http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=75295
Izgleda da najviše imaju gubitaka zbog mobilnog odjela kojeg su kupili od Siemensa.
Neznam, ali po meni BenQ je dosta obnovio Siemensov odjel.
Vaši komentari...
Printable View
http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=75295
Izgleda da najviše imaju gubitaka zbog mobilnog odjela kojeg su kupili od Siemensa.
Neznam, ali po meni BenQ je dosta obnovio Siemensov odjel.
Vaši komentari...
Čuj, mislim da je i Siemens i BenQ izgubio bitku s ostalim proizvođačima mobitela.
S moje strane, bilo je glupo preuzeti tvrtku koja je bila na rubu bankrota, a nadali su se napraviti nešto ala SonyEricsson. SE je imao jako dobar kapital i - mozgove, a ovi u BenQ valjda nisu previše razmišljali, na znam.
Pa, nabrojite mi bar jedan BenQ Siemens koji je bio "želja" širokih masa? Nema ga! A i sam marketing im je zakazao. Na TV se ne sjećam neke reklame za BS (dobro, osim one akcije Tele2 za nogometni paket).
Njima bi trebalo stvarno neko "čudo" da se izdignu iz stanja u kom se nalaze.
Siemens je bio na rubu bankrota i morali su naci neku slamku spasa a na kraju je to bio benq! Treba proci jos neko vrijeme da stvari sjednu na svoje mjesto pa onda treba vidjeti kako stoje na svjetskom trzistu!
S druge strane sony i ericsson su se udruzili i napravili sjajnu tvrtku mada je to mozda i bilo za ocekivati, posto ericsson raspolaze vlastitom infrastrukturom a sony multimedijom i to se na kraju pokazalo kao uspjesna kombinacija koja moze zahtjevnim korisnicima pruziti puno...
Da li ce se benq siemens osvojiti korisnike siroke mase, pokazat ce vrijeme... :thumbup:
Ne znam.
Siemensu već dulje vrijeme baš ne ide. Mislim da su mu zadnji mega-popularni mobovi bili oni x55 serije. A otada je prošlo dosta vremena. Trenutno je ta firme (mislim na novi brand BenQ Siemens) na našem tržištu dosta potonula.
De facto, ljudima više ništa (ili skoro pa ništa) ne znači taj brand. Otišao skupa s Alcatelom, Sagemom i ostalima, ma koliko se inženjeri trudili...
Ja osobno ne mogu smisliti siemens - zbog (ne)kvalitete plastike i čudnih izbornika.. Nikako mi nije sjeo. Čak nikad nisam niti gledao da bih htio kupiti neki njihov telefon.
Siemens ima čudan izbornik!? A di ćeš čudnije izbornike, ako izuzmemo Motorolu, nego na Nokiama.= Citat =:
Izvorno postao ::diaboliq::
Stvar navike izgleda.. Na stranu izbornici - škripava plastika, svaki siemens koji sam uzeo u ruku odaje dojam "šupljine" (osim M35, ali on je u muzejima odavno). Malo tko će se složiti s Vašom tvrdnjom da nokia ima komplicirane izbornike.
So not. So wrong. :)
Mislim da su se ljudi precijenili,teško je ponoviti ono što je uspjelo SonyEricssonu.
Ipak je svjetsko tržište danas puno veće i kompleksnije nego u vrijeme kada su se Ericsson i Sony udruživali.
Mada namože se reći da nemaju potenciala,dokazali su oni da znaju napraviti solidan,konkurentan mob.(EL71,81),još bi bilo logičnije da su za početak išli sa
nešto manjom cijenom od konkurencije,da privuku ljude,ali pošto tome nije tako ipak su se mase u pravilu odlučivale za nešto skuplje uređaje puno poznatijih
proizvođača.
No to i ne treba čuditi, ipak je ime najbolja reklama,pa na kraju krajeva koliko
je puta svako od nas bio razočaran skupom kupovinom poznatog brenda koji
nije ni izbliza ispunio naša očekivanja!
Amen.= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
Jedan moj frend si je kupio nekakvu nokiu i pazi sad,pola sata je tražio setup da si namjesti hrvatski jezik.
I pazi ovo kak imaš 9 ikona nikad u životu nebi pomislio da imaš još ispod,ono on slučajno stisne dolje i kad ono još dvije ikone.....
Skoro se ubio...;D
Ovo je već problem inteligencijskog kvocijenta, koji je tvom frendu očito manji od broja cipela. Mislim....... :throw:= Citat =:
Izvorno postao Ro@m
ONTOPIC -> Glede Benq-a i Siemensa, mislim da se jednostavno nisu snašli na tržištu. Ništa čudno, ništa novo, firme propadaju svaki dan i rađaju se nove.
