Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 141

Hybrid View

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Krajnji problemi....

Instalaciju Fedore cor-3 sam navodno uradio dobro, ali......
    Kompjuter se restartije i izadje prvo "press any key" za Linux, ako prodju sekunde - startuje se Windows.
    Kada pritisnem bilo koje dugme, izadje ovo:
    GNU GRUB version 0.95 (639k lower / 1047488k upper memory)
    Probao sam i sa passwordom , ali tu izlaze dodatne opcije za podesavanje:
    e-edit the comands before booting
    a-to modify the kernel arguments before booting
    c-for a comand line
    Zamolio bih za pomoc - sta dalje , da bi doslo do ekrana sa Welcome... i da produzim dalja podesavanja da bi "krenula" Fedora?
    Hvala.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Najnoviji problemi..............

Instalacija je navodno uspesno prošla, ali imam nekih problema i bih vas zamolio najljubaznije da mi pomognete.
    Opisacu moj postupak, kako sam radio, a možda će i drugima biti od koristi, pogotovu ako imaju slične probleme:
    -Formatirao sam celi disk -120 GB kao NTFS i instalirao Windows XP
    -Instalirao sam zatim Partition Magic i Perfect Disk.
    -Uradio sam defragmentaciju
    -Onda sam sa Perfect Disk-om resajzirao „C” particiju na 35GB, a ostalo je ostalo kao neparticioniran slobodni prostor.
    -Stavio sam instalacioni DVD sa Fedorom Cor-3 i kada je doslo do DISK DRUIDA, odredio ovako:
    -Od slobodnog prostora , oduzeo sam 2084Kb, odnosno 2xRAM-a, posto imam dve memorije po 512MB=1024MB i formatirao kao SWAP
    -tada se SWAP smestio odmah posle „C”
    -Nakon toga, od slobodnog prostora, opet, uzeo sam 20GB i napravio ROOT sa EXT-3, ali on se je tada sam smestio iza „C” , a SWAP je dosao iza njega.
    -I jednom i drugom sam stiklirao komandu - „NALOZI DA BUDE PRIMARNA PARTICIJA”
    -Dalje, opet od slobodnog prostora, oduzeo sam još 20GB i napravio HOME sa EXT-3 , ali ona se je automatski smestila u EXTENDED delu, a to sam citao da mogu da budu samo 4 primarne particije, sto je i logicno, posto sada celi extended se ocituje kao četvrta particija.
    -OSTALI PROSTOR JE OSTAO KAO SLOBODAN PROSTOR, A ZELEO BIH DA GA FORMATIRAM KAO - FAT-32, PA BIH I TO PITAO KAKO JE NAJJEDNOSTAVNIJE?
    -To se zavrsilo, a kada je doslo do biranja paketa, ja sam skroz dole kliknuo na SVE.
    -I sve se zavrsilo, ali ...evo sada šta se desava!
    Inače ima grafike, video sam na slikama-sve isto - prvo plavi ekran sa poljima za username i password, levo dole ima podesavanje nekih opcija, restart, shutdown, ali još TU JE PROCESOR ZAKOCEN-JEDVA IDE LOGOVANJE
    -A i kad se otvori Fedora - Plavi wallpaper, gore desno - sat, gore levo 3 ikone - kompjuter, home i korpa... ali to se ništa ne otvara, ili treba cekati, a mis se jedva kreće!Kao da processor radi na 100%, a imam HT-Prescott 3.0GH/800MH/L2-1MB!
    Ja posto opet kažem da sa ovime prvi put radim, ne znam gde da vidim opterecenje processor-a, niti šta ga opterecuje, niti pa to da podesim...razumete me...
    I ovo bih pitao:
    Ako hoću da preinstaliram Fedoru, da li mogu to bez problema, ili mora opet formatiranje celog diska, pa Windows, pa sve opet redom - i znak pitanja opet-da li će biti uspesno?
    Izvinite za malo duzi tekst i unapred hvala puno za pomoć.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Dodatak

Samo da dodam i ovo:
    Preinstalirao sam Fedoru - i opet isto - "koci se, smrzava se " i jedva ide.
    Ali jos prilikom proverke instalacionog DVD-ja , sa leve strane monitora pocne izlaziti ovo: DISABLE IRQ #10
    A kada se podiza Fedora, prilikom druge analize, sve je zeleno, samo ovo je CRVENO: STARTING SMARTD-----------FAILED
    Da nije problem sto je disk S-ATA i sto je Fedora instalirana u Primary delu, ali ja mislim da je to pravilnije, nego da je instaliram u EXTENDED!?
    Mozda ce ove stvari pomoci da se resi problem.....

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Najnovije.........

-Opet do Anaconde -izlazi - DISABLE IRQ #10
    -Pakete sam namalio - uopste nema reakcije
    -Graficku kartu Fedora detektira sama, a opcije da se odabere VESA - nema, moze samo monitor, ali on ga detektira jos pri startu
    -I rezoluciju sam smanjio na 800x600, ali nista
    -ALI PRIMETIO SAM OVO:
    -Kada pritisnem CTRL+ALT+F3 izmedju drugog, ovo mi je palo u oci:
    DISABLING IRQ #193
    IRQ 193: NOBODY CARED
    IRQ 193: TRY BOOTING WITH ACPI=OFF AND REPORT ABUG
    Inace sve je po starome

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Dualboot tutorial - Windows i Linux
    By gog in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 23