Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 6 PrvaPrva 1 2 3 4 5 6 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 51 do 75 od 141
    Super-forumaš Postignuća:
    Veteran31 days registered10000 Experience PointsTagger Second Class

Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    6P | Pixel3
    Operater
    Tele2
    Godina
    33
    Bodovi
    23.828
    Nivo
    37
    Bodovi: 23.828, Nivo: 37
    Bodovi: 23.828, Nivo: 37
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nikako nisam siguran oću li uspiti izvesti sve to, ali me zanima bi li OVO bilo to što trebam napraviti, ili ima nešto jednostavnije?

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao a.k.
    Nikako nisam siguran oću li uspiti izvesti sve to, ali me zanima bi li OVO bilo to što trebam napraviti, ili ima nešto jednostavnije?
    Ma kakvi to raditi... Ove sve nove distre automatski detektiraju ostale OS-ove i podese boot loader prema tome... Nemaš nikakve frke s time... Ja sam samo imao problema kada mi je u partition tableu bila linux particija ispred postojeće win xp... Tako da eto ne bi bilo loše da se linux locira iza win xp, iako se može i ono riješiti, ali onda treba nešt petljati i tako.. Uglavnom današnje distre to sve automatski riješe, a s obzirom da znam da ćeš ti Suse instalirati nećeš imati problema.
    .ıllılı.ıl.lı. I Love Techno! .ıl.lı.ılıllı.
    MUSIC @ djdevelox.filefront.com

Super-forumaš
    Datum registracije
    Oct 2005
    Bodovi
    11.570
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.570, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pokusavam instalirati suse 10.1 i kada dodjem do installation summary, pod software mi pise ovo:

No catalog found at 'dvd=///?device=/dev/hda'.

Sta bi to trebalo predstavljat?

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC DesireHD
    Operater
    VIP
    Godina
    42
    Bodovi
    21.621
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.621, Nivo: 35
    Bodovi: 21.621, Nivo: 35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neki Suseov bug! Prvi put čujem za ovako nešto...ako možeš opisati malo detaljnije što si napravio? Gdje si instalirao i tako to...Možda i konfiguraciju koju imaš (prvenstveno diskovni i storage sustav - diskovi, particije, dvd-ovi i slično)
    Tko se ljuti, uvalim mu kruti...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Oct 2005
    Bodovi
    11.570
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    DDR2 1GB Patriot 533MHz
    HDD Hitachi 320GB 16MB S-ATA
    CPU AMD Athlon64 3500+ AM2 BOX
    MB nVidia nForce550 sAM2 DDRII
    VGA ATI Radeon 1600Pro 256Mb

disc je podjeljen na 4 particije, na jednoj je win, na ove ostale dvije samo podatci(pjesme, igrice...)
    i cetvrta stoji prazna..

Super-forumaš
    Datum registracije
    Oct 2005
    Bodovi
    11.570
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo uspio sam, ali opet problem...

ovako, instalirao je to sve(valda)
    i dosao sam do nekog dijela gdje me trazi nekakav log in.. a ja nemam pojma user i pass..

evo sta pise:

linux kernel: powernow-k8 BIOS error - no PSB or ACPI _PSS Object

Linux ifup: No configuration fou
    sta bi to moglo biti...

Super-forumaš
    Datum registracije
    Oct 2005
    Bodovi
    11.570
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a jeste svi poletjeli pomagat

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    Samsung Galaxy SIII
    Operater
    tE-mObAjL
    Godina
    45
    Bodovi
    11.007
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.007, Nivo: 25
    Bodovi: 11.007, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eto ja sam neki dan skinuo s neta i instalirao Ubuntu distribuciju Linuxa i prezadovoljan sam ... što se tiče dual-boota on je sve sam odradio ... programčić se zove GRUB, i ubuntu ga podigne na kraju instalacije , pošto imam 2. hard disca u biosu sam podesio da ga boota sa onog disca na kojem mi je linux i kod paljenja uredno pita dali želim podiči windows ili ubuntu ... dakle preporuka svakome ko se hoče igrati s dual bootom i vidjeti kak izgleda Linux.
    Ili si dio problema,ili si dio rješenja
    --Android OS--

Banned Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Mar 2007
    Mobitel
    V360v,6070,n-gage
    Operater
    vip,t-lopovi,tele2
    Godina
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Stavite si Winlinux i bez brige ste

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    motorola l7 microSD 512mb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Dual boot + documents paricija

Evo vidim da je dosta stara tema ali je sticky pa cu i ja dati primjer kako konfigururati, po meni savrseni, particijski i operativni sustav.

