http://img186.imageshack.us/img186/2...ybold10sg8.jpg
Neke od zanimljiosti wlan, gps, procesor od 624 MHz...
http://www.gsmarena.com/blackberry_bold_9000-2370.php
http://www.gsmarena.com/blackberry_9...d-news-501.php
Printable View
http://img186.imageshack.us/img186/2...ybold10sg8.jpg
Neke od zanimljiosti wlan, gps, procesor od 624 MHz...
http://www.gsmarena.com/blackberry_bold_9000-2370.php
http://www.gsmarena.com/blackberry_9...d-news-501.php
Po meni odlican telefon,samo mislim da ce cijena biti paprena...
znate kada će doć, otprilikee?
Pošto sam imao blackberry-a doista me je zainteresirao ovaj model, dosta napretka je ucinjeno u odnosu prijašnje modele koliko se ovako vidi dok se ne isproba uređaj.
Pa nedavno je najavljen, od kuda nama smrtnicima info kada ce doci kod nas, prerano je o tome još govoriti iako i mene zanima. Kada ce doci onda ce biti u ducanima, sumnjam da ce ih se prije na ''crno'' moci nabaviti kao modele ostalih proizvođaca koji su ''in''. ;D
mozda kakva novost kada bi mogao?
:)
Koristim ga i zaista je odlican. Necete pogrijesiti, ako ga uzmete. Stvarno je fantastican!!!
Evo pojavio se u T-mobile ponudi, nije cijena pretjerana...
Imam dosta bodova pa cekam da se pojavi E71, ali ovo mi se cini dobra alternativa, i ko zna kad ce se pojaviti E71 u t-mobile.
Imao sam davno blackberry, ne sjecam se vise koji model. Ali bilo je totalno razocarenje, navigacija sa nekim kotacicem, sve u svemu koma telefon.
Pa me zanima kako je sa ovime, jel se moze instalirat Opera, ima citac pdf dokumenata, word, excel itd...
Kako radi navigacija, jel se moze skinut s neta tom tom za njega?
http://www.youtube.com/watch?v=IqONSAe81sE
dosta dobar video review i cini mi se kao odlican mobitel.
Nikada nisam koristio BlackBerry, no zbog potrebe sve više razmišljam o Boldu, no ima jedna stvar o kojoj bi volio malo više znati, a to je taj nepoznati OS koji koristi BlackBerry. Jel on zamišljen kao smartphone ili je riječ o nekom polovičnom rješenju?
Kakav je OS za korištenje?
Hvala.
BlackBerry OS http://en.wikipedia.org/wiki/BlackBerry_OS
Evo ovako. Zanima me budući da ima ugrađen GPS dali se mora plaćat ta navigacija,i jel se može stavit nešto poput garmina i tomtom-a te dal bi korištenje istih bilo besplatno kao na nekim drugim mobitelina poput p1i, p990 itd. I ako bi se mogao stavit tomtom ili garmin dali je potreban GPS modul.
Hvala!!!
Isto imam Bold i nema šanse da mi radi taj eMaze imam upaljen My BlackBerry uslugu kod Vip-a, ona treba mi kaže da me nemože locirati, zvao sam Vip oni pak kažu da GPS na Boldu uopče ne radi u HR.
MOLIM POMOĆ!!!
POLZDRAV OD KRASTAVCA!!!!
1. Gdje si probao koristiti GPS? (otvoreni ili zavoreni prostor)
2. Da li ti je GPS uopce aktivan ?
3. Da li te locira kroz BBmaps ?
Pozdravi ove iz Vipa i reci im da GPS u HR uredno radi :)
BBmaps me locira, amAze me neče locirati ni u zatvorenom ni u otvorenom, probati ču još malo prčkati pa javim.
Ako imaš kakav savjet javi!!!
POLZDRAV OD KRASTAVCA!!!!
Bitna je razlika da li te nemoze locirati ili ne moze povuci kartu vezanu za tvoju lokaciju.
Koje ti je boje prikaz satelita (gore lijevo) ?
Odinstalirao sam stari i stavio novi isti!
Sada sve radi kao beba!
