Taj Lindows je sve sjebo,ništ nevalja 100%
Naime,pokusao sam prijatelju instalirati Win XP Pro i naisao na jedan problem.
Prije mojeg pokusaja instalacije imao je neki "LINDOWS".
Obrisem sve particije i napravim novu te zapocnem instalaciju.
Kopira sve svoje fajlove sa Win XP CD-a i zatim se resetira.
Problem nastaje sada kada se sistem pokusava dignuti te nastaviti sa slijedom instalacije
i kad treba upistai serial number!
Nista se ne događa!
Ako ga bootam sa tog istog instalacijskog cd-a, samo mi se prikazuje crni zaslon i
titra ona crtica u lijevom gornjem kutu bez pokazivanja na kojem se disku nalazi!
Ako ga podizem sa hard disk-a onda mi se samo pojavi crni zaslon i nista se ne dogada!
Jedino sam uspio instalirati Win 98 i sve radi kako treba!
Ali ne mogu nikako shvatiti zasto ne prima Win XP Pro!?
Taj Lindows je sve sjebo,ništ nevalja 100%
Ako 98-icu hoće instalirati, instaliraj prvo nju pa preko nje XP. To bi trebalo raditi.
da,samo apgrejdaš
Hm... Upgrade...
Al' ako drugo ne ide, svakako to probaj. Mada ne kužim kak neće - kajgod da je taj bivši OS napravio, formatiranje harda (tj. particioniranje) je to trebalo ubit.
Eventualno probat rebuild MBR-a?
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
a u koji file system si particionirao? jel ntfs?
Da. Na NTFS!
Mozda da ga particioniram na Fat 32 kao sto je to u slucaju sa WIN 98?
nemoj! xp-i trebaju bit na ntfs-u. ja kad sam upgrejdao sa 98-ice,instalacija xp-a mi je odma prebacila na ntfs,i dalje je sve išlo normalno. jesi siguran da je ntfs? meni 98SE uopće ne prepoznaju ntfs particije. dos ih prepoznaje kao "non-dos" particije. neznam kako si na non-dos particiju uspio stavit dos-based OS poput 98-ice.
formatiraj pa opet probaj.to obično sve probleme sa windowsima riješi.![]()
Sigurno je na NTFS!
Probat cu, ako ne uspijem morat ce prijatelj potrazit nekog veceg znalca od mene.![]()
Ma kad particionira disk, onda pobije sve kaj ima gore - štagod da ej bilo, enstane. Kad odeš na Delete Partition, pa onda kreiraš novu, to sve pobije...
da znam,ali opet mora odrediti oće li biti ntfs ili fat32. vjerovatno je tu nešto zaebo,pa mu zato neće startat instalacija. moj savjet->disk u fat32,instalirati 98,pokrenuti instalaciju xp-a,neka instalacija prebaci disk u ntfs,instalirati xp. to naravno,kad iscrpiš sve ostale mogućnosti
a možda ti cd nevalja?
Otkrio sam u cemu je problem!
Zamislite!
Morao sam disk podijeliti (particionirati) na 2 dijela!
Prije sam sve MB stavio na C: disk ...
To mi je bila zadnja ideja i uspio sam!
Sad je sve u redu! Hvala svima na pomoci!
Zamislite, toliko vremena i truda, a sve zbog jednog malog problemcica!
E, to su vam ti danasnji kompjuteri!!!![]()
![]()
Ne razumijem ovo. Nema nikakve logike da bi stvar hodala ako imaš 2 particije, a ne ako imaš jednu
Daj objasni kaj si točnio napravio, kakve particije i koliko velike, itd. Please!
A kad ides instalirat preko biosa obrises sve particije i napravis novu s tim da ti pise jedan broj koji podijelis na 2 npr. 75438 ti napises 47869 i onda particija C: ima broj manji za 47869 a onaj ostatak do 75438 napravis za particiju D: i to je to.
Brojeve sam pisao nasumice ....
Mislio sam nece uspjet, al ipak ga je primilo i sistem se digao sa hard diska!
![]()
![]()
....lol....znaci disk ti je od 80GB-a ti si ga htio podjelit na dva djela, znaci trebao si napravit 2 particije po 37719 (37gb) zatim si particiju C: trebao formatirat (u ntfs) i na njoj napravit windowse. ovu D particiju mozes kasnije iz windowsa
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
ne vidim zašto bi se sistem digao sa dvije particije,a ne sa jedne. ne kuim
a kolki je disk? jel veći od 120gb?
Izgleda da je disk od 80. A ni ja ne kužim zašto to nije s jednom jedinom particijom išlo, stvarno ne kužim![]()
zato sto on valjda nije formatiro disk. il je nesto putem s*ebo... ko ce ga znat.
ja imam hard disk na dva dijela
Jedan na 40gb jedan na 40 gb c: i d:
Normalno ako zelis instalirat win98,moraš prvo instalirati win 95 pa ugraditi win98
A ako zelis win xp,onda preko win 98,ali prije toga win95 puno posla
Ja imam win xp
uvjek je bolje instalirat windowse nanovo a ne preko starih ili istih.![]()
To je istina što Killa veli, to treba uvijek probat tako radit: clean install, ne upgrade.
A sta da van kazem, bitno da sam uspio!
Tamo di pise onaj broj ja sam ga podijelio tako da sam napisao manje za 2 x (ne bas tocno manje, otprilike) i tako sam uspio.
Sistem se digao sa hard diska i to je to.
Poslije sam sa Windowsa formatirao D: disk jer mi je to trazio i sad radi!![]()
![]()
Prije toga sam jos formatirao C: disk tako sto sam ubacio win XP instalacijski cd i neku opciju za poravak sam kliknuo i tako sam uspio formatirati C:
Samo mi nije jasno zasto mi nije htio formatirati kad sam sistem dizao sa diskete?
Ni ja ne kuzim bas neke stvari!
Bookmarks