Tržišni udio će lagano opadati i kad padne na neku donju granicu, proglasiće bankrot, a lešinari (ostale kompanije) će međusobno pokupovati ostatke. Dakako, ovo je najcrnji scenarij, nadam se da će iznaći neko rješenje, mada sam skeptik, jer nakon 2 neuspjeha.......................:-/
Nadam se uspjehu i zato da nam Šljaka ne izgubi matični forum ;) ;D
pa trebo se,mislim zbilja,a cemu onda uputstvo za upotrebu koje se dobije uz mobitel:rolleyes: :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao Ro@m
tvoj frend je zbilja tulipan,kakvog nema
inace nokije imaju zbilja najjednostavniji meni,.
Sto se tice Siemensa,nije ni cudo da propadaju,sve je zapravo pocelo kad je Siemens predstavio Xelibri modele,uzas zivi.(nazalost ja bio jedan od glupih kupaca:evil: :evil: )
evo bas citam u njemackim forumima,nitko se ne usudjuje vise kupit benq-siemens mobitele,jer navodno(pisalo u novinama) Siemens AG nece preuzet jamstva za kupljene mobitele ak benq-siemens propadne(sto je vec 100% sigurno),cak je i t-mobile vec otkazao narudzbu mobitela,bas zbog toga,slijedeci operateri slijede.
Pazi malo NIKADA nebi pomislio da ima još 2 ikone ispod ;D
siemens jos od serije 55 zaostaje za sve jacom konkurencijom.nepouzdanost,spori i losi softveri,losa kvaliteta izrade i upitan dizajn, losa reklamna kampanja,sve su to razlozi zbog kojih siemens tone u propast.iako je benq preuzeo mobilni odjel siemensa i dao potrebnu financijsku injekciju,stari problemi su ostali,a benq se pokazao nedorastao da izvuce siemens iz krize.:-/
Izgleda da je Benq previše "zagrizao",u kupovine firmi koje su u gubicima pa mu se obilo u glavu.
A šta se izbornika na mobitelima tiče,mislim da do sada nije bilo mobitela koji nisam skužio za sat-dva,osim ovoga P-990 šta sad imam,neke stvari mi još nisu ni sad jasne:loco:
s ovim se slažem...= Citat =:
Izvorno postao zmija
I mislim da je taj zaostatak za konkurencijom bio jako značajan za krizu u kojoj se sad ta firma nalazi...
Iskreno rečeno, kad se pojavio Sony-Ericsson mislio sam da će se slično dogoditi i njima, ali su oni ponudili mobitele koji su bili pristupačni širim masama a bili su dosta kvalitetni i imali su dosta opcija (prisjetimo se T610/630 koji su bili najprodavaniji mobiteli, pa k700, sad K750...)...
Nekažem da su Benq-Siemensi loši mobiteli, ali nekako kaskaju za konkurencijom... Imaju dosta toga za ponudit, ali ih prati lo glas Siemens mobitela... :spin:
Da su slučajno napravili mob po uzoru na švedsko-japansku konkurenciju (recimo T610), ne bi sad bili na rubu bankrota.
Šteta za jednu firmu koja je npr. zadnji popularan mob imala u modelu SL-45.Poslije toga su počeli propadati.
Sjećam se ovog SL-45, kad smo svi u susjedstvu slinili za tim Siemensom, ali bio preskup. Mislim da je bio između 4 i 5 k kn. E, da su nastavili u tom pravcu...:rolleyes:
a evo ja sam od ajd da kazem malih nogu ljubitelj siemensa,i krenuo sam od c35i pa sve do SX1 kojeg i danas koristim.Sto se tice menija kod mobaca na s ve mobace sam se navikao,ali dok sam imao nokiu 6230i to je bila ama stvarno gnjavaza:-/ ,dok su im symbiani super:thumbup: Siemensi imaju kako bih to rekao "meni neogranicen mogucnostima" tak da mozes slat od mjuze slika,pa sve do igrica i aplikacija:thumbup:
no istina je da jos dok je siemens mobiles bio u sklopu siemensa a ne benq-a,nisu se trudili poboljsat proizvodnju mobaca.Ipak oni rade super elektrotehnicke i elektonicke stvari za industriju itd,pa mislim da su se orjentirali samo na to:)
Pa bas to,dok je velika vecina drugih proizvodjaca vec imala color display,oni su jos uvijek imali monochrome,to je samo jedan primjer,adi su ostale stvari,tipa wap,polifone melodije,itd.= Citat =:
Izvorno postao sfreak
Po meni zadnji Siemensov Mobitel koji je vrijedio je bio c25,i Bosch-ov 909 Dual S (hehehe Bosch pripada Siemensu),sve ostalo nis posebno.a baterije koje daju uz mobitel su nesto najgore sto postoji,svaka no-name baterija koju imas kupit na ebayu je bolja od originalne.
