Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 141

Hybrid View

Banned
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I pripremi se na to da nećeš moći pristupiti podatcima koji se nalaze na ntfs particiji preko linuxa, znači ako imaš na hardu brdo filmova, mp3ca i td., zaboravi ih. Tako je bar na svim distribucijama koje sam ja isprobao, mandrake, fedora, red hat, suse i td...
    A oba sistema možeš bez problema imati istovremeno, i instalacija linuxa sama formatira particiju na odgovarajući file system.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Sep 2004
    Mobitel
    Motorola MPx220
    Operater
    T-mobile
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja imam SuSE 9.2 (trenutno aktualna verzija) i mogu pristupiti Windows particijama i otvarati datoteke (.doc u Open Officeu, slusati glazbu i sl.), no ne mogu zapisivati na njih, tj. ako otvorim neki npr. doc s Win particije, sejvati ga mogu samo u Linux particiji.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Diamond2
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    38
    Bodovi
    7.715
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.715, Nivo: 20
    Bodovi: 7.715, Nivo: 20
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Avenger
    I pripremi se na to da nećeš moći pristupiti podatcima koji se nalaze na ntfs particiji preko linuxa, znači ako imaš na hardu brdo filmova, mp3ca i td., zaboravi ih. Tako je bar na svim distribucijama koje sam ja isprobao, mandrake, fedora, red hat, suse i td...
    Hm
    Kod mene LInux Mandrake 9.1
    Windowsi XP + SP2, protežu se na dvije particije, obje NTFS, ja sam se iz Linuxa najnormalnije spojio na C: particiju, u My Documents folder i prekopirao neke empetrice i ebookse.. Pa mi sad to nije jasno onda

btw, ovaj tjedan ću ipak ić stavit Mandrake 10.1 ili SuSe 9.2, ipak su meni važni ovi veći brojevi
    Zadnji uredio gog : 11-04-2005 u 10:40

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    SE K610i
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Avenger Pregledaj post
    A oba sistema možeš bez problema imati istovremeno, i instalacija linuxa sama formatira particiju na odgovarajući file system.
    ovo nisam mogao da ne prokomentiram, zasto pricas o necemu o cem nemas pojma? kao prvo isprobao sam sve koje si ti nabrojao linuxe + jos barem toliko njih.. gledaj od ovih distribucija koje si nabrojao, svaki moze, ali SVAKI mountati ntfs particiju, samo sto ce ona biti read-only, sto znaci da nema kreiranja foldera, brisanja fajlova, itd, samo mos kopirati sa te paricije na svoju i citati podatke.. e sad kako vise ta particija nebi bila read-only tu uskace program ntfs-3g koji rjessavas taj problem, vise o tome: http://www.ntfs-3g.org/

upravo zbog ovakvih kao ti je manje linux korisnika, zasto govoriti nesto o cemu nemas blage veze, a brijem da nikada nisi ni radio na linuxu..

..vjerojatno je vec neko ovo napiso al nije mi se dalo sve citati..
    slackware user

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Nov 2009
    Mobitel
    nokia (i mrzim ga)
    Operater
    092
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Avenger Pregledaj post
    Nije istina da nemožeš iz linuxa pristupiti podacima s ntfs (windows) particije, ja imam ubuntu 9.10 i mandrivu 2010 (nekadašnji mandrake) i lijepo se može sve, imam brdo filmova, knjiga i muzike na windows particiji i sve uredno radi. Dapače, čak možeš i čitat i pisat podatke iz linuxa na ntfs. Vrlo dobro sređeno. Da, imam triple boot (windows, Mandrake i Ubuntu)

Ja nisam isprobavao, pa da pretpostavljam, nego radim s tim oko godinu, godinu i pol konstantno, a ne nagađam. Inače, da se zna, linux zajednica je otvorena prema svemu pa i prema windowsima što se nebi dalo reć za microsoft jer je sva dokumentacija za ext 1,2,3 i 4 odavno izdana pa ovi opet nisu bili u stanju napravit pristojnu podršku za čitanje ext particija iz windowsa.
    Jedino se zasad nemože iz Windowsa pristupit podacima sa linux particije (ima neki program koji bi trebao to moći, ali ne postoji u 64x verziji i kad sam ga ja probao, nije htio radit jer su ga mučile admin dozvole u windozama.. sve u svemu, taj program ne radi na sigurno.) Previše problema u radu i instalaciji.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Dualboot tutorial - Windows i Linux
    By gog in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 23
    Posljednji post: 05-02-2009, 03:51
  2. Linux (SuSE) i Palm
    By Mad Scientist in forum Pocket PC/PDA
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 31-03-2005, 23:10
  3. linux modem driver
    By Rvs_Gamer in forum Operacijski sustavi