Vaš favorit?
Printable View
Vaš favorit?
fosters i žuja
Leffe tamno, stella i žuja. :beer:
ufff leffe je OK al je pre gusta i loše mi legne na kantu od želuca.
Da to je istina, al meni se ustvari sviđa što je gusta, dakako nije za svaku priliku... Recimo žuja je najbolja za onako neke partije kad se ispija hrpetina pive jer je relativno lagana, a leffe baš za neke posebne prilike kad je dosta jedna mala piva da pomuti glavu...= Citat =:
Izvorno postao tomo
E, zaboravio sam na Budweiser, to mi je najdraže od točenih piva... (u većini pivnica i kafića se to prodaje pod "strano točeno").
Dodao sam izzy na anketu, meni definitivno najjača piva, a popijem si još i žuju i stellu...
Meni je daleko najjači Heineken, ali naravno malo mi je skupa tu kod nas pa je nažalost dosta rijetko popijem... no to je piva koju svakako najviše volim popit i to u bilo kojim prilikama, od roštiljade, do partya... Inače ako ste u amsterdamu, svakako odite u njihovu tvoricu di za dva guldena (njihova valuta dok sam ja bio tamo, oko 2 marke tada) možete nakon obilaska tvornice piti koliko stane u vas... ;)
Izzy mi je OK ovak kao 'svakonoćna' piva... ;D
Jelen Pivo
Definitvno Franziskaner, ali je rijedak kod nas. Erdinger je uvjerljivo na drugom mjestu.
izzy i corona
stella heineken i mozda corona
a zapravo pijem uglavnom zuju
btw dobra anketa
sad će se javit Nered i reći da mu je Sake najbolja piva ;D
Heineken od onih pristupačnih, te Jelen pivo od manje pristupačnih, ali definitivno opaka piva!!!
Fosters..... the one and only
još bi bolja bila 'koja vam je najgora piva'... ;D= Citat =:
Izvorno postao Gruntovčan
meni je najgora tuborg.. :)
ja uzivam samo tuborg, najbolja je...... i nema je na popisu! gade... :)
ko zna, zna :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao damgol
ne znam, fosters nisam pio od srednje škole pa se i ne sjećam... :)
Nisi imao prilike probati BiP (beogradska industrija piva)= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
LOL to mi zvuči ko neka piva sa dodatkom hrđe i esencijalnog ulja iz černobilkih reaktora... :) ;D
Kao prvo, ne možeš sve pive strpat u isti koš. Tamno, svijetlo, pšenično ... pivo nikako ne možeš uspoređivat. Meni je npr. tamni Guinness odličan, dok mi se svijetli ne sviđa. Između Heinikena i Budweisera i još nekih teško bi se odlučil koja mi je bolja. A definitivno najdraža i meni najbolja piva bila je Carolo Stadium koja se više ne proizvodi zahvaljujući stanovitom g.Lukšiću. :(= Citat =:
Izvorno postao Bassman
...(bilo) karlovačko,stella i bavaria...više ne konzumiram alkohol (nikakav) :) ...
A Sljaka, znam, ali nemože se to sve u anketu strpat, ovako sam pokušao sve zajedno, pa onda tko odgovara napiše u kojoj mu je kategoriji koja piva bolja. ;)
I znam da nisam sve pive uspio stavit, al šta mogu kad je limit 12.
Btw, sad sam prvi put probao Kriek, mogu reć da je jako dobro i nekako egzotično, u sebi sadrži višnje, nemam pojma dali je na neki način rađeno s dodatkom višanja ili to samo na kraju stave ekstrakt, ali je odlično, dosta se osjeti miris tih višanja. Samo je jako skupo, u pubu u koji mi uvjek idemo je boca od 0.375 25 kn!!!
...stella...inače ne konzumiram alkohol...
Još si premlad... al ne brini, ima vremena! ;)
Ja non-stop ločem Zuju posebno mi se svidja ova strong ali naj bolja mi je Tuborg pa poslje Stella
i to je istina...a Stella?To je piva za uživanje ne za napiti se...= Citat =:
Izvorno postao Bassman
ma meni je dobra bila Krombacher ili tak nekak se piše. A od naših je Žuja ok. naravno Fosters je nenadjebiv. A Nikšičko je bez premca.
Također najbolje pive koje sam pio su Kirnigi bar i Sapporo.
