Možda samo ima neko vrijeme koje moraš čekati između 2 paljenja...
Za početak, pardon na kretenskom nazivu teme, jer nisam znao kako da to bolje sročim u nekoliko riječi.
Problem: kako imam novu konfiguraciju, koju sam po drugi put kod frenda sređivao jer sam imao problema sa serial ATA hard diskom, odnosno bootanja s njega, napokon je osposobljen. Donio sam ga doma, radio na njemu i kad sam prebacivao neke stvari sa Zen mp3 playera na komp preko USB-a procesor je počeo raditi na 100%. I na staroj konfiguraciji bi mi kod prebacivanja podataka s mp3 playera na komp zayebavao, pa bih ga nakon toga morao restartati. Tako sam morao i ovaj put, ali sam ga zabunom isključio, umjesto da sam ga samo restartao. Kad sam ga htio ponovo uključiti - ništa. Jutros se ustanem i uključim ga i radi. Pitanje (možda blesavo): pošto imam senzore za toplinu spojene na procesor i hard sa kućištem, da li se možda procesor malo jače zagrije, pa ga iz sigurnosnih slučaja ne želi dignuti dok se malo ne ohladi ili što bi mogao biti problem.![]()
Fala!
Možda samo ima neko vrijeme koje moraš čekati između 2 paljenja...
Pa malo mi je blesavo da moram pričekati 10-15-20 minuta između dva paljenja. To mi nema logike.
BLesavo - da, ali ima takvih pojava.
Jedan test: kad tzi se opet desi, ištekaj mu napajanje (fizički izvuci kabel iz PC-ja, ne iz zida nego baš iz PC-ja) pa ga ponovno uštekaj i probaj.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Nisam mislio da je tak dugo, ja ako isključim komp u odmah ga idem upaliti (što BTW nikako nije preporučljivo) komp se upali, zatuli i ništa se ne događa dok ga ne ugasim i sačekam malo...
Čini mi se da sam i to pokušao, ali - nada. Inače, kućište je, fala bogu, iz HG Spota.![]()
ja kad zgasim i iste sek se sjetim da ga još nekaj trebam pa ga upalim, sve radi najnormalnije kao da sam ga prvi put upalio...
@gog: zakaj nije nikako preporučljivo tako ga paliti odmah nakon gašenja?
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
to vam je kad kupujete neke najmodernije ovo ono hahaja sa svojom kantom radim sta hocu. (to vam kao oni stari auti di si mogo prckat sam kaj oces a danas nemres nis)
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Bilo bi dobro da se kondenzatori isprazne, ventilatori i disk zaustave, a možda ima i još neki razlog...Izvorno postao whiteboy
pa dobro al za to je valjda dovoljno par sekundi, do minute najviše i think...
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Zato sam i napisao gore "Nisam mislio da je tak dugo,"...
da to sam i ja negdje pročitao da mu treba dat vremena da seIzvorno postao whiteboy
malo "ohladi" prije novog paljenja......
OK. Dati vremena, ali vi možete uključiti komp bez obzira je li to dobro ili loše za sistem. Ja uopće ne mogu. Inače, imam na ploči Intel pentium 2.4 procesor na kojem se nalazi originalni ventilator. Je li moguće da ventilator koji je već u paketu na samom procesoru, ne sjedi dobro i da ne hladi kako spada?
Sve je moguće, valjda vidiš kolika ti je temperatura?
žSve je moguće, ali ne bi trebalo biti tako. Znam da se meni na Intelu ventilator rijetko pali - obično je ugašen.
Možda nešto drugo jako zagriajva kućište... Da nemaš kakvu TV ili SAT karticu?
Rijetko pali?!?! Pa meni stalno gori...
Ditto. Ovaj na poslu je zadnji put gašen kad je stigao u kutiji
Ima jedno 5-6 mjeseci već, sigurno.
Nemam nikakve kartice, a ventilator se pali odmah i cijelo vrijeme vrti.
Najprije, ako vec slazes novu konfiguraciju, ne kupis box proc! Vec kupis kvalitetan cooler (ne moras dati puno para ima Thermaltake ili Arctic Cooling pristojnih modela, ne preskupih)! Zatim kupis kvalitetno napajanje Tagan npr. E onda si sveo mogucnost ovakvih dogadjaja na minimum!Izvorno postao frish-KI
E sad nisi spomenuo koju maticnu imas! Zasto zato jer sam imao slucajeva za vidjeti gdje sa maticne probija struja na kuciste i izaziva kratki spoj, nakon kojega neko vrijeme komp glumi mrtvaca! To sam vidio na Matsonicu, Solteku i jos jednoj ploci cijega se imena trenutno ne mogu sjetiti!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks