= Citat = Izvorno postao Avenger Pregledaj post
I pripremi se na to da nećeš moći pristupiti podatcima koji se nalaze na ntfs particiji preko linuxa, znači ako imaš na hardu brdo filmova, mp3ca i td., zaboravi ih. Tako je bar na svim distribucijama koje sam ja isprobao, mandrake, fedora, red hat, suse i td...
A oba sistema možeš bez problema imati istovremeno, i instalacija linuxa sama formatira particiju na odgovarajući file system.
Nije istina da nemožeš iz linuxa pristupiti podacima s ntfs (windows) particije, ja imam ubuntu 9.10 i mandrivu 2010 (nekadašnji mandrake) i lijepo se može sve, imam brdo filmova, knjiga i muzike na windows particiji i sve uredno radi. Dapače, čak možeš i čitat i pisat podatke iz linuxa na ntfs. Vrlo dobro sređeno. Da, imam triple boot (windows, Mandrake i Ubuntu)

Ja nisam isprobavao, pa da pretpostavljam, nego radim s tim oko godinu, godinu i pol konstantno, a ne nagađam. Inače, da se zna, linux zajednica je otvorena prema svemu pa i prema windowsima što se nebi dalo reć za microsoft jer je sva dokumentacija za ext 1,2,3 i 4 odavno izdana pa ovi opet nisu bili u stanju napravit pristojnu podršku za čitanje ext particija iz windowsa.
Jedino se zasad nemože iz Windowsa pristupit podacima sa linux particije (ima neki program koji bi trebao to moći, ali ne postoji u 64x verziji i kad sam ga ja probao, nije htio radit jer su ga mučile admin dozvole u windozama.. sve u svemu, taj program ne radi na sigurno.) Previše problema u radu i instalaciji.