To ti se zove firmware i moze se napraviti sa posebnom opremom ili kod Nokia dealera.
1. Moze li se i na koji nacin izvrsiti up date symbian OS-a?
2. Da nezna neko slucajno dali ima negde na netu (ja nisam nasho) OS symbian za seriju 60
To ti se zove firmware i moze se napraviti sa posebnom opremom ili kod Nokia dealera.
symbian, tesko
Sad sam ti rekao da je to firmware...
Ne mozes ga update-at sa 7.0 na 8.0, ali se mogu zakrpati rupe i greske sa update-om firmware.
Znaci kao nova verzija softa za mob. Nista napredno samo rjesenje bugova i poboljsanje funkcija.
A ovo pod 2?
Upravo tako...
Ne razumijem te najbolje. Sta bis ti skinuo Symbian s neta, kao sto mozes npr. skinuti Linux?
Ako je to to, onda mislim da bi ti firmware bio isto to
A mislim da nebi.
Bas upravo da skinem Symbian 6.o naprimjer kao cijeli soft.
ne (10 znakova)
Pa nekuzim kako ne ako je symbian soft za mobitele pa nemoguce da ga negdje nema u obliku kao XP naprimjer na cd?!
Cuj, nije bas open-source...
A i soft za mob nije bas kao i soft za PC.
Ti na PC-u mozes slobodno kopati po sistemskim datotekama i brisati sta hoces, na Symbu bas i ne.
Puno toga se i hardware-ski mijenja u aparatu sa novijim verzijama Symbiana, tako da ti npr. ne bi bilo moguce vrtiti SymbOS 8.0 na 6600, jer nema dovoljno jak procesor, itd.
Kada flashas mob, ti u biti mijenjas Z:\ drive (ROM). Kada bi to bilo moguce softwareski mijenjat, onda bi virusi imali zaista velik prostor za unistavat.
Jer da ti netko obrise ROM, on ti je obrisao cijeli OS.
Da to o.k. al zato bi se trebao vrtiti na kompu ne? Uz naravno neki emulator kojeg btw nemogu vjerovat da niko nije izmislio.Izvorno postao Cykke
Ne bi se trebao vrtiti na kompu buduci da nije namjenjen za strukturu PC-a...
Emulator postoji u SDK-u, ali je dosta kompliciran za koristenje
Sta je SDK?
SDK a.k.a. Software Development Kit
Jel ima to gdje i sta bi to trebalo predstavljat? Onako malo laickije.
to ti je program u kojem pises aplikacije za symbian i sam symbian. nesto kao directx za igrice na pc-u
A zo jel ga ima gdje po netu?
mislim da se moze nac. ali sumnjam jer samo velike kuce koje daju zamolbu da hoce radit aplikacije dobiju developer kit
Imas ga za skinuti sa forum.nokia.com...
Ima oko 250mb. Ali to je samo SDK, ako mislis nesto i pisat za Symbian, treba ti Visual Studio.NET
Nista probacu to skinit cisto da se kaze da imam. A ovo drugo se moze odakle?
Jedino preko pirata ili sa warez site-ova, ali to ti je nekih 5 CD-a
U bem ti saraf onda to nebu isel. Nik Praskator kombinira![]()
Imam ja kuči Visual Studio .net 2003 cjeli, pa ako te zanima probat čemo se nekako
snač
Bez problema saljem ti adresu na pm.![]()
Symbian 5.7,7,8 OS download
PAZNJA!!!!! Verzija 7.0 . 8.0 ne ide na S60 seriju moba ispod 6600
http://www.frelancer.com/mobiles/sym...p.download=ID3
Full operativni sistemi
Pozdrav !!
Bookmarks