Bok!
Evo, frend me zamolio da pitam, on sad nije u mogucnosti da ide na net.
Vidim da je ova usporedba dosta aktualna. Canon S3 i Sony H5.
Vjerujem da ce svaki, recimo to, "fotofil" :) preferirat Canon, ko sto ih uvijek i cujem da samo Canon i Nikon valjaju.
Ali, citam da je zbilja i Sonyev model cisto vrijedan suparnik ovome.
Dal imas ti mozda koji savjet koji bi bio bolji za covjeka koji bi uopce prvi puta kupio neki fotic.
Kolko sam shvatio, glavne razlike su u ekranu, Sony ima puno veci i bolju rezoluciju, a Canon ima zakretni.
Frend kaze da mu je veliki ekran bitan, ali mislim da kad ce ga koristiti, da ce mu vise korisno biti sto je zakretan, a ne super veliki.
Drugo je podjednako, ili? Vidim da i Canon sad ima vrlo kvalitetan movie mod, skoro pa neogranicene duljine, ali zdere megabajte.
A tehnicki detalji. Ciji cip je kvalitetniji? Optika?
Jel istina da Sony ne koristi svoj cip?
I jos jednu stvar me pitao. Ne znam dal ce mu to puno trebat, ali dal se moze na oba modela lagano mijenjat objektivi, stavljat novi, itd...
Cemu to opce sluzi? Dobije se veci zoom, ili razliciti filtri, ne znam, ne razumijem se bas.
Znam da se najvjerojatnije dosta toga spominje, mozda vec u tu na forumu, ali stvarno ne stignem previse surfati, kasno dolazim doma, i ne stignem bas traziti. Na prvu ruku sam upisao u google S3 vs H5, i nasao mi je brdo stranica.
Pa ako stignes, i imas vremena, bi bih ti zahvalan.
Samo jos jedna napomena, oba modela moze dobiti za cijenu oko 3100kn.