Imao sam A70 na kom je baterija riknula nakon 2 mjeseca,kupio maxxcellovu na ebayu,i vec skoro godinu dana super radi.
dosad sam imao 2 siemensa (c55 i CF62) i oba su nakon manje od 2 mj dala svoje. jednog sam na popravak nosio vise od 5 puta (CF62), ali i dalje se smo kvari, garancija mu kod nas nista ne vrijedi jer su mi na jednom i drugom promijenili sve sta se moze promijenit (tak oni vele) a mob ne izfrzi vise od mj i pol bez popravka. frendu je sl65 (ili tako nesto) riknuo za 2 tj i od tada je stalna musterija na servisu, kupio je novi siemens koji je radio cak 4 mj.
kvaliteta izrade dosta losa, sama plastika.
definitvno lose
Istina, u posljednje vrijeme Siemens se jako pokvario. Siemens je bio jako popularan kod onih prvih modela C35i, M35, ali donekle i serija 45. Siemens je čak prvi uveo i mp3 na mobitele. Nedugo nakon toga Siemens je počeo pomalo tonuti. Ostali modeli koju su bili donekle poznati bili su M55 i SX1. Serija 65 ih je totalno srozala. Kasnili su kod tehnologije, ali su bili jeftini.
Zaključak je da je Siemens bio nekada popularan, a zadnja nada s kojom su htjeli podići Siemens je bio SL75 i sada BenQ-Siemens s modelom EF81 (čiju ste reklamu mogli vidjeli na TV-u ;D ).
Moje je mišljenje da ovaj brand mobitela još ima šanse, samo trebaju se više potruditi i razgledati ponudu konkurencije.
Trenutno imam BenQ Siemensa C81 i mogu reći da sam zadovoljan.
p.s. to mi je 4. Siemens :notooth:
nemam nista protiv benq-siemensa i volio bi da uspiju,ali pored ovako strasne konkurencije bit ce vrlo tesko.sonyericssonu je uspjelo,ali sony je gigant koji ne zna za neuspjeh i ima gotovo neogranicena sredstva.:rolleyes:
Zeznuli su najvažniju stvar današnjice.
Rekamiranje.
To je u današnje vrijeme temelj dobre prodaje.
Ma benq je sad propao zbog GLUPIH ljudi npr. k510 se prodao 3 puta više od c81, neznam zašto???????, isti primjer ef81(je da je spor, ali od čega je izrađen je nusporedivo bolje od v3x) vs v3x(kao da ni nema kamere, totalni užas) da možda na el71 piše nokia to bi bio najprodavaniji mobitel današnjice, ja tako šta nemogu razumit:-/ :-/ :-/
ne kužim ni ja.ljudi su blesavi.
marketing to je jedina stvar koja bi ih spasila.
Istina...
T-mobile i VIP daju mnooooooogo više novaca u reklame nego u izgradnju i poboljšanje infrastrukture...
i voila... uspjeva im da nas pljačkaju... al nastranu sad to...
Siemens je izuzetna firma ( bila )
Siemens je u dvoje doba imao naajbolje poslovne mobitele...
dok nije sony ericsson preuzeo...
nokia je od pocetaka bila vise za mlađu publiku, ericsson je bio za starije, ali je bio totalno spor ( njihov software je bio uzasan ) na Txx seriji...
Sony je pravio dječje igračke, Motorola mobitele koji su nama izgledali smješni...
Tak da je siemens ( 35 serija ) bila jedna od naaaj serija mobitela...
Siemens je počeo polagano gubit... i nije biše bilo velikih uspjeha, a o tome koliko su bili dobri svjedoči i to da se i dan danas zna naći netko ko ima SL45 i njega recimo gledamo sa poštovanjem...
hehe, ono, SL45 je stvarno legenda... najbolji siemensov telefon ikad proizveden... daleko ispred svog vremena...
sad, ja samim pogledom na ime benq-siemens odmah pomislim.. pa kud benq... kaka mi je to marka... čovječe, pa njihove DVDe sam kupovao pa su crkivali, kupovo sam jeftinu elektroniku, sve neš nekvalitetno...
ipak Sony je oduvijek poznat kao kvalitet, a Ericsson od davnina poznat posvem i svachem... to je super simbioza...
a Siemens... heh, da se udružio sa nokiom... ( iako nokii to ne treba ) bilo bi legendarno...
nadam se da će promjenit ime, jer kao benq siemens... hm, ja ne želim posjedovat mob... stramota me zbog onog benq makar je siemens bio taj koji je propao...
ja ti velike firme mogu ocjeniti po njihovim web strranicama... pogledajte portale od SE, nokie i motorole... svaki pruža sve najbolje od svojih proizvoda, a pogledajte stranicu od Benq siemens, pa ko da je neko dijete iz garaže radilo za soma dolara... liči na stranicu za kolekcioniranje bannera i reklama te ponudu kreditnih kartica... mislim... ono... loše...
šteta...
ali ja iskreno želim sve najbolje siemensu... da nekako izda nešta ... uf, oni stari ljudi koji su volili siemens prije bi sad bili sretni da on ponudi nešta kvalitetno...