HVALA NA POMOĆI!!!
eto malo mojih pohvala za Bold.
- Ekran je odlican iako je mali ali ga rezolucija izvlaci. DivXi se vrte odlicno.
- dovoljno interne memorije.
- GPS kao i na prijasnjim modelima radi vrlo dobro.
Zamjerke:
- Kao i na prijasnjim modelima nemogucnost editiranja mail koji se prosljedjuje.
- Na ovom modelu jedan od najvecih minusa je baterija. Meni nije izdrzala preko dva dana. Kada ga se prebaci na 2G traje dulje ali mi je taj zahvat malo stupidan.
- Kamera nema auto fokus, odnosno priglupa je i nekako mi se cini da su slike na 8310 bile bolje.
Sve u svemu dobar uredjaj za ono cemu sluzi.
Bok svima, nesto mi se jako svidja ovaj BB, pa me zanima moze li se instalirati Garmin na isti nacin kao i za Nokie (prema uputama na Nokia forumu)?
totalno drugi OS. Nisam nasao Garmina za Bolda za sada.
Dobro, cinjenica je da postoji (http://www8.garmin.com/mobile/blackberry/) ali hoces reci da ne postoji "piratski"?
eto vjerovo ti il ne.. ja probah al ne ide.Steta. ovo je bar 11. sugestija da odem na tu stranicu i da pokusam s Garminom:)
al ne kuzim ljude kaj su zapeli za Garmina kad druge aplikacije rade svoj posao cisto dobro. Za sada nemam nikakav zahtjev cime bi me Garmin privukao i da radi ono sto aplikacija koju koristim ne radi.
Evo ovako, upravo si kupih BB bold i moji prvi dojmovi su jako zadovoljavajući. Odličan ekran, super izgled (pogotovo ona "kožna" pozadina),kamera sasvim solidna, OS mi se sviđa al trebat će mi vremena da se naviknem jer sam prešao sa symbiana. Uglavnom sve u svemu jako sam zadovoljan. E a sada jedno pitanjce, koji bi bio najbolji besplatni program za navigaciju na boldu i može link.Hvala!!
Ma vjerujem ja nije to bed, a sto se tice ovo zasto garmin mislim da je kombinacija navike, dobrog programa i odlicne karte.
Zar je stvarno aplikacija koju koristis za navigaciju (besplatnu) jednako dobra. Sto se softwarea tice i da li je karta tako detaljna. Osobno nisam koristio puno navigacija (nesto malo Cardinale i Nokia Maps) ali cini mi se karta za Garmina stvarno detaljna.
Evo ovako kad kliknem na ikonu help u meniu>phone>volume>improve sound quality for calls> i tamo sad nešto piše, i ja sad ode u meni>options i nemogu nać general options. U čemu je problem??
EDIT:Riješeno!!
Dali zna itko gdje se može skinut documents to go za bb bold naravno free i full verziju, jer sam sa njim dobio trial verziju.
Hej ekipa, dali se isplati mjenjati MDA Touch plus za taj BB Bold? Koje su prednosti i nedostatci?
Pozz
ja bi reko da,da..iako mi je mda touch plusmeni bio jako simpa mob..bold je kvalitetniji...
sve ovisi dal ti trebaju windowsi ili ne...
ako ne,nemas kaj razmisljat...+mda ti ide novi na crno oko 1400kn sad,a bb je dosta skuplji,ako je razmjena bez dodatka love tim bolje...
Ovako, jedno glupsonsko pitanje:
Gdje se može u Zgbu kupit ovaj uređaj i koliko dodje, ak netko zna?
a gle.. po uredjajima koje koristis i takvom pitanju bi ti najradije odgovorio da ti BB vjerojatno ne treba.
A da znas cemu BB sluzi i kako radi onda prvo otvorio stranice nasih mobilnih operatera.
Ma odustao sam od BB Bolda....ipak ostajem na Nokiji i MDA Touch plus za sada.....
Jel mobitel skida karte s neta kad je ukljucen GPS i kad se kreces ili te karte ima pohranjene u sebi?
Odnosno dali se "trose" GPRS ili neki drugi podaci prilikom koristenja GPS-a?
