= Citat = Izvorno postao Sljaka Pregledaj post
Za linux postoji program Wine koji omogućava rad nekih windows programa pod linuxom, a postoji i jača varijanta koja se zove crossover. Ako te zanima javi, pa ću ti poslat poslije prvog. Samo za primjer: sa instaliranim crossoverom radi MS office 2003, WINRAR, Irfanview, Photoshop 7 (možda i koji kasniji, ali tog imam).
Za Wine sam čuo, no za Crossover tek sad. Našao sam ga na torrentu.

Uglavnom, kod dual boota drži se pravila da prvo instaliraš XP ili koji već windows, a zatim linux.
Na laptopu imam Sedmicu, na C disku koji je veličine 50 GB. D disk mi je 70 GB, od čega mi je slobodno 30, a na E disku imam 130 GB, od čega mi je slobodno 90 GB, pa sam mislio E particiju smanjiti na 100 GB, i 30 ostaviti neparticionirano.

Točka montiranja za tu particiju je "/" , na to moraš pazit jer ako je pogrešno montiraš nećeš imat pristup.
Ne razumijem tu točku montiranja. Možda se nesmije zeznuti pa umjesto "/" staviti "\", ili što?

Nema nikakve prepreke da si na desktop linuxa napraviš poveznicu (tako se zove prečac u linuxu) na My Documents mapu.

I za kraj, jedna informacija koja ti možda dobro dođe. Linux Mint 8 Helena imaš na PCChip DVD-u 176 od siječnja ove godine.
Već dugo nisam kupovao PCChip, uglavnom sam na Bug-u. No možda nabavim od frenda.

Veliko hvala na informacijama, Šljaka!