Mozes staviti bilo koji hdd i ovi mogu ostati i sve lijepo i neometano raditi... jedino napajanje javi koje imas za toliko HDDova i optike da vidimo 0ocel bit dovoljno
Ovak, imam maticnu:
MBO DFI nF4-SLI INFINITY, nForce4 SLI, DDR, zvuk, S-ATA, FW, G-LAN, PCI-E, s. 939
I sad mi treba novi hard jer su mi ova dva kaj su u kompu puna. Neda mi se kupovat hard sa IDE kablom nek bi htio prek SATA-e. E sad vidim da postoji SATA I, i SATA II. Dal mogu na svoju maticnu staviti bilo koji ili samo SATA I?
I dal mogu ova dva kaj su spojena preko IDE kabla ostati unutra i tak da imam onda tri harda u kompu?
Mozes staviti bilo koji hdd i ovi mogu ostati i sve lijepo i neometano raditi... jedino napajanje javi koje imas za toliko HDDova i optike da vidimo 0ocel bit dovoljno
Napajanje koje imam je :FORTRON 500W, BlueStorm, Super Silent, 12cm vent., ATX2 ver 2.0
Mislim da bu to sve radilo, jel tak?
Radit će, bez brige, samo nemoj Maxtora uzimat jer zna bit sranja s NF4 chipsetom, a i nisu baš pouzdani kao brand.![]()
ma naravno... sa tim napajanjem, mozes sve sata slotove napuniti hddima ... hehe
A za Hard sam mislil uzet:
HDD 320.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar WD3200JS, SERIAL ATA II, 8MB cache, 7200 okr/min
Ili taj ili neki WD nakog manjeg kapaciteta.
E sad jos samo jedno pitanje. Kupio sam danas ovaj gore navedeni hard. Znaci :HDD 320.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar WD3200JS, SERIAL ATA II, 8MB cache, 7200 okr/min. sad me zanima kak da to spojim. Buni me ovo kaj ima Sata power i legacy power utor. Trebam li spojiti oba ili su stavljena dva zato da si odaberes???
Ajd, hitno mi je....
Nikako oba, samo jedan smiješ spojit. Ili SATA iz napajanja ili veliki molex koji je tu u slučaju da netko nema novije napajanje.
Bookmarks