Skida s neta.
Ako aktiviraš Blackberry tarifu u nju ti je uključeno neograničeno surfanje preko Internet Browsera, neograničeno slanje i primanje e-mailova (instantno) kao i taj promet preko GPS-a. Mislim da se to isplati za 91 kn (konkretno u Vip-u, ne znam za T-Mobile).
Dali postoji nekakav program poput documents to go da je besplatan, ako postoji moze neki link.
Pa dali postoji neka alternativa u slučaju da nemam BB tarifu.
e to ti stvarno neznam, ali iskreno čisto sumnjam da postoji zato jer je BB takav uređaj da se sve aktivira preko BB usluge
Dvoumim se između njega i iphona, koje je vaše mišljenje!?
vidim da su cijene već pale po oglasnicima na 1700-1800kn, da li onda taj mob vrijedi kad mu je tak pala cijena?
Odgovor-DA
Naj mobitel do sada (preko 50 raznih modela i raznih proizvodjaca do sada), daleko najstabilniji SW, a o BB usluzi da ne pricamo. A uz to Kanadska Ambasada vise ne trazi krsenje vojne tajne kada trazis vizu, pa mi je cijeli RIM koncept jos vise cool:)
Takodjer, za posao (EU,USA, Azija) funkcionira besprijekrno, i za razliku od T-Mobile, VIP ima i dnevni roaming (ukljuci-iskljuci) i svasta nesto...
Pearl nije bio los, ali sada... Pajdo mi uzeo Storm, ali mi je Bold puno bolji...
Ja koristim njegov bb browser preko wi-fi bez beda
Pozdrav svima!
Planiram si kupiti Blackberry Bold 9000 u VIP-u i zanima me slijedeće;
da li mogu na njega instalirati neki dobar gps tipa onaj garminov za mobitele jer čujem da on ima u sebi ugrađen neki gps ali se upotreba naplaćuje?
zanima me i da li mogu ne samo čitati nego i obrađivati word dokumente na njemu? trebam li za to neki software?
Može mi netko pojasniti malo onu neku blackberry tarifu s flat internetom?
Sada imam samsung i8510 ali nekako me vuče ovaj Bold, pa ako se sve ono gore može lijepo bez problema izvesti, bit će izgleda zamjene ;)
dođu blackberry maps, ne naplaćuju se ali nisu baš nešto. možeš stavit google maps koji su super, ali nemaju navigaciju za u auto, ali za to staviš amaze koji to ima. i uz ta dva, blackberry mapse deinstaliraš jer ti ne trebaju
documents to go dođu, al ne znam jel samo za čitanje ili i za obrađivanje, neki vele tu na forumu da dođe samo trial verzija koja ne može editirat dokumente.. ne znam ti reć, najbolje nazovi korisničku vipa i pitaj što točno dolazi
da - to moraš uzet da bi ti beri uopće normalno radio :) (neki se zajebavaju bez toga, ali ćeš vidjet na forumu da imaju više muke nego koristi)
možeš surfat s berija na flat rate, syncat kontakte s npr. gmailom, kalendar s google calendarom (vjeroajtno i s office i exchange servisima, ak ih koristiš, al to ti onda u firmi trebaju znat složit, nisam izučavao kak to funkcionira), ne možeš gledat youtube i slično. znači radi samo web, RSS readeri i sve ostalo na HTTP protokolu, te dodatne sync opcije + push mail + facebook/myspace preko posebnih aplikacija (ili mobilnih stranica koje imaju) + IM (gtalk, jabber protokol, icq) + google maps i amaze koji rade preko tog blackberry flat interneta
Evo da potvrdim da sa uspjesno "upogonio" BB Bold i Tele2 internet (normalna voice SIM kartica).
Postoji maili trik za ubacivanje jednog service book-a, te nakon toga internet te aplikacije dobro radi.
Takodjer, moze se izvesti i push mail, uz jos jednu dodatnu aplikaciju koju ja nisam stavljao.
pozz,
naime kupio sam neki dan Bold
zanima me koja najveca memory card ide u njega
i dali je moguce instalirati Garmin ??
to je OK ali svakom BB korisniku je dignut i gprs0 APN za surfanje WAPom i streaming
mogu li dobiti odg na pitanje ???
sto se tice memorijske ja imam 4 GB i imam blagi osjecaj da mi je sporiji nego kada je bila 2GB kartica. naravno sve ovisi o tipu kartice. Ne znam koji je maksimum ali mislim da se to moze saznati na stranicama proizvodjaca.
a sto se Garmin navigacije tice, ja legalnog Garmina za evropu nisam nasao recimo, ali se koristim drugim navigacijama koje rade.
Nerede ... možeš nam reći koje koristiš navigacije i kako doći do njih ? ja imam XT garmin za N95 i nisam baš zadovoljan
imo sam i ja blackbarry i ta stvar je nepogriješiva ako ga uzmete neče vam biti žao
Budući da u nedjelju idem po svoj BlackBerry Bold 9000, zanima me ovo što pričate o tome da to nije isti uređaj bez BlackBerry usluge. Pročitao sam sad cijelu temu i to su neki spomenuli više puta.
U čemu je točno "problem", što je drukčije? Pretpostavljam da se ta usluga ne može uključiti na Tele2 budući da oni nemaju BBe.
Kolko sam do sada vidio, mobitel je pobrao odlične review-e. Dvoumio sam se između E63 i Bolda, al Symbian me dosta jako odbija, te sam pročitao samo dobre stvari o Berryima. Pretpostavljam da s razlogom postoji termin u Webster riječniku "crackberry" :D
vecina stvari radi putem Service bookova odnosno postavki koje dolaze na BB putem mreze. Ako nemas BB uslugu nemas ni service bookove. To se jos da donekle pokrpati, ali ja se nikad nebih mijenjao za BB sa BB uslugom za onaj bez. To jednostavno nije to.
Sa BB uslugom dobivas potpunu funkcionalnost uredjaja. Sa rucno natocenim service bookovima BB donekle radi kao smartphone ali nema garancije da ce raditi ama bas sve.
Dakle BB bez BB usluge, kao tramvaj bez pruge.
@duude88 ako misliš vozit bez BB usluge, radije razmisli o nekom android baziranom telefonu gdje sve radi sa standardnom data tarifom, ili o nokiji e71 ili nečem sličnom ako ti treba qwerty tipkovnica. napatit ćeš se s BB uređajem bez BB usluge, može se ali nije to najsretnije, sve ovo što nered kaže stoji do zadnjeg slova
Stvar je u tome što sam uređaj našao stvarno jeftino, gledao sam dosta usporedbi sa E71 i gotovo su svi rekli da BB owna. A da ne pričam o tome da je Bold jeftiniji....
Vidjet ću kako će mi se svidjet, ako mi se ne svidi, poznam ljude koji su fascinirani BlackBerryima, a ne znaju da se mogu dosta lako nabavit.
Puno Vam hvala na pomoći. Pretpostavljam da dosta aplikacija neću moć koristit zato jer nemam pristup BB mreži. Ne postoji nikakav drugi način da se dođe do njih?
Ovisi koje aplikacije ti trebaju. Ako želiš surfat možeš skinut Bolt browser koji normalno radi preko operaterovog APN-a, tj ne traži bb tarifu. Ako ti treba Facebook, imaš Snaptu kao zamjenu, koji uz face u kompletu nudi još neke pizdarije, isto radi preko običnog apn-a. Ako ti trebaju IM programi, imaš Nimbuzz i IM+.
Super, hvala! Postoji li neka zamjena za onaj Word to go i sheet to go (ili kak se već zovu)?
Zašto bi uopće trebala zamjena za njih? Oni ne zahtijevaju internet konekciju. Ovo što sam ja gore navodio su programi koji se spajaju na internet, a tu je najbitnija bb tarifa.
Kolko znam Documents to Go dolaze već instalirani na mobu, ako ne, možeš ih instalirati.
Ono što nećeš moć koristit je bb email klijent.
