Nemogu zoomirat slike od 1632x1224, a mislim da imam noviji software. Pa ako neko može pomoć....
mob: K750i
VERZIJA SOFTWARE-a:
R1CA021
CAMERA 5.3
ITP SW version:
CXC 125 932_49 R1C
Printable View
Nemogu zoomirat slike od 1632x1224, a mislim da imam noviji software. Pa ako neko može pomoć....
mob: K750i
VERZIJA SOFTWARE-a:
R1CA021
CAMERA 5.3
ITP SW version:
CXC 125 932_49 R1C
Tako ni ja ne mogu zumurat! Probao sam sve i nisam uspio.
Ako je odabrana najveća kvaliteta slike, onda ne možeš zoomirati.
Ovo ne može nikako biti točno. Upravo ako je odabrana najveća kvaliteta slike digitalni zoom ima prostora "cropirati" sliku i dati efekt "zooma". E sad, upravo suprotno, na najmanjoj kvaliteti slike se na nekim mobitelima ne može zoomirati jer nema više kamo.= Citat =:
Izvorno postao Mobyy
Uglavnom SE može i jedno i drugo, imam W900 i on zoomira na svemu i to jednako, znači zoom od 4x se neće smanjiti s promjenom rezolucije na 2x ili sl.
Ovo na ovim K750 mora biti softwareska greška jer je nemoguće da se ne može zoomirati, probajte ih updateati sa onim SEUS-om ili odnijeti na servis... Uglavnom digitalni zoom može biti jedino greška softa...
Onda sory. Vidio sam da ta opcija postoji na w300. Ako je odabrana najveća reza, nema zooma.
Ne bih znao, ali ipak W300 nema veze sa K750 koji je ipak "mobitel-fotić" i apsolutno nema opravdanja da nema zooma na bilo kojoj rezoluciji. Osim toga probao sam i K750 i može zoomirati tako da sigurno nije taj limit na najvećoj rezoluciji. Jednostavno greška u toj verziji softa.= Citat =:
Izvorno postao Mobyy
Preporučam da updateate makar sa SEUS-om soft pa vidite hoće li se popraviti stanje... Ako ne ili servis, ili neka netko da još prijedloga... :)
...ista stvar je na k700i - ak je najveća - nema zooma...= Citat =:
Izvorno postao Mobyy
Neznam u čemu je problem...očito je do software-a jer sam imao i prije k750 kojeg sam utopio (i sve je išlo bez greške što se toga tiče) i sada ovaj mi neće zoomirat...oba moba su nebrendirana... TAKO DA MORA DA JE to bug na najnovijoj verziji softwarea-ima li neko ideju kako da se ubaci ranija verzija ili možda neku drugu ideju??
Ak je to do software-a stvarno nekužim kakav je to update da ide tako VAŽNA STVAR nagore i ako je to sve istina trebalo bi upozorit ljude da nikako ne stavljaju noviju verziju...
EDIT: Pokušao sam napravit update, pa mi je javio da već imam najnoviju verziju i ja sam ga svejedno išao napravit, ALI NIŠTA, JEDNOSTAVNO NEŽELI ZOOMIRAT
Evo, ja sam se malo bacio u research. Nažalost, zadnji software za K750 doista nema funkciju zooma na najvećoj rezoluciji. Od ovog softa vrijedi slijedeće:= Citat =:
Izvorno postao FakEmaN
HIGH: 1.0x
MEDIUM: 2.5x
LOW: 4.0x
Nevjerojatno, glupo, ali istinito... Ako se ne varam ovime su se vratili na soft od T610 koji je promjenom rezolucije glumio zoom. Jako čudno... jako... Uglavnom što možeš napraviti i što ti je bolje nego koristiti taj zoom je da slikaš sliku takvu kakva je, bez zooma, na high rezoluciji i onda kod pregleda slika jednostavno ju zoomiraj i odaberi da ju spremi kao takvu... Postići ćeš ISTI efekat kao i da si ju digitalno zoomirao samo što ćeš imati i zoomiranu sliku i original... Također možeš i sliku cropirati u PS-u ili slično na kompu pa to i nije neki problem. Ne razumijem zašto oko digitalnog zooma pravite toliku frku kad je to najbezveznija stvar kod fotografiranja uopće jer uništi sliku... Zaboravite digitalni zoom, ja ga ama baš nikada nisam koristio niti na mobitelu niti na fotoaparatima...
