Pozdrav svima!
S obzirom da planiram kupiti N6280 molio bih vas vaše dojmove o uređaju i slide-u
Printable View
Pozdrav svima!
S obzirom da planiram kupiti N6280 molio bih vas vaše dojmove o uređaju i slide-u
evo ja ga imam tjedan dana...mob je ok, ima stvarno vrhunski ekran. S40 soft je jednostavan i brz,čak je i malo sličan symbianu. Kamera je solidna, ali fakat me video fascinira, 640 reza i 30 fps..ma milina. Slide je ok, makar mi i tata mi ima jedan a njemu ima dosta lufta, na mojem se jedva uoči. Isprobaj prije kupnje
Zamjerka je jedino malo slabiji zvučnik na slušalici, na mojoj 6600 je daleko jači.
ak te još nešto zanima samo pitaj
ne snima u 30fps..i video po meni nije uopće tako bajan,jedino šta je reza velika,ali guta memoriju za poluditi..
inače njoka je odlićna,jedino je kvaliteta slide-a malo škakljiva....ekran,soft,2mpx,utor za mini sd,radio-dobiš pun paket opcija:thumbup:
e sad dal snima u 30 il 29, piše na netu 30....htio sam reči da je video odličan za razliku od ostalih sličnih mobova...izuzetak N70, N93...itd...
to kaj guta memu...giga i piči...a što se slajda tiče ,na mojoj je odličan
NE-snima u 15fps,jedini mobovi koji su u mogućnosti snimati 30fps su n93 i SE w900(eza 320x240)+kao što sam već napisao kad prebaciš na nižu rezu kod 6280(352x288) vidi se koliko slabije snima od d600,n70,čak i e720...nije na razini video!po danu ok izgleda na mobu,ali na kompu baš i ne,imam doma negdje par isječaka i onaj od d600 mi najviše iznenadio..
sorry na oft....
ok zadnji OT: Pa zakaj bi uopče prebacival u manju rezu? pa mene nije briga kaj on kiksa u malim rezama, mene zanimaju više rezolucije, i u tome je mobitel jako solidan... ah odustajem...pardon na OT
gle,solidan je,milina nije...da ne bi dečko kupio 6280 zbog video pa se razočarao.morao sam napisati ispravke što se fps tiče ,jer je razlika velika između 15 i 30fps:thumbup:
Pa koliko MB zauzima recimo 1min snimanja u 640x480, pri 15fps?
...meni je super mob i full sam zadovoljan, kamera je malo lošija jer sam imao k750 a video je super, ja snimam u vga rezi i na kompu mi se super vidi i u zatvorenim prostorima, jedino mi na početku zasmetalo je manja tipkovnica, inače ocjena 8/10 :thumbup:
ako se ne varam i sjećanje me dobro služći,min i pol oko 35 mb,neka me isprave oni koji imaju mob jer nisam ziher...video je ipixeliran i malo maglovit u zatvorenim prostorima,ali bolji od većini i od prosjeka,ali daleko od činjenice da je to-to...i ja bih svjedno izabrao neki dr. model koji snima u manjoj rezi ,ali boljoj kvaliteti...= Citat =:
Izvorno postao darkovsky
Sad mi javio frend, 1min na 6233 je 15mb. To čak i nije tak puno..
neka netko sa foruma napiše,meni je u sjećanju nešta više,i ja sam sa 6233 snimao...
video na 640x480 trza i ne bi preporucio, a i na 352x280 nije bas nesto.kamera je sto se tice fotografija odlicna i malo zaostaje u usporedbi sa k750.opcenito se radi o odlicnom telefonu i svakako bi ga preporucio svima koji vole nokiju.
= Citat =:
Izvorno postao zmija
Ne znam baš, na ovoj 6233 koju sam ja koristio, uopće ne trza. Bio sam prilično zadovoljan za mob u tom rangu. Čak ni u zatvorenoj prostoriji pod svjetlom nije razočarao. Kad se stavi na komp, nije nešto, ali to mu ionako niti nije namjena.
trza kad se snima, no u reprodukciji ide ko urica.= Citat =:
Izvorno postao zmija
50 sec = 12MB= Citat =:
Izvorno postao darkovsky
1:13 = 18 MB
Što se tiče 6280, svakako bi ga preporučio...
Koristim ga skoro 2 mjeseaca i jedini pravi nedostatak je taj što mi mob ima malo lušta i što se malo "klacka" kad je zatvoren, ali kad je otvoren nema lufta...
Već su neki prije meni rakli prednosti i nedostatke...
Po meni bi prednosti bile: S40 soft - po meni jedan od boljih softova na dummy mobitelima, velika mogućnost presonaliziranja , radio, dobar mp3 player, veliki ekran, jednostavan za služiti se, heben dizajn, i ono što me oduševilo, dobra baterija (uz koji dosta razgovora drži nekih 2, 2ipo dana... :thumbup: ), dobra kamera... :thumbup:
Jedini nesdostatci: malo se klima, nema AF (ali to mi nesmeta jer imam digitalac)... :spin:
60 sekundi (1min) u visokoj kvaliteti, rezolucija 640x480 = 14.6 MB != Citat =:
Izvorno postao smogovac
I nema "zastajkivinja".... slika je OK! :thumbup:
do sad sam snimio jedno 20-ak isjecaka i mozda mi je 2 puta trzao, ali u reprodukciji je sve cisto, velikom vecinom ne trza, a ako trza to je stvarno rijetko, mozda pod određenim uvijetima, ali opet kazem, reprodukcija je cista= Citat =:
Izvorno postao Ico
ne trza baš slika na najvišoj rezi,ali je meni dosta mutna bila u određenim uvjetima,onako maglovita u određenim kutevima i kod brzih prijelaza...mene je to dosta smetalo,na reprodukciji na kompu govorim...
kako god bilo, bolji video na trzistu nece nac, za tu cijenu.
slažem se....:thumbup:
kaj 6280 snima u 3gp-u ili mp4-u ??
Po meni je video odličan koji napravi. Trzanje se uopće ne primjeti, čak i kad snimam sa TV-a (što bi se uredno trebalo primjetiti), a za klasične obiteljska snimanja uopće nema premca.
Što se tiče formata...3gp ili mp4 je zapravo nebitno. Lošija komponenta je zvuk koji koristi AMR_NarrowBand na 8000MHz, 8-bitni, mono...Ali je video H.263 codec u rezi 640x480, 15fps sa 480kbps bitrateom što je u pravilu dovoljno.
Što se tiče reprodukcije mobitel je izvrstan, ali ne bi se složio da je S40 najbolji soft na dummy platformama. Nova verzija firmwarea znatno popravlja neke stvari (UI, Music Player, FOTA i copy-paste), ali još uvijek nedostaje kvalitetan e-mail klijent (koji je nažalost pisan u Javi), kakav ćemo naći u SE-ova, kvalitetan Web browser (što se riješi instalacijom Opere Mini) koji ćemo opet naći u SE-u, premotavanje filmova te pravi full-screen landscape prikaz kao što ćemo opet naći u SE-ovim mobitelima te minimiziranje Java aplikacija (opet SE).
u 3gp........