Imate jedan disk (recimo 160GB), imate windows (koji cesto pravi probleme pa valja spasavat podatke), a zelite instalirati neku distribuciju linuxa.
    Evo procesa kod stavljanja na freshki disk:

1. Uzmite Windows instalacijski cd i lupite instalaciju na disk preko cijelog diska

2. Nakon instalacije Windowsa i svih potrebnih drivera (chipset, zvuk, video...), restartajte racunalo (postavite primary boot na co/dvd pogon) i ubacite linux koji ste odabrali.

3. pokrenut ce se instalacija i nakon nekoliko klikova "next" i podesavanja doci cete do partitionera koji ce vam ponuditi kako bi on to napravio. Vi nađite opciju manual partition i napravite sami raspored na disku.
    U ovom slucaju Windows particiju cemo smanjiti na 40GB (moze i vise i manje to vi procijenite), zatim cemo napraviti particiju za podatke. To obavezno mora biti fat32 particija (zbog kompatibilnosti s linuxom). Ta particija neka bude najveca, 110GB. Od ono prostora sto je ostalo napraviti cemo jednu linux particiju u file systemu kojeg nam on sam predlozi (oko 9GB) te jdnu swap particiju isto po wizardovom prijedlogu (ova particija sluzi linuxu za page file odnosno swap, windovs grabi taj swap s svoje particije pa cesto zna napraviti probleme).

4. Zavrsite instalaciju linuxa i konfigurirajte boot (koristite grub, bolji je) kako hocete (ako ce vam windovs biti primarni postavite njega prvog, a ako nece ostavite linux prvi).

5. Sada slijedi podesavanje windowsa i linuxa da documente sacuvavaju na onu documents particiju od 110GB.
    a.) Windows - potrebno je path od My Documentsa namjestiti na
    folder u documents particiji
    b.) Linux - potrebno je napraviti Local folder koji ce isto koristiti documents particiju

Eto sada imate Linux , podatke sigurne na zasebnoj particiji i Windows (kojeg imate samo zbog igrica - priznajte)

Ovo je vrlo sigurno i kada imate problema s windowsima samo ih reinstalirajte na njihovu particiju, a podaci ce ostati na mjestu.

Sve mjere izrazene u GB nisu i ne moraju biti tocno onako kako su navedene
    Za određene operacije i korake koje sam samo naveo a nisam objasnio korak po korak, mozete pronaci na netu bez problema

Pozdrav

EDIT: ne koristite Partition Magic i slicne programe jer linux instalacija ima puno jaci alat kojeg sam ja koristio u navedenom tutorialu

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao STRONG Pregledaj post
    Bok.
    Vec sam napisao u jednoj temi da imam sledecu konfiguraciju:
    Maticna-MSI P4-865-NEO-2/fis2r/
    Processor-Prescott-3.0GHz,800MHz,L2-1Mb
    Memorije-2x512DDR-400MHz
    Graficka-5950ultra
    HD-bio RAID, sada je S-ATA Maxtor 120Gb,8Mb cache....i druge stvari
    Zanima me ovo:
    Da li mogu na istome ovome hardu, da stavim na raznim particijama i XP i LINUX, i kako to da uradim ako je moguce.Particije bez problema delim Partition Magic-om. Knopix skidam bas dok pisem ovo/ADSL/, ali vise bih voleo instalirani Linux.
    Znam da je opsezno pitanje, ali ima ovde puno iskusnih, pa, kako i odakle poceti i kako sve to realizirati?
    ciao svima mozel jedno pitace ?
    gde mogu da dovnloaduje operativni sistem linux
    ili bar theme za windows xp ali d budu izgled kao linux ako neko zna nek javi please strasno mi treba bok svima hrvatima ciao

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mobitel
    k800i, LG Arena
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nadam se da nije offtopc... imam problem sa Option GlobeSurfer Icon uređajem... stavio sam si linux ubuntu i nigdje nemogu naci potreban driver za Icon... uzeo sam ga davno u t-comu... na njihovoj stranici nema drivera za linux, a na web stranici od uređaja nemogu dobiti podršku za soft zato sto je kupljen u t-comu.
    Otvorio bi novu temu vezanu za ovo pitanje ali nemogu zato što sam novi korisnik...

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Bodovi: 56.072, Nivo: 57
    Bodovi: 56.072, Nivo: 57
    Ukupna aktivnost: 6,0%
    Ukupna aktivnost: 6,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Saleee Pregledaj post
    Nadam se da nije offtopc... imam problem sa Option GlobeSurfer Icon uređajem... stavio sam si linux ubuntu i nigdje nemogu naci potreban driver za Icon... uzeo sam ga davno u t-comu... na njihovoj stranici nema drivera za linux, a na web stranici od uređaja nemogu dobiti podršku za soft zato sto je kupljen u t-comu.
    Otvorio bi novu temu vezanu za ovo pitanje ali nemogu zato što sam novi korisnik...
    mozes otvoriti novu temu, samo ne mozes otvarati u oglasniku jos...
    Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
    R.I.P.-16.10.2007.