ERDINGER!svakako
ma dobro i nisam neki pivopija ali fakat mi je fosters.....= Citat =:
Izvorno postao tomo
i
Ma HEINEKEN je meni najbolja,svi moji piju Bavarije al ja samo Heineken jer je najbolja!!!Nedavno sam i imao avatar od Heinekena al sam ga promijenio!!!
E kakav je taj franziskaner, mislim na koje pivo najviše podsjeća? I jel manje ili više gorko od nekakvog prosjeka? Vidio sam je u jednoj pivnici po 22 kn za 0.5 bocu, pa mi kaži dal se isprati to probat?= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
a meni pak Staro Češko...bez premca najgora. a iza nje odmah Amsterdamer
Svaka je piva specifična na svoj način i kad je duze pijes postane ti odlična
Sve se isplati probati, ne buš propao zbog 22 kn ;D= Citat =:
Izvorno postao Bassman
;D Ma znam, samo pitam kakva je...
Moj favorit je becks i laško pivo,kada se od toga napijem mrtav sam cijeli dan ;)
E koje je to godine otprilike bilo? Ja idem na maturalac u amsterdam, pa bi bilo lijepo posjetit tu pivovaru :beer:, ali se bojim dal to uopće postoji više... A i ako postoji onda se plača najmanje 10-20 eura... :( Al, newertheless,to je jako ljepo od njih što to tako dju/su davali!= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Becks no.1 !
uh, davno je to bilo, još dak sam ja išao u školu (pred nekih 8 godina) ali sumnjam da su preveć poskupili, a tvornica je malo izvan grada... ma amsterdam je zakon, uživaj tamo! :)= Citat =:
Izvorno postao Bassman
Hvala! ;)
Ne bojim se ja tolko za poskupljenje, nego da su možda to uopće prestali prakticirat...
A i kakav je naš razrednik terorist, vjerojatno nas neće ni pustit da idemo do tamo... :(
Al,no matter, ima tamo još dobrih stvari za vidjet i isprobat... ;D
Dode frajer u trgovinu i kaze:
- "Molim deset piva."
- "Stelu ili Tuborg", pita prodavacica.
- "Moze Stelu", kaze frajer.
On ode u park, popije 10 piva i pijan zaspi. Dodje neki ***** i naguzi ga. On drugi dan opet u trgovinu i kaze:
- "Molim deset piva."
- "Stelu ili tuborg", pita opet prodavacica.
- "Molim vas Tuborg. Od Stele me boli guzica."
Budweisera moze i Pilsner... Izvrstno
A jes probo President Choice ??? (il ti ga prezident čojs) ???= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
e to je gadno :)
jeeee bravo branx piii-čojs!!
to smo mi kupovali u getrou na tone , kad smo imali razredna okupljanja na Jarkasu
piii čojs rulz
kolko je limenka 2,5 kn?
:spin:
Ima jedno pivce koje je izvrsno ali ga nema u Zg-Ličko pivo!Milsim da je 0.5L 8-9kn
Upravo pijuckam Franziskaner (getro, 10 kn), i mogu reć da je jako dobar, jako sličan leffeu, samo malo manje gust... I jako se pjeni! ;)
ma ljudi, ali sta ipak nije ljepse popiti sok nego pivo. niko mi nemoze reci da sok nema bolji okus
grdno se varaš;D...ipak jedna piva je manje štetna nego jedna coca-cola ili sprite...možda oni prirodni ali oni su skuplji od pive...= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
probo gutljaj = skoro se ispovraco...branx & čojs? a-a= Citat =:
Izvorno postao Gruntovčan
a cijena bice da je tu negdje...daju ti pare da uzmes rojs.. ;D , ovaj čojsa :rolleyes:
Kako kada ;D= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
sok uvijek ima bolji okus, samo je pitanje situacije sta ti je veci gust piti
iznenađen sam koliko ima ljubitelje hajnekena. Rezultati istraživanja su pokazali da je to naj nekvalitetnija piva na tržištu, ali zahvljujući odličnom marketingu prodaja joj je da boli glava. Nešto slično ko i sa izborima ovih dana :)
Kako kome ;D= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
'Rezultati istraživanja' veli on... rezultati kojih istraživanja, molim lijepo? Potkrijepi, molim te... jel se to radi o nekim istraživanjima kaj se pojave u rubrici 'zanimljivosti' na vip-online ili index.hr ili nešto ipak znanstveno utemeljenije?= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
Uostalom jedna je stvar kvaliteta, a druga je okus. Meni je recimo heineken najbolja piva po tom pitanju (od ovih koje sam do sad probao, naravno), a kad mi paše boli me za kvalitetu.. ni čevapi nisu baš zdravi, pa ih ipak trpaš jer ti pašu... uglavnom, sve što je fino i što ljudi vole, automatski nije zdravo iliti kvalitetno...
apsolutno se slažem, pa i poznato je svima da je piva okusa na koji se čovjek navikava... nema tog čovjeka koji je kao mali uzeo pivu od tate i nije mu bila bljutava (dobro, nered ima izuzetak ;)), nego se oduševio i iskapio čašu do dna... dakle isto kao i cigarete, kava i slični poroci, piva je nešto na što se osoba navikne, a ne zavoli na prvi kontakt s njom... :)= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
...i seks, isto tako ;D ;D ;D
http://bluedevil.info-mob.com/temp/seva.gif http://bluedevil.info-mob.com/temp/sex.gif
ahhhaaa...zato kad sam prvi put probao pivu nisam znao razliku između nje i maminog ručka;)= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
:nono: Bila je to ljubav na prvi pogled :kiss:= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
@ pa nisam ja rekao da vama piva ne valja. kaj se pjeniš ko piva. Ukusi su različiti. Samo ti velim kaj je bilo s hajnekenom.
pive... mmm... nekak ovak... ono sto vrijedi: velebitsko (i tamno i svijetlo), paulaner (al ga rijetko di ima plus toga je skupo), erdinger, fosters, tamno lasko (flaširano, srecom pa samo slovensko jer nisu dali licencu jadranskoj pivovari).
izbjegavam u velikom luku tuborg (bože sačuvaj osjećaja u glavi i želucu drugo jutro, često i istu večer; naravno, riječ je o domaćem tuborgu :D) i pan (slično smeće ko i prethodno)... favorit je jedno neugodno iskustvo (srećom ne moje, samo probao guc... brrr....).
o guinnessu i kilkennyju niti ne želim pričati dok ih u irskoj ne popijem, prema pričanjima onih koji su bili tamo, ono što se kod nas dobije točeno nije niti do koljena onom što se tamo dobije, a kao je i tu dobro.. onda mora da je tam mrak dobro :beer:
heineken koji se tu spominje je preskup za pivu kakva je... heineken je marketing uspio postaviti na puno precijenjeno mjesto.
a ima pivi koje bih rado probao, ali kad u zgb nema nešto tipa 'pivska kuća' di bi se moglo naći velik izbor piva a po nekim normalnim cijenama... ima scout u samoboru, al kak nemam auto nije da mi je usput.
dobro i 'kaj je bilo s hajnekenom', nisi odgovorio??= Citat =:
ne pjenim se ja, boli mene za hajniken, ionako ga popijem (nažalost) svake prestupne, ali ne volim kad neko onak bez nekih argumenata napiše 'bilo je istraživanje, pročito sam u gloriji...' ;)
ma i da imaš auto kakva korist od toga od kad je 0,00 na snazi...= Citat =:
Izvorno postao zappan
probajte iskoristit onu foru da he u zraku manje od 0 stupnjeva celzijusa :thumbup:
modza upali i s ovim
kao drägeru je zima pa krivo pokazuje :retard:
a imaš... svaki put se netko drugi iz ekipe koja zapali van odrekne pive za jednu večer... :beer:= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Pa bilo je to kaj sam napisao da je po istraživanjima kvalitete pive ispala je naj nekvalitetnija, nekoliko godina za redom. To ti se povlačilo i po nekim newsima. Ne zanm ti za Gloriju koji je broj. Kad saznam javim ti da pogledaš u svojoj arhivici.= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
ma dobro, vidim ja da ti kužiš o čem se radi... dobro je znati da se tebe 'istraživanjima' može uvjeriti... :) BTW istraživanja su pokazala (izveli ih na Mayo klinici, bilo je na newsima) da su čvarci i čevapi naj nekvalitetnije jelo. Al yebiga, kad je fino ko yebe arterosklerozu, KBS i CVI.. isto je s hajnikenom.. ;)= Citat =:
blago nama kad možemo čitat i službena doktorska
istraživanja i izvješća..... thanks doc;);D
:beer: ma neredu zahvali, on je otvorio sezonu službenih znanstvenih istraživanja.. ;D
evo predajem se. nisam htio nikoga isprovocirati, samo sam htio izreći neka saznanja koja se na nekim fakultetima gdje se ući o marketingu koristi kao primjer. nečemo onda o tome više.
