sta zelis da ti netko kupi komp i posalje doma?![]()
a reci neke karakteristike kompa jeli gejmerski vise dali treba jaca graficka ili je za nesto trece i tako to...
Ukoliko je netko u zadnje vrijeme roštao po cijenicima i ima malo vremena zamolio bih ga da mi pošalje neku konfiguraciju koja bi se isplatila ubosti za 4500 kuna (s porezom) s tim da monitor nije uračunat u tu cifru (vjerojatno ću uzeti xerox-a 17", btw jel valja šta taj LCD?)...
sta zelis da ti netko kupi komp i posalje doma?![]()
a reci neke karakteristike kompa jeli gejmerski vise dali treba jaca graficka ili je za nesto trece i tako to...
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Nisi baš točno napisao šta hoćeš (intel, amd, pcie....), niti dućan u kojem hoćeš al evo nek ti bude:
Konfa:
CPU AMD Athlon64 3000+ BOX (64-bit, integ. mem. kontr., 512K L2 on-chip cache), Socket 939 1.185,30
MB GIGABYTE K8NF-9, Socket 939, NVIDIA nForce4, 4 x Serial ATA, SATA RAID, UDMA133, 3PCI, 2PCI-E x1, PCI-E x16, 4DDR (Dual Channel, 400/333/266MHz), 8-channel Sound (with Universal Audio Jack, UAJ), SPDIF in/out (coax), Gigabit LAN, 2 x IEEE 1394b FireWire 766,54
DDR 512 MB 184 pin, 400MHz, SuperRAM, KINGMAX 368,93
*HDD Seagate ST3120827AS, 120 GB 8MB, S-ATA150, NCQ, 7200 617,59
DVD+RW/-RW PIONEER DVR-109, DVD+R Double Layer 6x, DVD+R (16x), DVD+RW (8x), DVD-R Dual Layer 6x, DVD-R (16x), DVD-RW(6x), CD-RW (24x), CD-R (40x), 2MB buffer, bulk 553,39
GIGABYTE GeForce 6600GT, 128MB, TV out, DVI, PCI-X, retail 1.437,94
cca 5k kn, 500kn više al konfa je![]()
Šta se tiče Xerox LCDa, čuo sam da su dobri, samo pohvale o njima
u cijenu još nisi uračunao kućište
ne znam ni sam što mi točno treba, u biti znam, ne treba mi ništa posebno, samo da je kvalitetan tv izlaz i ovu pajonirovu dvd pržilicu uzimam ziher i da je 512mb ram-a.
problem je u tome kaj bi možda nešto od svog kompa preselio sestri a sebe malo podebljao
ja imam:
CPU:Intel P4 2.4GHz
MBO:Gigabyte Intel nešto nešto PE
RAM:2x256 MB ddr 333
VGA:MSI GForce4 Ti4200 128 MB
HDD:Maxtor 80GB, 7200rpm, 2MB, Seagate Barracuda 80GB, 7200rpm, 2MB, 128 MB usb Stick
SOUND:Creative Live 5.1 + CL 5300 (5+1)
MONITOR: Samsung SyncMaster 959NF (19")
Aopen kućište i napajanje
možda bih svoje kućište dao sestri jer mi je malo tijesno, a i napajnje je dosta glasnoma imam 500 kombinacija moram to sve detaljno razraditi...
ako ima još neki prijedlog samo pucajte..
Ja bi lcd xerox 17" zamjenio za Dell 17"... isto je crni, košta oko 1900kn (što ti je vjerojatno najpovoljniji lcd na tržištu), a osvojio je grand prix i bestbuy u vidi-u... neznam koji broj... ima ga za kupiti u mercatoneu, a mislim da ima i u hg spotu
Tko još kupuje kompove s uračunatim porezom?![]()
pa najbolje da seki daš stari komp a sebi uzmeš sve novo
mislim da bi ona bila zadovoljna s ovim starim a tebi bi super bilo da već
sad budeš u tijeku kad uskoro dođe 64 bit revolution.....
eh da slažem se s tommekovom konfiguracijom
Ja bih to volio, ali cifra nije dovoljno velika da bih si ja složio komp koji je puno bolji od ovoga kaj imam...
@niten, to je bilo samo radi lakše računice![]()
Jel mogu u tu gore navedeno ploču staviti agp grafičku karticu?
pa ovisi čime ti se seka bavi, ak je ko moja da nema pojma kak upalit komp, dao bih joj crno-bijeli
neg ja bi uzeo jedan od 256MB ram i uzeo bih hard disk a njoj bi kupio od 40 GB
Ne možeš staviti agp karticu treba ti PCIex kartica. Gore navedena konf. je dobra ali bi promijenio matičnu i uzeo Soltek K8T890 jer je proglašena kao Bestbuy i košta 890 kuna. Jako brza ploča. Grafičku bi radije uzeo leadtek-a 6600GT, napajanje si bolje uzmi kvalitetnije do 400 kn(cifeftec, tagan, fortron cu cijenom prihvatljivi a kvalitetni) i moraš paziti dali je 24 pinsko napajanje ili 20 i dali ima 12v napajanje, hard seagate sata 120gb 600 kn, rami su sada jeftini svugdje a kučište možeš kupiti za 300 kuna dobro. Procesor ostaje 3000+ box koji već možeš naći za 1095 kn.
Mostovi okruga Peščenica
Zaboravi sam napisati da ako je bitan TV izlaz onda bi bilo bolje uzeti neku ATI-jevu karticu jer imaju bolji TV izlaz. Tu se čak miže i uštediti jer možeš uzeti ATI X700 koji je isto oko 1500 kn (ali je slabija kartica od 6600GT) ili uzeti jeftiniji X600 koju možeš naći ispod 1000 kn (vidio sam da ih ima i za 600 kn).
Mostovi okruga Peščenica
ma on bi htio sebi neku bolju karticu pa mu treba agp da mu paše na staru ploču a sestri je svejedno kakvu će dati grafički, najbolje svoju staru... zato mu za taj novi komp treba matična koja ima agp...
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Ma ne treba, odlučio sam sestri uvaljati čitav komp izvadit ću samo tv/fm karticu i zvučnu... trenutno proučavam prvo chipset koji ću uzeti pa onda ploču, pucajte...![]()
A sta si odlucio hoce uzet AMD 64 ili P4 HT ?
It's nice to be important, but it's more important to be nice
Uzmi ploču sa nForce4 chipsetom, priča je vrlo jednostavna i slažem se s tommekovom konfom i trychetovim prijedlogom ATI grafičke, što se tiće TV izlaza, no ovaj AMD 3000+ je banana, 3400+ minimalno....ionako je moje mišljenje da je 64-bit procesor još u nekoj završnoj, testing, krpanje fazi, ja osobno ga ne bi kupio prije 2006.
e da, predložio bih ti da si razmisliš o nabavci laptopa za cca6000Kn, možete raditi oboje, mobilan si i ne ulažeš u računalo na brzinu. Moj savjet.
je istina tomo,samo treba imat novaca za novi dobar laptop![]()
Laptop ispada iz priče, iako sam i ja bio za tu soluciju.
Za proc uzimam athlona 64 3000+, zato kaj košta 50 kuna više od mog p4@2.4 (ok moj nema ht i 533 bus).
chipset mi je najveći problem, nforce4 chipseti su mi malo preskupi, razmišaljm o ovoj soltekici koju je trayche spomenuo, a za grafulju vjerojatno x600pro 128mb...
ma ja ti nebi savjetovao soltek,po meni je asusova ploča puno bolja.....
n forece4 je definitivno najbolji za amd... ma bilo koji n forece je daleko bolji od via chipseta... asus također zaboravi za amd, reko mi zappan da često ta kombinacija zajebava...
x600 pro kartica ti je isto što i radeon 9600 pro ali u PCIex izdanju pa ti vidi dal ti to odgovara...
a ovo što je tomo reko za amd 3000+ stvarno ne znam od kud mu to da je taj proc u banani...
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Znaš koliko se igram na kompu, x600 mi je i više nego što mi treba, ali reko kad se već kupuje
Chipset me najviše i mučio, kada sam slagao intel mašinu znao sam da me ne zanima ništa osim intelovog chipseta. n force 4 mi je malo preskup, vidjet ću ima li koja dobra nforce 3 ploča, SLI mi ne treba, a koliko sam skužio to je jedina razlika?
nisi ti baš doma s kompjuterima.... asus i amd ne vole se već par godina, asusove ploče za amd su uglavnom gomila problema, 42 bios updatea po ploči u prosjeku i opet neke stvari ne rade kak se spada... više problema nego koristi, zaboravi asus i amd... primjeri? moj osobniIzvorno postao damgol
(zamijenjeno za epox, uspješno radi
), zatim u ksetu smo imali problema s tim kad smo u glazbenu kupili komp pa je neki biser stavio asus ploču i amd proc., i čuo sam na još dosta mjesta probleme (najbolji primjer su razni asus support forumi
)
a soltek ploče su prema mnogima jako dobre ploče za jako pristojnu cijenu...
Šta se tiče ploči, vjeruj meni uzmi nforce chipset samo to vrijedi kod amda. Na grafičkoj nemoj štediti, ako nisi pri lovi uzmi neku jeftiniju pa kroz nekih par mj uzmeš bolju
@tomo - 3400min, zašto dati dosta više love cca 500kn kad taj njegov 3000 lagano dosegne 3400 pa i više
ako baš hoćeš možeš si složit nadogradit stari komp, ja bi u tvoj stari stavio 2x512ram i gigabyte 6600gt
@trachye-gigabyte 6600gt pere leadtekovu 6600gt, pitaj killu
Uzet ću nforce4, tek sam sad skužio da ima i modela bez sli koji koštaju pristojnu sumu, kada mi damgol dofura neke usporedne testove iz domaćih časopisa ću se odlučiti točno za model. Grafička vjerojatno sapphire radeon x600 128mb, samo moram provjeriti koliko je glasan ventilator na dotičnoj. Nisam gamer i ne treba mi kartica od preko 1k kn, niti imam love, niti planiram nadograđivati još puno vremena.
koji bi najtiši ventilator za proc bio?
Bookmarks