ajd ako imate nekakvih ideja koji bi bio dobar do 50 kubika...
Printable View
ajd ako imate nekakvih ideja koji bi bio dobar do 50 kubika...
Evo ja imam Scooter 50cm PEUGEOT VivaCity. Jos sa blokadam i pici ko speedy gonzales...
Trenutno me hvata panika za skidanje blokade jer su drasticne kazne itd.
U kvartu jedan decko ima isti model ali bez blokada i przi 80km/h sa kitom 110km/h.
Aprilia ili Yamaha
runnerica ti je najbolji skuter do 50cm ili si kupi buggy-a od 125cm za te pare
nemoj uopce razmisljat o 50ccm skuteru. 125ccm minimalno. :thumbup:
Ak već uzimaš 50cc, uzmi gileru runner, yamahu aerox ili piaggio nrg power, to ti je najbolje kaj se tiče kvalitete. Bez blokada idu nekih 85-90kmh. Blokada se skida nakon 1000km.
Gilera i piaggio ti imaju identične mašine tak da ti ostaje samo na izgledu. I gilera i piaggio imaju nove modele dok je yamaha aerox isti model na tržištu od 1998.
Nrg
http://www.bikez.com/bike/21862/index.jpg
Runner
http://www.motonline.com/img_reposit...nner_50_ok.jpg
Aerox
http://www.zuef.de/swb/grafik/yamaha...050%20blue.jpg
Ja imam Hondu X8rs i skuter je spor, tj. ide 75kmh max. al je mašina pouzdana i kvalitetna, mada je zračno hlađenje. Imam trenutno 12tkm i jedino kaj sam mijenjal na mašini je prijenos (stavil sam mulitvar radi ubrzanja i novi kevlar remen), normalno mijenjal sam svjećice i tu "potrošnu" robu.
Ja sam sa mojim skuterom zadovoljan! Posto sam u Rijeci pa picim po uzbrdicama i nizbrdo pa krivine mi je Vivacity koma zbog tezine. Nazalost jos su blokade na njemu ali jos ne kanim ih skinut i stavit kit.... Ali zanimljivo je da neki stavljaju kit vec nakon 2.000 ili 4.000km ja ga zelim stavit na 10.000km ! Eto samo mogu reci sa Peugeot sam zadovoljan.
osobno imam baotiana 50 , kostao 5k kn novi i to je prava stvar , jeftino prijevozno sredstvo koje se ne kvari , gotovo nista ne trosi . najbolje rjesenje za moj pojam . za novac potrosen na bilo koji od ovih druih modela se moze kupiti auto , sto je u svakom slucaju bolje od bilo kojeg skutera .
ja ti opet predlažem buggy-a od 125ccm za 9000kn!!!
Ja imam Piaggio NRG full Malossi sve sportski.
ja predlažem Tomos Automatic..
evo ga: http://img46.imageshack.us/img46/448...00032lg.th.jpg
pere sve skutere od 50 ccm..
Kostur od 15-estice, mašina od automatica, sic kućne izrade, auspuh Akrapović, max brzina 94 km/h , ubrzanje od 0 do 94 - 6,3 sekunde, težina 32 kg.
Ponude na PM..
ima još slika, ako mislite da nije istina imamo i video klipove..
HAHAHAAA !!!! Daj ti se zezas...ili ti je ovo cudo od dudeka ?????
Moram se jos jednom nasmijat...hahahahaaaaa
zapelo mi oko za ovoga...
http://img122.imageshack.us/img122/5...sp055tb.th.jpg
To ti je odlican scooter, samo ga kupi sa DI-TECH Motorom.= Citat =:
Izvorno postao muras
da znam, al kazu da su imali nekih problema s di techom, pa da vise ne prodaju...
vidio sam te kod medika kako se španaš s nekim tipovima , mogu reći da stvarno dobro ide ali ja mislim da nema takvo ubrzanje i sereš da je auspuh od akrapovića= Citat =:
Izvorno postao Bronth
Stavr je bila u ulju, trebas samo stavlati viskokvalitetnu sintetiku i nemas problema.= Citat =:
Izvorno postao muras
Ma o cemu pricas, od kada motor na lanac ima brze ubrzanje od motora na remen???Ustalom scooter imaju CVT mjenjac= Citat =:
Izvorno postao Bronth
vidiš li ti koliko on ima kila , ali se dokazao da pere skutere pogotovo na ravnici i na zavojima. ja mislim da sere o ovom ubrzanju
daj razmisli o yamahi tzr-50 najaći do 50 kubika 6brzina maska od r6 skineš blokade i naj jača si faca u kvartu 24000kn
gilera,peugeot nije dobar-brzo se kvari= Citat =:
Izvorno postao muras
kubi bolje gileru 180:notooth:
Vjerujte mi na rijec, klinite se tih Di-Tech motora, sa nekim direktnim ubrizgavanjem, to nije za nase standarde(gorivo je kod nas smece) i ti motori ne idu nista, nula, zero!
Aprillia Di-Tech sucks, kao i Runner sa tim novim motorom i Piaggio NRG isto sa tim novim motorom.
Peugeot ide ko moj bicikl, to je uzas, a skup je ko vrag, plus toga sto ima tu single frame vilicu koja kad ode onda si.......
Ako oces skuter koji se ne kvari, koji przi sve ostale i koji ima normalnu cijenu, uzmi si Piaggio NRG, ili Runnera sa starijom verzijom motora, koja ima karburator pa da vidis kak to ide.
Kad stavis kit briješ 125 kubika sa dvojicom, a VXR držiš do 80 km/h, onda znaš kako to leti.
Istina da malo više troše, al kad ti sa dvojicom sa svom skuteru obriješ nekog na peugeot-u samog, ko da stoji, to je poseban feeling.
Ovo dva modela su skuteri, ovo sve ostalo su bicikli.
Jedna usporedba, moj Nrg sa sportskim auspuhom i valjčićima drži totalno nabrijanu aprilliju di-tech u koju je uloženo dodatnih 5000 kuna za nabrijavanje.
Vidi ti, mala se razumije u motore, ko' bi reko!= Citat =:
Izvorno postao mala
ta 180 ide ko raketa, 180 kubika, dvotaktni motor, kad se to zavrti, jooooj.......
...pa ne bi dao tolike novce za ushrani skuter - ma nikad... kupiš auto za to...= Citat =:
Izvorno postao sonyck
ali ne ide bolje od moje mallosi Areae 51;D= Citat =:
Izvorno postao sstrizic
kupis tzr50, i mozes samo po servisima, kvari se stalno i nista ne ide, pre slab je to motor za manualca, jos zvuk kosilice, ma milina :)
To ne znam, nikad se nisam okusao sa areom 51, al moras uzeti u obzir koliko si para ulozio u motor, i jel imas kit od 70 kubika, dok ja na svom imam 50!= Citat =:
Izvorno postao RAUL
imam starijeg brata i starog koji su ludi za motorima..a ja skutera vozim gilera 180 pa preporucam,to mi ga decki iz kvarta sredili,nema retrovizore,crvena svijetla :D:guitar:= Citat =:
Izvorno postao sstrizic
off: Mala, odakle si?
i kolika ti je tezina;D= Citat =:
Izvorno postao sstrizic
Kak mislis kolika je tezina, mislis motora oko 90 kila, nisam siguran!= Citat =:
Izvorno postao RAUL
tezina osobe koja vozi skuter.Nije isto dali osoba ima 100 ili 50 kg
Aha, imam 80 kila!
taj skuter ide dobro i to jedino priznajem utrkivao sam se u autu s njom odero sam ga ali nema sta dobro ide= Citat =:
Izvorno postao mala
[QUOTE=sstrizic]off: Mala, odakle si?[/QUOTE
osijek
kupi ti,prijatelju gileru 180,nes pozalit ;)
Ima mi je prijatelj, motor je stvarno prva liga, jedino sto trosi ulja, al ak ces uzivati moraš se necega odreci!= Citat =:
Izvorno postao mala
moj prijatelj ima tzr i nema nikakvih problema ja osobno nebih nikad kupio skuter za te pare uzmes auto točno eminem
moj tomos 15-ica brije sve serijske skutere u gradu do 50ccm
Ditech ne uzimaj ni pod razno jer su to najgori motori koji su poslani na tržište.= Citat =:
Izvorno postao RAUL
to te pitam..= Citat =:
Izvorno postao sonyck
haha mom frendu su maznuli tomosa,nekkii beteac..(tak se izgovara) :D
www.svijetskutera.com
tu ljudi pricaju svasta (ima i normalnih prijedloga), tako da odi tamo i malo se raspitaj i procitaj nes pametno..
samo cekam da se faber javi, kad ono, nema ga.. :)
e da,tamo ti ima puno mojih frendova koji se fakat razumiju u motore...
a gdje vidis da se ovdje prica o motorima? :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao mala
a sta skuter nije motor??? malo tandrkalo,za one sta ne mogu jos vozit nest jace i ovo je dobro..
svi znam da ti vozis veejikoga motoja :)
hehe :kiss:
btw koji imas,daj stavi sliku :D
budem jedan dan.
pa jasno da skuter nije motor. to je... romobil..
:) :D
jedng lijepog dana poslije kise..ajde,sta ga tesko slikat? :) najmanji problem ;)
mozda decko kupi motor slican tvome... moj stari sad kupio hondu hornet (neznam kak se pise) ipak je on covek u godinama pa nije za njega neka jurilica :D
opet ti sa svojim frustracijama....lol odi pa se ljeći......gle bolje imat skuter od 50kubika nego neku kramu sa wingsom gore......
od skutera je dobro uzet sp-a 180kaj svi ovdje bruje ili sr-ku 150 i onda si miran a ne 'ko ja.....prodajem svoju kramu oće netko kupit??isuse naravno da neće nitko prodajem ga već godinu dana i ništa...
još jednom killa ššššš!
haha...
meni se cini da si ti isfrustriran, a kako i nebi bio kad imas romobil i jos ga nemres ni prodat ;)
a i daj malo obrati paznju na smajlice..mislim...
ali cinjenica je da skuter nije motor (motocikl) i nemas se ti sta bunit.
lol zasto bas poslije kise? da bude sav mokar i blatan na slici? :-/ :spin:= Citat =:
Izvorno postao mala
@floor vozio bi ja nest jace, al nemam dost godina....
ee... a jel bas mora bit skuter? jesi razmisljao o quad-u? (cetverocikl)
1.sad je dosta siroka ponuda, ima od 50ccm nadalje
2.pristupacni cijenom
3.starci ce ti lakse pristat na quad nego na skuter (sigurniji je)
4.mogu se normalno registrirat, odnedavno
5.bit ces glavna faca u skoli, jer quad je kod nas jos uvijek 'pojava'
6.super ces se zabavit vozeci ga
7.dovoljna je a kategorija.
8.dat ces mi djir :D hahahaha
ima jedan prijatelj, pa sam se vozo malo... inace ATV je yamaha raptor 660...
ATV nije isto sto i quad... atv (all terein vehicle)je namjenjen za teren pa tako i izgleda.
ovo je za sport, rekreaciju, zabavu. pogledaj npr. CPI crab 50ccm ili kymco ma cjela poplava ih je na domacem trzistu.
niti to zeli biti.= Citat =:
Izvorno postao flOorKilla
vuxs, kaj to prodajes?
nego da te pitam kolko bi mogo dobit za svoju 15-icu mislim motor je maksimalno očuvan cak ima nikl na amortizerima sve serijsko plavi 100kmh i više naravno kad je ladan moram razbacit trku sa tzrom i= Citat =:
Izvorno postao Bronth
šta ja znam, ne ispod 500kn..
imaš kakvih slika..
ma niš ne prodajem a imam sf2 ak te zanima javi može s kitom bez kita s asupuhom (leovince rr) bez njeg..sve se da dogovorit...
e tu sam te ceko naime ovo ljeto sam dobivo 5ooeura za tomosa al posto nevolim automatike nisam ga prodo i nežalim
Do 50cc imaš i ova dva skutera u ponudi:
Malaguti F15 fire fox
http://i6.photobucket.com/albums/y23...F15firefox.jpg
i Malaguti F12 phantom
http://i6.photobucket.com/albums/y23...F12capirex.jpg
oba su vodom hlađena, s izvrsnom Minarelli mašinom.
:thumbup:
je je nike phantoma si mu dal.....
pa firefox ima mašinu ko i aerox...a ak kupuje novo i to da mu je prvi skuter onda sigurno nebi uzimao tak nešto nego recimo yamahu jog rr ili tak nešto
I Aprilia, osim Di-Tech motora= Citat =:
Izvorno postao Vuxs
nemoj uzimati scooter od 50ccm...
Kao prvo, na snagu je stupio zakon koji kaže da nesmiješ voziti 50CCM scooter više od 50km/h
Što je po mom mišljenju jako glupo jer će tek tada vozači scootera početi smetati svim ostalima prometnim vozilima...
muras kolko ti imas godina
to gledaju jedino na tehničkom......mislim na ss se još nitko nije požalio da je murja nekog zbog toga haltala..mene zaustavili i ništa pogledaju smao papire i vozačku i hvala,doviđenja= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
malaguti phantom je dobar izbor ima ga jedan lik u županji stavio kit auspuh i ima najbrži start 130 kmh leti samo je malo ružan
Stavio je samo auspuh ili i kit od 70 kubika???jer ako je stavio samo auspuh to da ide 130 moze pricati nekom ko nema pojima;D= Citat =:
Izvorno postao sonyck
ma nema šansi da ide toliko ???;D ;D ;D= Citat =:
Izvorno postao RAUL
stavio je i auspuh rr i kit ima najbrži start nesmijes mu dodat gasa a da neode na zadnjak vozio sam se
14... ....= Citat =:
Izvorno postao sonyck
vidim kužiš se ti u scootere, a vidim i da se ne kužiš u tomose!= Citat =:
Izvorno postao RAUL
:bunny:
on ne, ali neka djeca bi htjela da bude... pa od prevelike zelje dizu rasprave na forumu takve. a najsmjesnije mi je kad citam crnu kroniku pa kad pise 'taj i taj se razbio sa motociklom marke gilera runner..' ;D= Citat =:
Izvorno postao SrKi
Nekima prijevozno sredstvo lijeci sve komplekse . prije par godina sam uzivo imao priliku gledati pogibiju na gileri - ugao zvonimirove i harambasiceve u Zg - strasno .
muras pa sta ce tebi skuter sa 14god pricekaj jos 2god kako bi mogo birat jer ce ti biti zao ako sad budes kupio motor. za dvije godine ces zelit 125ccm ili nesto jace
hehe, vec sad zelim... :evil:= Citat =:
Izvorno postao sonyck
pa onda izbrij starog
Ako kupuješ scooter, najbolji i najpametniji izbor je Gilera Runner... ja imam doma Gileru Runner Racing Replica, i nisam ni na trenutak požalio 19000 kuna koliko sam dao za nju... ima veliki rezervar za gorivo (12 litara), dok ostali scooteri imaju rezervare max. 7 litara... Ne troši baš puno, ali opet ovisi kako ćeš voziti...
ja sam skinuo blokadu nakon 1000km i najbrže sam se vozio 95 km/h...
evo ti slika moje Gilere:
http://img365.imageshack.us/img365/2...rracing9jt.jpg
naravno, sad je na tržište došla novija linija koja ima izmijenjen vanjski izgled, ali motor je više manje ostao isti...
A nisi napisao koliko ona trosi;DNeki scooteri imaju rezervar od 10 lit...kao moj;D
meni sa punim rezervarom izdrži oko 400-430 km
nije da gilera nije dobra ali ona je pre obicna.nisi faca zato sto je vise manje svi voze
NRG-power
ili
Gilera runner
ovdje bi se moglo puuno toga komentirat i quotat..ali mi se neda
prvo ja imam rr-a i kit pa dok dam gas ne diže sigurno sam...lol...
drugo za 14-godišnjaka je najbolje onaj baotian 50ccm 4-t mašina i to je o.k. s blokadom ide 45 bez 50 taman za početak....
tak da crash ja mu runnera uopće nebi dao ili kupio...
= Citat =:
Izvorno postao Vuxs
imaš pravo i ja mislim da je baotian idealan za njega da se dobro nauči vozit i da se ne izubija previše.:thumbup: ... jeftin je i mislim da će mu dobro poslužit 2 god (bar se nadam jer sam čuo o nekih da su ga vozili par mj i sve se raspalo:-/ , a nekima ide ko vurica , al to će vrijeme pokazat koliko su kvalitetni ), a onda nek uzme nešt jače...
ja imam peugeot speedfight2 i zadovoljan sam s njime... nisam još skidao blokade jer je praktički nov...pa nek se malo razradi... :licklips:
neznam kaj bi reko na ovaj tvoj komentar jer nema baš smisla komentirati... kažem samo da sa skuterom teško možeš biti neka faca, faca si ako voziš kawasakija od 1100 ccm... a što se tiče toga da je manje više svi voze, neznam baš, čini mi se da je Speedfight popularniji jer mu je cijena 16000 kuna, dok Runnerica košta oko 19000, a opće je poznato da svi kupuju jeftinije...= Citat =:
Izvorno postao sonyck
faca si kad vozis lijepo i razumno bez natjeravanja bez obzira sta vozis ;)
slažem se... badava ti i harley davidson ako ga neznaš voziti... :)
ja sam faca i s15com kad proletim pored runnerice kao r1
i jakazem da u zupanji ima najvise runerica bar 50%.pa si onda veca faca ako kupis neki drugi skuter.to da nisi faca sa skuterom nije tocno ako imas 15 god
hoćeš reći da ti svoju 15-icu možeš natjerat do 90 i kusur km/h ???
evo moj stari kupio jucer hondu hornet ;) lijep je ;)
ma mi hrvati smo malo .....(neznam koju riječ da stavim) ma svi kupuju taj speedfight.zašto?zbog imena?izgleda? od svih skutera zajedno sa italjetom ima jako najlošiju vilicu....eh šteta kaj nema fabera da i on malo prokomentira....(pogotovo mašinu) ma da uzimam novi skuter nikada nebi uzeo speedfighta rabljen već da(pa kad sam ga i uzeo)
evo na slici tri plugeota (jedan vivacity) i desno baotian hahaha još sam pospan pa nemojte se čuditi ako nešto ne kužite kaj sam napisao jer i ja baš nekužim...
http://i5.photobucket.com/albums/y158/Vuxs/Slika011.jpg
e da mi je vidjet onog u cijim si ocima faca na skuteru bilo kakvom= Citat =:
Izvorno postao sonyck
a i kad smo vec kod toga pogledaj si na kojem je mjestu gilera= Citat =:
Izvorno postao sonyck
http://www.svijetskutera.com/index.php?f=38&a=463
pa kakve to ima veze "na kojem je mjestu"
napisao je da je manje vise svi voze a imaju cetiri marke skutera koji se voze vise od gilere tako da nije u pravu
samo kaze "da je ne voze svi"..= Citat =:
Izvorno postao Vuxs
upravo tako vec vidim da ce core biti dobar clan= Citat =:
Izvorno postao core
Sa ovim bi bio najveca faca;D;D
http://www.derbi.it/prodotti/zoom.php?id_prodotto=46
i to jos sa takvom 250-kom koja ima 22ks
s tim bi se vec dalo glumatat