na kojim fakultetima? ehheehhe
Ajme jeste dosadni vas dvoje s tim prepucavanjem , od svih tih anketa istrazivanja i fakulteta mi se vrti u glavi :spin:
gori ste od ... Ala i Peg
LOL! ;D al dobro, nećemo više o tome... :)= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
inace ne pijem pivu,al ak pijem onda je to bavaria,al tad sam vec skroz urokana :) piva nije za cure :D
danas sam slucajno pijo leffe ajme odvratno ko da je napravljena od grozđa a ne hmelja
Ej ne vrijeđaj mi leffe!! Joj da da te mogu, gađao bi te bocom leffea kroz internet!!!! ;) :D
Ma šalim se, kako ti nemože bit dobro? Pa to je prava piva, a ne ona voda kao izzi ili becks... Šta si pio tamno ili svijetlo!
za pol tih piva nikad nisam ni cula,moram ja svasta naucit ;D
Šta nisu kewl čaše? ;)
http://img1.imageuploader.net/535/Image(003).jpg
3 najbolje pive!
http://img1.imageuploader.net/148/Image(010).jpg
Moja kolekcija! ;D
http://img1.imageuploader.net/137/Image(025).jpg
od 7 naj 5 je od zag.pivovare
da ne radiš možda tamo;D
Ne radim! :)
Pa kako 5, samo izzy je??!
uff, ovaj fosters...sad mi sline cure
pa dobro pune se u zagrebačkoj pivovari a inače su izvana.....
guinnes je zakon! :thumbup:
a gosser?! (sa tockicama na o...)
Da da i Beks nije losa onako dobro lezi a i okus joj je dpobar
piva po zimi uopće ne paše, kuhano vino je zakon :) ili kakav gemišt od delanca.
a čuj, paše piva nakon recimo zamornog skijanja, kad se žedan zavališ u zlatnog medveda, gori vatra, ori se pjesma... ;D
pa ajde, kada ćemo?
Ma piva uvjek paše, kuhano vino je bezveze... Ustvari najbolje piće za se zagrijat u ove zimske dane je Zelena Čarobnica! ;)
e nemoj protiv kuhanog vina... ali udaljavamo se od teme, nije pitanje koje je piće najbolje, već koja je piva najbolja...
eh da je ovo neko drugi rekao još bi i povjerovao;)= Citat =:
Izvorno postao tomo
kupio u konzumu Pilsner Urquell, cesko (prvi put ga pijem) i zacudio sam se kako je dobro. steta sto ga nema po kaficima :D
e kad smo kod češkog, znate one reklame kaj se vrte na TV za staro češko... 'tako staro a tako...' e sad ne znam kako je s vama ali mene uvijek povuče da velim '... tako češko' a oni vele '..tako dobro'... to mi je totalno jadno... eto, htio sam samo ovo podjeliti s vama... ;D
Česi imaju jako fine pive (sjetim se Praga često ;D). A Pilsner Urquel sam čak i u nekim bircevima vidio, nekad davno that is, i stvarno je dobro pivo. Onaj birc na gornjem gradu, tamo skroz prema katedrali što gleda, tamo ga je bilo...
bil ja u češkoj sad u veljači... moj novi favorit u svijetu pive je definitvno svijany... mala pivovara pa nije da ga ima baš na svakom ćošku, ali u bohemiji se može pronaći... u moraviji nisam bil, kao ni sleziji, pa ne znam kak je tam stanje s pivama... frendica veli da to tak po pokrajinama ima svaka svoje pive koje uglavnom nalaziš samo u toj pokrajini... osim valjda onih najkomercijalnijih :)
Ima nešto kaj je bolje od pive ;) .
Leffe
Jelen
Pan
Kriek
Hoegaarden
Stella Artois
Budvar
Bavaria
Heineken
Žuja
Karlovačko
+sva ostala koja još nisu nabrojana samo što je naj važnije da bude ugodno hladno dok ga ispijaš;D Shit sada sam ožednio idem po jedno da maznem ŽIVJELI
dve pive??= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
Ma pšenična piva RuLeZ!!!
Ja za Franiskanner ubijem, bez razmišljanja. Dva-tri zrna riže unutra, i gotov sam :)
Erdinger. Daljnje rijeci su suvisne.