Evo kako sam osposobio moj Vodafone Mobajl internet na Huawei K3520 USB modemu, možda nekome zatreba. Skinuo sam ovo: http://www.betavine.net/repo/packages/ubuntu/Ubuntu.tgz
Tu sam dobio tri instalacijska paketa: 1. usb-modeswitch_0.9.7_i386.deb, 2. ozerocdoff_0.4-2_i386.deb, i 3. vodafone-mobile-connect_2.20.01-1_all.deb.
Prva dva sam mogao instalirati no zadnji nije moglo, javljalo mi je ovo: "Error:dependency is not satisfiable, python-gnome2-extras". Pa sam onda skinuo ovo. Kada sam to instalirao, u Computer-u sam na USB modem desnim klikom removao stick. Pa sam pokrenu terminal, u kojem sam prvo morao utipkati sudo i lozinku, pa nakon toga unio ovo:
sudo rmmod usb-storage
sudo modprobe -r option
sudo modprobe -r usbserial
sudo modprobe usbserial vendor=0x12d1 product=0x1001
sudo pppd ttyUSB0
Nakon toga u Network Manager, pa na Mobile Broadband, dodao novu konekciju, i na početku mi je odmah punudilo moj Huawei uređaj. Pa sam odabrao državu Croatia, pa na operatera VIPNET, pa na 3G. Onda sam u postavkama unio svoje korisničko ime i lozinku, PIN, APN sam promjenio iz 3g.vipnet.hr u carnet.vip.hr, označio automatsko spajanje. Od onih gluposti ostavio označeno samo PAP. Spremio i nakon par sekundi sam bio spojen.
Dali može tko reći, dali moram na Ubuntu-u imati antivirusni program, s obzirom da imam na laptopu i sedmicu, pa mogu nešto zaraženo skinuti na Ubuntu-u, a zaraziti Windows? I dali postoje uopće takvi programi za Linux?

.gif)
Odgovori uz citat
Bookmarks