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bilo bi pametnije otvoriti novu temu.
    Moderatori!? Budite dobri i riješite ovo.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    SE K610i
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Avenger Pregledaj post
    I pripremi se na to da nećeš moći pristupiti podatcima koji se nalaze na ntfs particiji preko linuxa, znači ako imaš na hardu brdo filmova, mp3ca i td., zaboravi ih. Tako je bar na svim distribucijama koje sam ja isprobao, mandrake, fedora, red hat, suse i td...
    A oba sistema možeš bez problema imati istovremeno, i instalacija linuxa sama formatira particiju na odgovarajući file system.
    ovo nisam mogao da ne prokomentiram, zasto pricas o necemu o cem nemas pojma? kao prvo isprobao sam sve koje si ti nabrojao linuxe + jos barem toliko njih.. gledaj od ovih distribucija koje si nabrojao, svaki moze, ali SVAKI mountati ntfs particiju, samo sto ce ona biti read-only, sto znaci da nema kreiranja foldera, brisanja fajlova, itd, samo mos kopirati sa te paricije na svoju i citati podatke.. e sad kako vise ta particija nebi bila read-only tu uskace program ntfs-3g koji rjessavas taj problem, vise o tome: http://www.ntfs-3g.org/

upravo zbog ovakvih kao ti je manje linux korisnika, zasto govoriti nesto o cemu nemas blage veze, a brijem da nikada nisi ni radio na linuxu..

..vjerojatno je vec neko ovo napiso al nije mi se dalo sve citati..
    slackware user

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Samo mali dodatak ovom gore. Distribucija Ubuntu u verziji 7.10 po defaultu radi s NTFS particijama.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    SE K610i
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sljaka Pregledaj post
    Samo mali dodatak ovom gore. Distribucija Ubuntu u verziji 7.10 po defaultu radi s NTFS particijama.
    dali koristi ntfs-3g ili isto mounta kao i svi ostali, pa ti je ntfs particija read-only?
    slackware user

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Linux i Windows?! naravno da idu zajedno. što se tiče particija najbitnije ti je da jednu particiju koja ti je predviđena za linux formatiraš u partition manageru kao linux ext3. na tu particiju kasije instaliraš linux. ta particija ne mora biti c: particija, bolje je da na c: particiju instaliraš windowse. što se same instalacije tiče preporučam da linux instaliraš nakon windowsa jer u suprotnom nećeš moći podići linux (hoćeš ali postoje male komplikacije). dakle nakon što su windowsi gore, ubaciš linux cd, restartaš komp i bootaš linux sa cd-a. neke distribucije se instaliraju tek kad se sustav podigne klikom na dotičnu ikonicu, a neke prilikom butanja ponude instalaciju ili bootanje sa cd-a. kasnije samo pratiš instalaciju kao kod windowsa.
    ps. ne preporučam knopix jer je jednom riječju smeće. od jednostavnijih distribucija možeš isprobati mandrivu one 2008 ili xubuntu. mandriva ima sve potrebne codece i sve fino glatko radi. odustani od knopix-a.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    svim particijama možeš normalno pristupiti i kopirati sa ntfs particije na linux particiju ali ne i obratno. postoji i neki repositoriji koji nakon instalacije omogućuje pisanje iz linuxa po ntfs particiji. ne znam točno ime pa ću to javit drugi puta. ps. instalacija softwera u linuxu je malo veći problem, ali nije čak ništa ni potrebno instalirati jer neke distribucije imaju stvarno sve.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    SE K610i
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo ga na, reci mi zasto je knoppix smece? a zasto je mandriva il ubuntu dobar?, ces da ti ja kazem?
    slackware user

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs down

= Citat = Izvorno postao teoz Pregledaj post
    Evo vidim da je dosta stara tema ali je sticky pa cu i ja dati primjer kako konfigururati, po meni savrseni, particijski i operativni sustav.

Imate jedan disk (recimo 160GB), imate windows (koji cesto pravi probleme pa valja spasavat podatke), a zelite instalirati neku distribuciju linuxa.
    Evo procesa kod stavljanja na freshki disk:

1. Uzmite Windows instalacijski cd i lupite instalaciju na disk preko cijelog diska

2. Nakon instalacije Windowsa i svih potrebnih drivera (chipset, zvuk, video...), restartajte racunalo (postavite primary boot na co/dvd pogon) i ubacite linux koji ste odabrali.