Mislim da dolazi neka trial verzija tih programa, pa da ih preko networka treba aktivirat. Tako nešto, nisam siguran. Naravno, svi koji su recenzirali uređaj imali su pristup BB mreži :)
Šteta za mail klijent, to je u biti proslavilo BB. Al dobro, ionako koristim samo jedan gmail account na koji su mi u biti forwardani svi ostali, pa onda nadam se neće bit nekih problema...
Puno hvala na odgovorim!
Trial verzija je i na mom 9700. A na toj trial verziji mogu bez problema pregledavat i editirat dokumente. Jedino opcija kreiranja novog dokumenta ne radi, kao i još neke sitnice i za to treba platiti.
Apropos mail klijenta, možeš pokušat, sad ne znam hoćeš li uspjeti, instalirat Gmail aplikaciju. U nekim slučajevima traži bb konekciju, u nekim ne. Probaj.
Budem, sigurno ću se malo poigrat. Nije da ga mislim uzet i onda plakat ak nekaj ne bude radilo. Budem se ja pozabavio malo s time, bez brige. Odličan mi je ovaj forum, ima jako puno postova i stvarno se sve može nać.
Imao sam prije jedan account, ali sam nažalost zaboravio podatke. Tu pogrešku ne namjeravam ponovit :)
Super ste, samo tako nastavite!
Jeli ima netko od vas problema sa spajanjem Bolda da kompjuter? Problem je u tome što mi komp ne očitava BB kao Mass Storage Device. Pogledo sam na netu, dosta ljudi je imalo problem s time. Naravno, svako daje neko svoje rješenje.
Jel ima netko sa foruma problema? Ja imam unlockani Bold (prije je bio na t-mobile).
lap ili desktop?
ako je desktop spajaj ga na zadnje USBove jer prednji ne daju dovoljno struje. Izbjegavati USB hub-ove.
Savjetovao bi instalaciju Desktop managera ako ga nemas, jer neki BB uredjaji se cak ne zele puniti bez instaliranog BB managera.
Laptop, imam Desktop manager. Prvo sam probao bez njega, nije instalirao neki driver. Onda sam ga skinuo, instalirao te se driver instalirao. Al i dalje ga ne vidim kao mass storage device.
Onaj Roxio data manager je odvratan, jednostavno odvratan. Ukoliko ne uspijem složit taj Mass storage device, mogo bi me veoma lako odbit od cijelog Bolda (koji je inače pregenijalan ako smijem dodat). To mi je inače prvi smartphone i jednostavno nemam dovoljno riječi hvale.
Složim taj mass storage, nađem dobru gmail aplikaciju i na konju sam!
?!?!? nadjes dobrui gmail aplikaciju??!!
Gmail je razvijen od strane RIM-a i najbolja je aplikacija.
Restartaj komp, pali gasi Bolda na nacin da mu skidas bateriju na zivo i ubadaj u drugi USB port. Ako ne radi ubadaj u drugi komp. Ako ni tamo ne radi onda sa onim sta ti ga je prodo na pivu pa rijesite sami.
Ma to kažem zato jer nema ničega na ovom Boldu, ovaj od kojeg sam kupio je jedva koristio uređaj, nema ničega gore. Gmail sam preko browsera koristio, jadno je.
Probam ovo sa restartanjem pa javim. Danke!
Da, ovo restartanje nije upalilo. Morao sam pokrenuti neku posebnu aplikaciju sa kompa dok je Bold bio ukopčan preko USBa. MFI multiloader pomoću kojeg je otključan mobitel uzrokuje taj problem.
Dobra stvar je što taj fix kojeg sam upotrijebio ne poništava unlock.
Sada sve dobro radi.
Nego, postoji li neka stranica (link) gdje je objašnjeno što sve treba činiti da bi se pokrenule aplikacije na telefonu bez data plana. Znam da za mail nema neke šanse, što je sa običnim aplikacijama? Recimo onima koje uopće ne koriste pristup internetu.
Da sam na VIPu imao bi sigurno tu BB tarifu, al ne mislim zbog toga prelazit na osobno meni najgoreg našeg operatera.
Edit:
Našao sam za sada ovo:
http://forums.crackberry.com/f35/how...out-bis-57032/
Ako netko slučajno ima neki bolji tutorijal, neka slobodno pasta link.
Unaprijed hvala!
Kada instaliram aplikaciju na BlackBerry, kako da ju aktiviram? Naime, nakon istalacije aplikacije jednostavno nema. Nema je među ostalim, aplikacijama, ne mogu ju nać u telefonu. Kad pogledam sve aplikacije, tamo mi je, al nema je na korištenje. Instalirao sam Operu i Gmail app (baš od google-a).
Gdje god gledam po netu, nakon instalacije bi se ikona od programa trebala prikazivati, međutim kod mene nema ničega.
Update:
Izbrisao sam aplikaciju i opet instalirao. Nakon instalacije dobio sam opciju "Run" koju sam i pritisnuo. Aplikacija se pokrenula i ja sam ju mogao koristiti. Međutim, nakon što sam ju zatvorio opet ju ne mogu naći! Nema je u applications folderu, jednostavno ju ne mogu nać na uređaju.
Jesam li slijep, lud ili nešto treće?
Update2:
Kada sam u nekoj drugoj aplikaciji te kada odem na "Choose aplication" vidim Gmail aplikaciju, ali shortcutu u meniju i dalje nema!
Jesi gledao u Downloads? Inače, u meniju obavezno provjeri jel čekirana opcija "show all"
Hvala stari, bio je downloads folder hidden. Prije pol sata sam uključio taj show all, al budala nisam skužio downloads.
HVALA TI!
Pa tu, u meniju treba bit ili bi barem trebao, a s obzirom da nemaš bb tarifu onda može bit da je drugačije...... probaj resetirat uređaj...(baterija van i nakon 5 sekundi ponovo unutra)
EDIT, odlično ;)
TO JE SAD PRAVI BLACKBERRY!
Oprostite na capsu, al sad je to pravi BB. Sve lijepo radi, browser radi preko 3Ga, Gmail aplikacija također, sve je stvarno super. Zna li netko od vas kako često Gmail pregledava za nove mailove? Nemam nikakav data plan kod Telea pa se bojim ostavit 3G uključen da mi ne proguta promet.
Malo sam se začudio da Gmail aplikacija fantastično radi i preko 2Ga (Edge). EDGE je paketska mreža kao i 3G ako se ne varam, ili se računa provedeno vrijeme ala WAP?
Jučer navečer sam bio malo skeptičan prema svojoj kupnji. Nije mi radio mass storage, 3G na browseru, aplikacije. Sada čovječe sve leti.
Prezadovoljan sam!
Alternativa mi je bila Nokia E63, sa ili bez BISa Bold owna!
Hmmmmm, uzbuđenje nije predugo trajalo...
Skužio sam da mi browseri rade samo preko Tele2 mobilne mreže (bilo da stavim na 2G ili 3G). Kada isključim data prijenos preko mobilne mreže, niti jedan niti drugi ne rade. Ja sam do sada mislio da idem preko WiFi s browserom na net, ali sam cijelo vrijeme išao preko mobilnog neta.
Kako je to moguće, čitam da ljudima ugrađeni browser radi samo preko WiFi, kako onda meni radi obrnuto? Pogledam postavke browsera te service book-ove....piše "Hotspot browser".
Čudno....
Evo da i ja se nadovezem malo na ovu temu. Koristio sam bb pearl i super stvar za mail i mesengere, pogotovo jer sam imao bis aktiviran. Neke stvari su jako dobro rjesene ali sve u svemu otkad sam presao na e63 preporodio sam se. Na bb nikad ne znas di se spajas, niti imas kakvu kontrolu, niti brojac mb. Na nokiji je to puno bolje rjeseno, a tu je i nova usluga nokia email tak da polako ubija bb...
Bez bis pretplate je to poluproizvod i nema previse smisla...
hm, free? daj link?
a vipov mailbox si trebao preusmjerit na gmail ili yahoo pa bi ti dolazili odma
Ja sam se iskreno dvoumio između E63 i Bolda, za otprilike istu cijenu gotovo sve je na Boldu bilo bolje. A i moram priznat da me Symbian dosta jako odbija.
