Evo, kao što rekoh, da nabacim mali review :thumbup:
Pakiranje
U pakiranju dolazi uređaj, punjač, USB kabel, slušalice sa nastavkom za 3.5mm utor, CD sa softverom i upute. Posebno bih izdvojio slušalice, jer se ne radi o klasičnim slušalicama već on pravim in-ear slušalicama sa gumenim čepićima koje daju odličan zvuk. Jedan veliki plus za Samsung!
Dizajn i izrada
Na prvi pogled mobitel izgleda atraktivno i kvalitetno napravljeno. Kada ga primite u ruku, samo se potvrđuje prvi dojam. Kućište izrađeno kombinacijom aluminijskih površina i plastike daje dojam čvrstoće, kvalitete i pomalo odiše luksuzom. Što se tiče slide-a, mogu reći da se radi o najkvalitetnije napravljenom slide-u od svih Samsunga koje sam dosad imao. Slide je čvrst i nema klimanja. Istina, mobitel imam svega 3 dana tako da će se kvaliteta slide-a pokazat nakon par mjeseci korištenja, ali sudeći po izradi ne vjerujem da se može rasklimati, možda vrlo malo. Kamera se nalazi na slide-u, tako da je zaštićena što je još jedna pozitivna strana.
Ekran
Ekran je veličine 2.2" i rezolucije 240x320 piksela. Ako uzmemo u obzir veličinu ekrana, radi se o kvalitetnom ekranu, te bez obzira na veličinu, užitak je vrtiti filmiće i slike na njemu. Jedini minus bi bio vidljivost na suncu koja je dosta loša, tako da se treba malo potruditi da se npr. napiše poruka ili pogleda neka slika na direktnoj sunčevoj svjetlosti.
Baterija
Mobitel posjeduje 880mAh litij-ionsku bateriju koja će uz prosječno korištenje izdržati do 2-2.5 dana. Uzevši u obzir slim dizajn mobitela i kapacitet baterije, radi se o prosječnom vijeku trajanja baterije koji je standardan za većinu Samsungovih mobitela.
Touch Pad
Touch Pad na U900 je nešto najbolje što sam na mobitelima vidio. Moram priznati da sam malo bio skeptičan što se tiče njegove brzine, osjetljivosti i preciznosti, ali nakon par sati korištenja moja sumnja bila je otklonjena. Touch Pad je napravljen po uzoru na display iPhone-a odnosno ne reagira na pritisak, već na toplinu, što je vrlo praktično jer ako ne zaključate mob, u džepu vam se neće ništa stisnuti. Postoje mnoge opcije od mijenjanja boja touch tipki, onog kruga koji se vrti oko ikone i postoji vrlo velika mogućnost personalizacije. Tipkanje po Touch Padu pravi je užitak zbog njegove brzine i osjetljivosti koju također možete podesiti.
Funkcije
Osim klasičnih funkcija koje gotovo svaki mobite posjeduje, napomenuo bih podršku za Stereo Bluetooth slušalice, te jednu stvar koja me ugodno iznenadila, a to je kreiranje vlastitih tema. Naime, postoji mogućnost da izradite sami svoju temu i to na dva načina - jednostavniji (odaberete uzorak, nekoliko boja i to je to) i onaj puno zanimljiviji i složeniji (ali i kompliciraniji). Ovaj drugi način je napravljen tako da temu možete složiti do zbilja najsitnijih detalja i personalizirati mobitel po vašem osobnom ukusu (npr. možete mijenjat boju ikone za bateriju, boju i debljinu ikona itd.)
Kamera
Kamera je rezolucije 5MPix sa klasičnom LED bljeskalicom (mogli su baš staviti i xenon). No, po mome mišljenju, radi se o gotovo najboljoj kameri na mobilnim telefonima (barem od ovih koje sam isprobao). Uz navedenu rezoluciju, ovdje je i optički stabilizator slike, autofocus, detektor lica, raznorazni efekti itd. Po danu kamera daje izvrsne slike, dok se pokazala i dosta dobrom u mraku i sabije osvjetljenim prostorima, ali na maloj udaljenosti. Video je dosta loš, u QCIF rezoluciji i mislim da su se ovdje mogli malo više potruditi.
ZAKLJUČAK
Mislim da se radi o jednom od najboljih Samsungovih mobitela. Kvaliteta izrade, brzina softvera, izvrstan touch pad i nekoliko sitnih mušica prilično su dobre karakteristike ovog uređaja. Ako tražite kvalitetan i moderan telefon sa ovime ne možete pogriješiti!