foto aparata nalazio u Micronisu i Optimum racunalima, pa vam svakako sugeriram da tamo potrazite i model koji zelite kupiti...ako ste iz ZG naravno.
    Eto što je ljepota življenja u Zagrebu. Mi iz pasivnih krajeva nemamo te mogućnosti.

Inaće, postoji dučan HG-spota u Splitu odmah blizu moje firme i tamo je istaknuta ta povoljna cijena Panasonica. Baš sad idem tamo oboružan svim mogućim karticama.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27
  2. Panasonic FZ7EG-S ili Canon PS S2 IS
    By profi in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 12
    Posljednji post: 20-12-2006, 02:14
  3. Canon S3 IS vs Sony H5
    By refugee in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 02-10-2006, 18:25
  4. što je bolje: Canon S2 IS, Panasonic DMC-FZ5 ili Sony H1?
    By val in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 29-03-2006, 00:52
  5. Nikon d70 Vs Canon Eos 350d
    By cook22 in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 17
    Posljednji post: 06-10-2005, 11:58

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke