-
Koji Hard uzet??
Ovak, imam maticnu:
MBO DFI nF4-SLI INFINITY, nForce4 SLI, DDR, zvuk, S-ATA, FW, G-LAN, PCI-E, s. 939
I sad mi treba novi hard jer su mi ova dva kaj su u kompu puna. Neda mi se kupovat hard sa IDE kablom nek bi htio prek SATA-e. E sad vidim da postoji SATA I, i SATA II. Dal mogu na svoju maticnu staviti bilo koji ili samo SATA I?
I dal mogu ova dva kaj su spojena preko IDE kabla ostati unutra i tak da imam onda tri harda u kompu?
-
Mozes staviti bilo koji hdd i ovi mogu ostati i sve lijepo i neometano raditi... jedino napajanje javi koje imas za toliko HDDova i optike da vidimo 0ocel bit dovoljno
-
Napajanje koje imam je :FORTRON 500W, BlueStorm, Super Silent, 12cm vent., ATX2 ver 2.0
Mislim da bu to sve radilo, jel tak?
-
Radit će, bez brige, samo nemoj Maxtora uzimat jer zna bit sranja s NF4 chipsetom, a i nisu baš pouzdani kao brand. ;)
-
ma naravno... sa tim napajanjem, mozes sve sata slotove napuniti hddima ... hehe
-
A za Hard sam mislil uzet:
HDD 320.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar WD3200JS, SERIAL ATA II, 8MB cache, 7200 okr/min
Ili taj ili neki WD nakog manjeg kapaciteta.
-
E sad jos samo jedno pitanje. Kupio sam danas ovaj gore navedeni hard. Znaci :HDD 320.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar WD3200JS, SERIAL ATA II, 8MB cache, 7200 okr/min. sad me zanima kak da to spojim. Buni me ovo kaj ima Sata power i legacy power utor. Trebam li spojiti oba ili su stavljena dva zato da si odaberes???
Ajd, hitno mi je....
-
Nikako oba, samo jedan smiješ spojit. Ili SATA iz napajanja ili veliki molex koji je tu u slučaju da netko nema novije napajanje.