-
Nestale sms poruke???
Neznam jel se još kome to desilo, ali na Božić nisam dobila pola poruka, znam jer mi je dosta ljudi reklo da su mi poslali, al ono baš poslali (i dobili delivery report da sam prilmila) poruku i eto do dan danas (29.12.) ja ih nisam dobila. Znam da je bila preopterećenost mreža, ali da baš tolko poruka (jedno 10-tak) nisam uopće dobila to me fakat čudi:-/ Naime u noći sa Badnjaka na Božić isključila sam mob i kad sam ga ujutro upalila jedno 10 minuta nisam dobila ništa i onda su stizale jedna za drugom i to sve od 098 korisnika, neznam dal je to slučajnost ili ne. Znači samo u tom periodu kad mi je mob bio isključen poruke se nestale(???) jer kasnije predvečer sam normalno primala i slala. Neznam dal da zovem službu za korisnike i pitam, dal ikako mogu dobiti te poruke ili ne? Zna tko?
-
mreže su jednostavno bile preopterečene i to je za očekivat.ništa čudno,baš nevidim smisla za postojanje ovakvog threada.
-
a kao ih dobit ?? Ne cekaju iz ugla pa kad laganini zafuckas stizu!! zaboravi ih !!!
-
I kao da ne znaš što piše u njima... ;)
-
ma to je tako, zato ja saljem poruke ili 5-10 minuta prije bozica ili cekam da proce gotovo 20h od bozica ili nove godine.
do tada se vec sve odblokira i onda bude sve ok.
-
Pa bilo bi lijepo vidjet ko ti je sve poslao poruku, ne? Ovako uzmu ljudima pare za poruke koje su nestale u prometu.
-
Pa dobro,uglavnom si saznala tko ti je čestitao,ne?A, sebe si poštedila onog bezveznog tipkanja tipa-Hvala i tebi također...bla,bla... Osobno mi je to najmrže.
A,ovo što se dogodilo,mogli su upozoriti korisnike na moguće poteškoće koje nažalost godinama postoje i nikako da se riješe,oko SMSova za blagdane.Dobro kaže khideg- valja slati poruke ili prije ili poslije blagdana.
-
poteškoće nisu do mreže nego do dolaznih SMSova. Kada ti 20 ljudi istovremeno zašora poruku jenostavno aparat ju nemože preuzeti i onda (do 10 poruka ) čekaju na serveru za isporuku. mreža oinga broj u sve duljim intervalima i onda nakon cca 2 dana a za Božić i novu godinu je to puno kraće jer se smanjuje delivery na cca 10ak sati poruke odapnu.
Probajte ugasiti telefon i poslati si 40 poruka pa čete vidjeti dali će sve doći. isto tako se može desiti da kasnije uopće nemožete dobivati poruke jer je dolazni SMS zaštopan.
Da je mreža bila opterečena poruka se uopće nebi poslala i telefon bi javio da poruka NIJE poslana. Oko naplate slanja SMSa smo već diskutirali i zaključili da ako pošalješ SMS on se i naplati a to što ga netko nije primio iz nekog razloga nije faktor da se poruka nebi naplatila. Isto kao da pošalješ preporučenu pošiljku na moju adresu gdje živima a ja sam na moru i istu ne dobijem. P probaj biti normalan i tražit poštu povrat novca.
-
Znači tako, ok sad mi je jasnije...