molim za savjet...
Kupiti canon 400D ili 30D?
hvala
Printable View
molim za savjet...
Kupiti canon 400D ili 30D?
hvala
po meni - bolje 400D i kvalitetnije objektive, nego 30D i loše objektive. osim toga, 400D ima sensor-cleaning tehnologiju.
naravno, ak imaš 40ak tisuća kuna viška u novčaniku - 30D i kvalitetne objektive (f/2.8 L USM (IS))
Slazem se sa zappanom!= Citat =:
Izvorno postao zappan
Iako bi mogli eleborirati i za jednu i za drugu opciju.
400D je jednostavno noviji aparat, koji je donio dosta toga svjezega u ponudi, dok je 30D bio po meni promasen model i u doba kada je tek izisao, nije donosio nista novo i bio je vise marketinski nego li fotografski proizvod. Cijenu prilicno drzi i po meni je trenutno na trzistu, pogotovo s obzirom na konkurenciju, neopravdano skup.
Tako da mi se u konacnici 400D cini kao logicnije i isplativije rijesenje. Istina je da ces dobiti losije tijelo aparata (to ponajprije mislim na masu i materijal) ali ces si ostaviti materijelnoga manevarskoga prostora pri kupnji optike koja je definitivno presudna za fotografske rezultate.
Iz svog iskustva sa 30D mogu reći da se radi o zaista vrhunskom proizvodu, bio on 'promašaj' ili ne. Istina da je skup. No u mnogim područjima je superiorniji u usporedbi sa 400D, bez obzira što je potonji noviji proizvod sa nekim 'novim trikovima'.= Citat =:
Izvorno postao Bimbi
Ne shvatite me pogresno...prethodnim svojim postom nikako nisam mislio omalovaziti Canon 30D ili ukazati na cinjenicu da se radi o losemu aparatu.= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Naime imao sam prilike raditi sa njegovim prethodnikom 20D i nesto kratko sa 30D modelom i potvrdjujem da se radi o vrlo kvalitetnim i kompletnim uratcima.
Moj osvrt odnosio se vise na nacin i vrijeme plasmana modela 30D na trziste, te njegove razlike u odnosu na 20D, koje i nisu signifikantne, barem ne toliko da bi opravdale razlike u cijeni.
Pored toga, ne shvatite da je 400D bolji model foto aparata, samo zato sto ima kasniji datum izlaska na trziste, dapace, sto se izrade i kvalitete kucista, te performansi tice, moj glas definitivno ide na stranu 30D, ali je moj prethodni savjet bio udijeljen uzimajuci u obzir i to da je korisnik koji je trezio savjet pocetnik i da zeli polivalentan aparata, za razumnu cifru. 400D nekako mi je logicniji odabir.
S obzirom da pitanje nije ukljucivalo kalkulaciju o objektivima, logicno bi bilo preporuciti 30D. 400D uopce nije u istoj klasi aparata s 30-tkom, pa je izbor vise nego lak.
Ako se ipak radi o prelasku na citav Canon sistem sto uz aparat ukljucuje i nabavku objektiva, a budzet je ogranicen, onda svakako glas za 400D + L objektive.
I ovako su kad sve sagledas, objektivi ti koje kupujes zauvijek, dok aparate mijenujas.
neznam šta ste svi zapeli na L objektive, ko da fotografija nije postojala prije L objektiva. 30D i 400D teško je uspoređivat, jer se radi o različitim klasama. To je isto kad su uspoređivali 10D i 300D. x0D tijela su puno jača i nude više funkcija.
Možda je bolje uzeti u njegovom slučaju 400D jer i sam nezna šta želi, ako ga pusti volja, nije bacio hrpu para. Za objektive se slažem da treba što bolje kvalitete, ali ne treba odmah kupovati 2.8 L serije.
******, mora se malo filozofirati:)
Ma, malo me živcira što svi govore da treba prvo kupiti L objektive pa slikat umjesto obrnuto.
a čuj, ako ima budžet za 30D i neke objektive i planira potrošit toliki novac - onda je bolje taj novac preusmjeriti u neki iz L serije objektiva i zadovoljiti se tijelom 400D za početak.
da je rekao da ima soma i pol eura i da bi nešto za to kupio, i savjeti bi išli u tom smjeru... eto, zato smo došli do L serije, a što se iste tiče, neće puno izgubit na vrijednosti i ako odustane od fotografije...