3. pokrenut ce se instalacija i nakon nekoliko klikova "next" i podesavanja doci cete do partitionera koji ce vam ponuditi kako bi on to napravio. Vi nađite opciju manual partition i napravite sami raspored na disku.
    U ovom slucaju Windows particiju cemo smanjiti na 40GB (moze i vise i manje to vi procijenite), zatim cemo napraviti particiju za podatke. To obavezno mora biti fat32 particija (zbog kompatibilnosti s linuxom). Ta particija neka bude najveca, 110GB. Od ono prostora sto je ostalo napraviti cemo jednu linux particiju u file systemu kojeg nam on sam predlozi (oko 9GB) te jdnu swap particiju isto po wizardovom prijedlogu (ova particija sluzi linuxu za page file odnosno swap, windovs grabi taj swap s svoje particije pa cesto zna napraviti probleme).

4. Zavrsite instalaciju linuxa i konfigurirajte boot (koristite grub, bolji je) kako hocete (ako ce vam windovs biti primarni postavite njega prvog, a ako nece ostavite linux prvi).

5. Sada slijedi podesavanje windowsa i linuxa da documente sacuvavaju na onu documents particiju od 110GB.
    a.) Windows - potrebno je path od My Documentsa namjestiti na
    folder u documents particiji
    b.) Linux - potrebno je napraviti Local folder koji ce isto koristiti documents particiju

Eto sada imate Linux , podatke sigurne na zasebnoj particiji i Windows (kojeg imate samo zbog igrica - priznajte)

Ovo je vrlo sigurno i kada imate problema s windowsima samo ih reinstalirajte na njihovu particiju, a podaci ce ostati na mjestu.

Sve mjere izrazene u GB nisu i ne moraju biti tocno onako kako su navedene
    Za određene operacije i korake koje sam samo naveo a nisam objasnio korak po korak, mozete pronaci na netu bez problema

Pozdrav

EDIT: ne koristite Partition Magic i slicne programe jer linux instalacija ima puno jaci alat kojeg sam ja koristio u navedenom tutorialu

Sigurno se šališ, linux i windowsi da snimaju dokumente na istu particiju??? hehehe!!! 1. ako bi ta Documents particija bila linux ext3, windowsi uopće neprepozanju linux ext3 particiju tako da ne mogu ništa snimiti na nju. na tu particiju može snimati samo linux. 2. ako bi ta particija bila ntfs, windowsi bi mogli snimati na nju, a linux bi mogao samo pregledavati sadržaj te particije ali ne i zapisivati podatke na njoj jer je ta particija read only za linux. 3. nemaš pojma o ovome što si napisao.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    SE K610i
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao projectx Pregledaj post
    Sigurno se šališ, linux i windowsi da snimaju dokumente na istu particiju??? hehehe!!! 1. ako bi ta Documents particija bila linux ext3, windowsi uopće neprepozanju linux ext3 particiju tako da ne mogu ništa snimiti na nju. na tu particiju može snimati samo linux. 2. ako bi ta particija bila ntfs, windowsi bi mogli snimati na nju, a linux bi mogao samo pregledavati sadržaj te particije ali ne i zapisivati podatke na njoj jer je ta particija read only za linux. 3. nemaš pojma o ovome što si napisao.
    nemas ni ti pojma o cemu pises!

prvo govoris da je knoppix sranje, a sad:
    linux bi mogao samo pregledavati sadržaj te particije ali ne i zapisivati podatke na njoj jer je ta particija read only za linux
    slackware user

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    SE K610i
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i da, linuxi i windowsi mogu snimati podatke na istu particiju, napravis jos jednu fat particiju (ili ntfs, ali malo (jako malo) vise posla imas) i napravis bridge da oboje snimaju na tu particiju
    slackware user

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation

= Citat = Izvorno postao hack100 Pregledaj post
    evo ga na, reci mi zasto je knoppix smece? a zasto je mandriva il ubuntu dobar?, ces da ti ja kazem?
    Stavit ću "smeće" pod navodnike. mandriva pri instaliaciji instalira sve potrebne codece za glazbi i video, gcc+ potreban za instalaciju novog softwera, novi open office kompatibilan sa ms officom, cold fusion ako znaš šta je to, dakle sve radi dok kod knopixa nije slučaj. bilo bi potrebno instalirati još dosta repositorija da bi sve glatko radilo. knopix instaliraju oni koji se žele hvalit frendovima da imaju linux na kompu. čak je i mandriva i ubuntu predviđena za početnike. ako želiš nešto bolje i kvalitetnije i močnije, instaliraj suse, debian, fedoru (koju ja koristim).

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    SE K610i
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    od ovih sto si nabrojao mocnijih, samo stoji debian