Ali eto, problem bi ovime bio "riješen", jednostavno nema i gotovo, hoće li se s novim verzijama FW-a vratiti na stari sistem ne znam, ali eto... Sada je tako kako je...
Problem je u tome šta ako želiš nešto poslat mailom s moba i nemaš komp u blizini... to je meni vrlo važna stvar. Jel se ikako može vratiti ranija verzija software-a?
@DJ DeVelox fala na informaciji sad bar znam u čem je problem
Ja nekužim stvarno kakvi su to biseri mogli napravit i još ti to ubace u mob i kad ga kupiš vidi veselja....
Pa sad ti kažem da imaš na MOBITELU opciju u pregledu slika... Samo ju zoomiraj dok pregledavaš u fullscreen modu (kao kad slikaš +/- tipka) i kada dobiješ veličinu koju želiš odeš na spremanje i spremiš u rezoluciji koju želiš. (iste dimenzije, large, medium, small). Razumiješ? S time si postigao isto što i sa digitalnim zoomom... Osim toga kada već slikaš možeš slikati na manjoj rezoluciji... Tako da nemaš potrebe za kompom... Također možeš i poslati MMS-om na email s time da uključiš resize funkciju pa ti on smanji kod slanja MMS-a na npr. 640x480 (resiza sliku)... Znači imaš više solucija, ako želiš baš slati mail, ne MMS imaš ili slikanje sa manjom rezolucijom ili cropiranje u pregledu slika...= Citat =:
Izvorno postao FakEmaN
Evo stari pazi situaciju, pišeš ispit i ti ga mobom uslikaš i hoćeš poslat na mail (mms ne valja jel je loša slika) i kaj buš ti sad obrađivao sliku u nekom primitivnom programu???? To mene živcira...
Ovo šta si ti reko sve stoji, sve 5...al su napravili cirkus
Pa to ti je možda 10 sec. posla... Odeš na pregled slika... Odabereš sliku... Klikneš samo jedamput na +/- tipku tek toliko da ti se gore pojavi "Save"... Spremiš kao npr. medium, i čim si to napravio odeš na more > send > email i eto... Gotov posao... Ništa manje vremena ne bi gubio ni sa zoomiranjem dok slikaš... Ovako samo uslikaš, smanjiš i šalješ... Čak će ti tako biti i kvalitetnija slika jer je to onda crop, a ne interpolacija koju on radi nakon digitalnog zooma u shooting modu. Ne znam, mislim da je ovo dovoljno jednostavna (bolje da kažem jedina...) metoda...= Citat =:
Izvorno postao FakEmaN
P.S. Sa digitalnim zoomom ti nećeš dobiti manju sliku. On ju cropira i ponovno interpolacijom vrati na rezoluciju koja je i bila tako da si dobio sliku iste "težine" u kb. Znači nisi ni na kakvom gubitku s tim nedostatkom zooma što se tvoje potrebe tiče... Jedini način ti je da kod slikanja smanjiš rezoluciju ili ovako kako sam ti rekao, nakon slikanja...
A čuj, slažem se da je to jako glupo i nadam se da će u idućem FW-u to vratiti kako je bilo jer je ovo full primitivno... Na mome W900 sve radi kako treba, no meni opet ni ne pada na pamet koristiti digitalni zoom. Sve u svemu, slažem se s tobom da je glupo, ali nemaš drugog izbora. :spin:
Jao s tim mobitelima uvijek neki cirkus, najmjerno iskeširam više para za mob, da nebude brendiran i da pokušam izbjeć baš ovakve stvari... i opet....
Još su najbolje one stare cigletine...znaš da niš ne vrijede, al ih nisi i niš platio, pa se nemaš zašto ni živcirat.
Nemojte me krivo shvatit mob je inače ok, al mene znaju takve sitnice naživcirat, pogotovo kad znam da je u ranijim verzijama software-a bilo sve ok i onda naprave cirkus...
Vjerovatno ću im u EM (makar znam da vjerovatno oni nisu krivi, al nekom se moram izjadat) sutra ić spomenut mamu šta su se sad najedamput odlučili prodavat mob sa najnovijim firmware-om, a inače je uvijek bio stoljećima star što je uredu, da si svako bira hoće li napravit update ili ne
Ok onda je sada sve riješeno, hvala svima na pomoći, JEDINO AK JOŠ NEKO IMA IDEJU KAKO DA SE VRATI STARIJA VERZIJA SOFTWARE-a? makar mislim da je to nemoguće i čak glupo pitanje-ali FTW u nadi je spas
I NARAVNO TU JE JOŠ PRIJEDLOG MODERATORIMA DA STAVE TAM KOD FIRMWARE--a UPOZORENJE LJUDIMA, kako ovaj novi firmware "poboljšava" software
Istina je sve ovo što kažeš... Ali gledaj na to s ove strane: ništa ni ne dobivaš sa starim softom jer kao što sam ti već rekao fotka se vraća na stare dimenzije nakon zoomiranja tako da nisi apsolutno ništa napravio... Osim toga slikati neki text sa zoomom ne dolazi u obzir jer će slika biti užasna pa prema tome sve osim onog cropiranja ti pada u vodu... Stvar je nažalost takva... Šteta je što si dao puno novaca na kraju za nešto što ti ne koristi... Eto, ne znam zašto su to SE-ovci napravili niti otkud EM-u ideja da stavljaju zadnji software (možda je nova pošiljka uređaja...)= Citat =:
Izvorno postao FakEmaN
Ne vidim u čemu je tu problem. Slikaš ispit, u največoj ili nekoj manjoj rezoluciji i normalno fotku pošalješ preko maila. Zašto bi je trebao obradivati? Samo uključiš makro mod jer slikaš iz blizine. Kada fotka stigne na mail onda je mozeš zumirati i pogledati detalje.= Citat =:
Izvorno postao FakEmaN
Ima digitalni zoom na k750i ali ako je mob na vodafonu ko i moj onda nema (vjerovatno do njihovog softwera) znam daima dig zoom jer mi frend normalno može zoomirat i na max rezoluciji ako ne vjerujete uslikat ću sa svojim sliku od frenda di piše 4.0x zoom na rezi 16xx
Očito nisi pratio cijeli topic pa da te uputim nabrzinu. On ima čisti K750, baš i nije htio brandirani... A problem je ovdje u zadnjoj verziji softa na K750 s kojim su SE-ovci uveli novinu da zoom na najvećoj rezoluciji ne postoji, na manjoj je 2.5x, a na najmanjoj 4x... O tome se radi... Nema veze sa brandiranim softom niti sa nekom greškom... Jednostavno nova (i loša) stvar u zadnjoj verziji K750 FW-a...= Citat =:
Izvorno postao Hacker
istina nisam sve pročitao jer ima previše teksta a sad kad vidim ovi noviji imaju taj zaje* o da moj mob ima taj zaje* bar znam i drago mi je da imam najnovji soft
a za ovo bi trebalo poslat email SE da vrate zoom
Moj K750 je cist tj. nebrandiran, ima verziju R1CA021 i ima Zoom 4X na najvecoj rezoluciji fotografisanja i snimanja video zapisa. U galeriji sa najvecim slikama ide Zoom i do 32X, stim da nakon 8X gubi mnogo na kvalitetu tako da je beskorisan.
Pretpostavljam da opciju Zoom ne trazis u Settings kada si u foto modu, vec pritiskanjem na gornji deo desnog bocnog tastera?