-
Koji printer?
Razmisljam o kupnji printera i zamolio bi vas da mi pomognete u izboru.
Necu ga puno koristit, samo ponekad da isprintam neki tekst pa sam se odlucio na crno-bijeli. I sad posto laserski crno-bijeli printeri nisu toliko skupi(u odnosu na one u boji) najbolje bi mi bilo kupiti laserski crno-bijeli a ne neki ink-jet u boji, jel tako?
Malo sam trazio po internetu i bugu pa sam naisao na Lexmark e232...
http://www.acorncomputers.com/printe...ter_200394.asp
A evo sta su u bugu napisali:
21str/min
Trajanje tonera/bubnja 2500/30000 str
Cijena tonera/bubnja 599/493 kn
Cijena printera 872 kn
Vrlo je kvalitetan ispis teksta, ali fotografije malo zatamnjuje.
Pa sta mislite na ovaj, imate li neki drugi prijedlog...
-
ovaj izgleda vrlo seksi ja bi ga kupio, da trebam printer radi printanja puno dokumenata...
-
nije los, al ja preporucam espon ili cannon
-
Ja sam baš danas kupio printer.Model je HP LaserJet 1022.Zasad sam jako zadovoljan.Košta oko 1450 kn.Ima i jeftiniji model,za 1000 kn.Preporučujem ga
-
taj sam valjda ja kupio- mislim da je HP 1015,prije par dana i zadovoljan sam
moj bi trebao odštampati 600 miješanih kopija odnosto 300 crno bijelih a punjenje mu košta 130 kn
-
Ima li igdje da vidim za koliko se vremena potrosi toner i bubanj i koliko oni kostaju?
-
Ne znam da li si citao,ali i ja sam se skoro ponovio http://www.cafe.mobil.hr/showthread....hotosmart+3210 eeeee sad,koliko ce me kostati u buducnosti,cemo videti.... odstampao sam 250 strana za sada i 6 fotki,prijavljuje mi potrosnju samo 4% od crnog ketridza.... koliko je pouzdan taj izvestaj,videcemo....
-
Ne treba meni printer u boji.
-
Ako niko ne zna neki site na kojem mogu vidjeti koliko koji printeri trose
onda zna li iko okoprilike koliko trosi npr. epson, lexmark...?!
-
Ma to ti je sve relativna stvar... mislim da na to i ne trebas obracati paznju,kupi ono sto ti se svidja,jer kada je potrosnja tinte u pitanju,ona zavisi od mnogo faktora.... ako ne stampas,duze ce ti trajati,zavisi sta stampas,zavisi i od kvaliteta papira,ma zavisi od milion razloga... cisto sumnjam da negde postoje bilo kakvi fabricki podaci o potrosnji tinte,a i sta ce ti,to je sve teorija..... zivot je drugo..... e sad,jos jedna stvar sto se potrosnje tice,to ti je isto kao i kod automobila,bez obzira koliko tvoj auto trosi goriva uvek ce neki drugi trositi ili vise ili manje,a i najvaznije pravilo je,kad imas-vozis,kad nemas-ides peske!!! ;)
-
Ne gledaj podatke o potrošnji printera i broju stranica koji napravi s jednim tonerom. Taj podatak se odnosi obično na određeni postotak popunjenosti papira bojom (mislim oko 5-10%) znači laboratorijski je.
Pogledaj malo cijene novih tonera.
Što se mog iskustva tiče (10 godina u firmi s dosta printera) najdugotrajniji su HP modeli. Kako toneri tako i pisači od paljenja do prvog kvara.
Npr. imam par komada HP 4L printera kojima je mjesečni prosjek 1000-1500 stranica i još rade (bez ikakvog servisa), povremeno progutaju malo papira, škripe, ali su iz 1994 ili 1995. godine. Dok smo u to doba promijenili hrpu Canona, Epsona, Minolti, Kyocera itd...
-
E bas vam hvala na odgovorima
malo sam citao i ove teme o printerima prije moje, pa koliko se sjecam tamo je krompirko objasnio dosta toga...
pa sad sam nekako odusto od ovih lexmarka, gledat cu da kupim epson ili hp.
tnx
:closed: