Mislim da će do onda dok to krene u proizvodnju, već će smisliti nešto da povećaju energetsku gustoću.
Toshiba je razvila novu vrstu Litij-ion baterije čije punjenje traje znatno kraće od baterija koje se danas koriste. Nova baterija može se napuniti na 80 posto kapaciteta u svega 60 sekundi, što je skoro 60 puta brže od tipičnih Litij-ion baterija.
Kako bi se postiglo ovako brzo vrijeme punjenja, nešto se ipak moralo žrtvovati. Zbog toga je energetska gustoća 150 do 250 Wh, što je u rangu sa slabijim tradicionalnim Litij-ion baterijama dostupnima na tržištu.
Nova tehnologija najviše će pomoći razvoju industrije električnih automobila, gdje je potrebno da se velika količina energije može pohraniti u relativno kratko vrijeme, što baterije koje se trenutno koriste nisu u stanju. Toshibine 'minutne baterije' vjerojatno će se ugrađivati i u prijenosne uređaje poput mobilnih telefona ili računala.
www.toshiba.com
Mislim da će do onda dok to krene u proizvodnju, već će smisliti nešto da povećaju energetsku gustoću.
...ali ništa od toga do 2007. god....
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
a do tada ce smislit jos sto cuda u baterijama..Izvorno postao Eminem
Šta nam vrjedi što mi to gledamo kad nemožemo niti pomisliti da to kupimo, jer to
bi ako je normalna baterija 100 kn ta bi došla 4000 kn i tako da se ne isplati.
Da je bar normalna baterija 100kn...ak hoćeš oriđiđi bateriju za bilo koji mob, koštat će sigurno 250-300kn, ak ne i više...
Ako je toliko košta normalna možeš zamisliti koliko je ta.
ma to je pretjeivanje.
Bookmarks