BlackBerry ima ono nešto, iskreno, ja sam se i u ime zaljubio :D
Nego, jel ima netko teoriju kako sve radi na 3G, a ne na Wi-Fi. Btw, kad iskučiš "Data Services" pod Mobile Network Options, to ne utječe na Wi-Fi?
Situacija, upaljeni su mi i 3G i Wi-Fi, otvorim browser, on radi - kako da znam preko čega sam se spojio na njega?
koliko ja znam u komplet tarifama je BB (myblackberry) free. Za nokia mail iskreno sumnjam. Netko je polupao loncice ovdje.
Vipov mail nema push i zato si ga znao cekati na BBu do 15 minuta i to je normalno. Ali isto je i Sa Nokia emailom. Znaci kad Nokijin server propinga mailbox tada ces i vidjeti novi mail. Gmail ima push pa se to desava (skoro) odmah.
Nokia email i BB usluga se nedaju usporedjivati. OK svaka roba nadje svoga kupca ali po meni tvrdjnja da Nokia mail polako gura bb je doslovno SF.
Tu smo naveli da bi svako mogao imat problema sa Blackberry uredjajem bez BB usluge. Moguce je to podesit da radi ali uz dosta muke.
Ja BB koristim vec neku 6tu godinu i nebih se mjenjao sa nikakvom uslugom koja trenutno postoji za mailove. Nazalost niti jedna se ne moze usporedjivati sa BB tarifom.
Izbrisi tcp kad se spajas preko wifija
Apropos nokia messaginga, ili sam ja retard koji to ne vidi ili ne nalazi, ili su u vipu talenti taj podatak sakrili iz samo njima znanih razloga
LOL, evo našli su za shodno da taj detalj o komplet tarifi stave u "Pitanja i odgovore". http://12.media.tumblr.com/4z7NcBbFC...uVPhCr_250.jpg
Ovo sa mijenjanjem APN je malo iritantno, ali me neće pokolebati. Za sad je sve cool
Vjerujem da će početkom četvrtog mjeseca tele2 počet sa nekim data planom kojeg ću si onda uzet, al iovako nije preskupo - 100kb = 10 lipa
Btw, imaš kakav savjet za dobre 3rd party aplikacije, neke dobre koje i sam koristiš.
Hotspot browser bi se trebao spajati na wifi, ne znam zašto si se spaja na APN, malo čudno. Odakle ti taj Bold? Je li brandiran na T-mobile, pa odkodiran? Probaj instalirat Bolt browser i ako imaš uključen wifi on bi se trebao odmah spajati na wifi. Provjeri jel ti wifi uključen. Što se aplikacija tiče nemam šta posebno reć, sve ovisi šta ti treba. Nemam ništa posebno, a kod BBa je takva stvar da se sve živo plaća, malo ih je free. Ja koristim osnovne, za mailove IM, surfanje, navigaciju, face i vremensku prognozu, sve drugo je praktički nepotrebno i beskorisno, malo za igranje i ubijanje dosade, svrha su same sebi (moj osobni stav). Eto jedino google maps možda korisna stvar al će ti vuć preko APN-a pa će ti račun narast. Možda Viigo news reader, nudimogućnost odabira načina spajanja.
Da, Bold je bio brandiran na Tmobile pa onda otključan.
Kolko sam skužio, Bold mora imat barem neku data konekciju da bi radio preko WiFi (znam, čudno). Primjer je Bold browser (imam instalirana oba, i njega i operu). Kada odem samo sa 3G na Bold browser kaže mi da moram imat aktivnu WiFi konekciju, kad odem sa WiFi na browser (sa isključenim 3G - tj, data services su isključeni) onda isto neće, a kada odem sa 3G (data services ON) + WiFi onda radi.
Primjetio sam da mi i IM+ Lite ne radi kad je samo WiFi uključen, samo kad su 3G + WiFi. Ali, na IM+ mi baš piše da koristi WiFi konekciju. Tak da....što se mene tiče, ovo je super budući da se ne moram svaki čas prebacivat ili upisivat APN (kad ga disable-aš, kod enable ga moraš opet upisivat).
Mislim da jedino Gmail aplikacija koristi baš 3G mrežu kad radi, o tome sam čitao, nitko ne zna zašto nejde preko WiFi.
