= Citat = Izvorno postao Sljaka Pregledaj post
GRUB se može podesit da prvo pokreće Windowse, ali izgled win izbornika ne možeš dobiti. Za "bolji" izgled GRUB izbornika instaliraj program Epidermis. Ima ga na www.linuxzasve.com . Taj program mijenja , ajd recimo, temu u Ubuntu, a može promijenit i izgled GRUB-a.
Za dodavanje GRUB-a u EasyBCD iskreno nemam pojma, ali mišljenja sam da bi to čak možda i moglo funkcionirat. Nisam nikad probao tako nešto. Obično iz GRUB-a uklonim sve nepotrebno i onda nije problem izabrat OS.
Nisam ja to ni mislio podešavati radi izgleda, nego ovako sada nemam opciju da Windows pokrenem u Safe Modu, i još neke opcije. Pa mi je to problem.

Epidermis sam imao na prijašnjoj instalaciji Ubuntu-a, i još nekakve programe slične njemu. Sada skidam prvo update-ove, i još nekakve stvari, pa ću se kasnije baciti na vizualno podešavanje.

Što se tiče dodavanja GRUB-a u EasyBCD-u, staviti ću kasnije sliku ovdje kako to točno izgleda, jer sad sam na Ubuntu-u.

= Citat = Izvorno postao Sljaka Pregledaj post
Ako smanjiš SWAP, možeš povećat ext4 particiju. Qparted je program za particioniranje pod Linuxom. Zanimljivo je da ga imaš na Live CD, a kod instalacije na hard disk ne prenosi ga nego ga moraš posebno instalirat.
Onda ću tako i napraviti.