Preporučio bih ti da si instaliraš IM+ Lite ako ga već nemaš. Međutim, budući da sam vijest o njegovom izlasku vidio baš na mob.hr stranici, rekao bih da ga već imaš :)
Nemam potrebe za IM+ jer kosrim samo Gtalk I to ovaj RIM-ov, ali to ne znaci da ne cijenim IM+. Odlican je otkad je besplatan ;D, jer trazit onolike novce je za prijeki sud. Nije ni nimbuzz los ali se vidi da je radjen u javi tj. spartanski je napravljen
Ja sam si sada sve posložio i uživam u BlackBerryu. Čak i bez BIS je to super uređaj, istina, malo se više napatiš da složiš neke stvari, al vrijedno je toga.
Meni BB mail nije tolko ni neophodan budući da sve radim preko jednog Gmail accounta (svi ostali mailovi su mi forwardani na njega). Ova Gmail applikacija od Googlea je čist solidna, ma, odlična je.
Za sada sam full zadovoljan!
Ako ću imat problema/pitanja, znam gdje/kome se trebam obratit.
Hvala na svemu
nazalost Gmail aplikacija kakva kod da je meni nije ni do koljena pravom gmail acc.-u na Blackberyju. OK je vizualno, ali push u mob sa svim funkcionalnostima maila ma BBu je neprocjenjiv (barem za mene), Ja isto imam Gmail aplikaciju i ovorim ju jednom u dva mjeseca kad ju nekom pokazem da to postoji i za druge telefone ali ju osobno ne koristim.
Pa vjerujem da ju ne koristiš kad ti ne treba, nebi ju niti ja da imam BB mail. Meni push mail nije od neke važnosti, kad želim pogledat mail refresham aplikaciju i vidim mailove...mislim da se ona sama svakih 20 minuta refresha.
Nego, jel postoji Hrvatski jezik za BlackBerry Bold? Jezik sucelja bi i dalje da bude Engleski, nego bi htio imat hrvatsku tipkovnicu, znaci Z umjesto Y i da mi ne povecava slovo i.
Jeste si vi upgrade-ali OS? Ja sam si sad skinuo novu 5.0 verziju, sutra ću si ga vjerojatno upgrade-at. Ako išta, ima threaded SMS :)
Ja imam 50 besplatnih SMS poruka mjesečno, a uspijem potrošit maksimalno 3 ;D
Što se jezika tiče, njet.
Čovječe, stvarno malo šalješ :D
Glede OSa, si mijenjao? Sutra se planiram s tim poigrat malo, ionako nemam garanciju pa se ne moram nečeg bojat. Naravno, bekapirat ću sve prije nego što krenem u ekspediciju :)
U petak idem u Tele2 na prebacivanje tarife. Imam još 3 mjeseca do isteka ugovorne obveze pa ću stavit KnockOut Surf za promjenu. Kako se ta tarifa gasi krajem mjeseca, pretpostavljam da će ponudit neki normalni data plan - vrijeme im je.
Ma šaljem mailove i IM poruke i to na stotine dnevno (bez pretjerivanja). Na mom boldu (9700) je u startu bio 5.0 OS.
Kako me danas ubija u pojam ta nadogradnja OSa. Nikako i nikako neće. Svaki put kad pokrenem AppLoader mogu samo nadogradit (i stavit nove) aplikacije, nikako da mi prepozna novi device software.
Idem sad probat po četvrti (zadnji) put, ako ne uspijem, onda ostajem na 4.6. Isključio sam automatsko traženje update-a u DMu, sve sam napravio što trebali, ali nikako neće.
Probam sad još jednom i onda odustajem ako nejde....ne mislim izgubit cijeli dan i sve živce na to...
Naravno da nisam odustao nakon onog "zadnjeg" puta, i dalje sam se nastavio igrat. Pomoć sam potražio na službenim BlackBerry forumima, rekli su mi tamo da se upgrade novog (v5.0) OSa ne može napravit ako nemaš BlackBerry uslugu. Tak da....osuđen sam na stari 4.6 OS.
Jbga, baš sam se ponadao threaded SMSu :D