nisu te zajebali,imas najnoviju verziju a ona je jos bugovita,flashali su ti i to naplacuju,nemoras se uzrujavat:-)
Helo!
Imam par pitanja za vas.
Imam prije 3mjeseca sam kupio nokiu 6630, prije 2 tjedna dana pocela se resetirati, integrirani software za snimane videa nije radio i jos neke sitnice.
Pa sam odlucio posto imam garanciju dati nek se to sredi.
Evo danas sam dobio mobitel ali nesto mi u svemu tome nije jasno....
Jel se naplacuje mijenjanje softwera dok je mob pod garancijom ??? Inace platio sam 130kn, neznam jeli to u redu ili su me zajebali ???? Danas upalim mob i odma gledam, sve radi,ali onda stisnem *#0000# da provjerim verziju softwera i vidim da je software jos uvjek onaj stari. Nadao sam se da će mi staviti novu verziju jer je ova po misljenju svih ostalih nestabilna...
Meni se cini da flashanje moba, znaci stavljanje nove verzije softwarea, pod garancijom mozes napraviti kad god hoćes i to bez plaćanja.... jesam u pravu ili ne ????
nisu te zajebali,imas najnoviju verziju a ona je jos bugovita,flashali su ti i to naplacuju,nemoras se uzrujavat:-)
Stari nisu ti smili to naplatiti ako je mobis garancija! Ili nije???
pa i ja mislim da se u garantnom roku ne placa flashanje moba(oni su ti ga duzni besplatno flashat)!! Zamisli gamad te odrala za pare,a kao nisu ti mogli rec da imaju istu verziju FW-a kao i ti u mobu....svasta kakvih ljudi ima!!!
znam jos nekoliko ljudi kojima je naplaceno flashanje u garantnom roku.
onda me tip oderao za 130kn...
zato je i bilo od pocetka meni nesto tu sumljivo
ja sad imam tu verziju 2.39 i mislim si..otiso je ovaj software pa ce oni stavit novi, i to 3.45. ali ****** oni meni uvalili isti i naplatili.
Changes/improvements made from MCU SW v 2.39.15.0 to v 3.45.11.3:
- UI:
- Incoming Calling Line Identification (CLI) shows in addition to matched name also phone number
- Manual network mode selection is possible via settings. Default setting is "dual mode", user may select "GSM only" if needed
- PDP disconnect dialog is shown to user if the network cannot give an additional data context when streaming is launched from a browser page
- Partial Idle screen indicates unread messages indicator
- Manual network selection list has been made shorter. Only one operator name is shown in the list even if operator has both 2G and 3G networks available
- Telephony:
- Dialling to prefixed numbers (e.g. *140�number) improved
- USSD session ending handling improved
- Alternative Line Service (ALS) improved
- SIM:
- Reading language information from SIM improved
- SIM handling improved for large phonebook
- Some changes to USAT commands "Play tone" and "Refresh"
- Audio and Video:
- Ringing tone behaviour improved
- Streaming improved to work better with some servers
- Memory handling improved when playing audio or mp4 content
- Browser:
- Large File download behaviour improved
- Handling of web sites sending incorrect content types improved
- Video Call:
- Interoperability improvement, Vendor ID now sent in H.324 information
- Help application help texts updated
- IMEISV sent to network changed to 17
- Automatic access point settings updated
- Manufacturing process improvement due to optimised power management software
- Always online email behaviour improved
A nemam vam ja ni pojma cija je garancija, mogla bi biti od mobisa, ali neznam budem provjerio kod tog tipa kod kojeg sam mob kupio.
Ta nokia 6630 je talijanska on one mreže TIM, nije ju valjda u italiju slao.
Kad je taj dućan koji tip ima ovlašteni distributer od mobisa za nokie...
da, oderao te za 130 kn, ali sto si ocekivao od svercera, da si mob kupio od ovlastenog uvoznika i zastupnika te servis obavio u ovlestenom servisu ne bi ti bilo nista napalceno, to je rizik kupovine na crno
ako ti na mobitelu pise TIM, onda sigurno nemas mobisovu garanciju
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
neka tako ti i triba kad kupujes mobitele kod svercera,neka ti to bude lekcija br.1
Covjece, daj se skuliraj malo. Ako nemas nista pametno za rec da pomognes covjeku, nemoj ni postat.Izvorno postao 2fast4you2fast
Testis unnus, testis nullus!
Ne napadam one koji kupuju na crno, ali mislim da je to jako rizično, pogotovo sa "Zvjerkama" kao što su Symbianeri.
Neka ti to bude lekcija za ubuduće. A, na kraju krajeva, odnesi mob sutra u Mobis, plati 170 kuna i imat ćeš najnoviju verziju. Toliko možeš izdvojiti za mobilnog ljubimca!
ČEKAJ, je li mob pod jamstvom Mobisa, kažeš da si "iskoristio jamstvo". Ja sam 3 puta slao svoju 6630 na upgrade u Mobis i nikad mi nisu ništa naplatili. Da ne govorim o svim silnim Nokiama koje sam imao.Nikad ni lipe za novi soft. Kod Mobisa, uz važeće jamstvo.
mobitel mu nije sa jamstvom mobisa(ili nema originalni racun) jer mobis nikada pod garancijom ne naplacuje servis meni su cak na 9500 minjali ekran i kabel a nisu mi nista naplatili.
Tako je. Zaboravih napisati i da ti u Mobisu zamijene dio koji ne radi ili ne zadovoljava standard. Ja sam dobivao žalbe od sugovornika da mi se glas jako slabo čuje. I, zamijenili su mi novi mikrofon na 6630. Iako platiš više, isplati se. Stari ljudi bi kazali- Plati pa se rugaj.
Na žalost izgleda da su u pravu.
Nosi ga sutra u Mobisov servis. Preporuka.
Di ste uopce izvukli ovaj topic od kad je...
A sto se tice kupovine na crno ja npr. kupim dvi N70 na crno za jednu s garancijom od mobisa. E pa sad di je tu vasa racunica???
...also known as El'AnDrA...
racunica je u tome sta cu ja svoju n70 ili n90 baciti u vodu i sutra odnit u mobisa i dobiti besplatni servis a ti kad se tvoja pokvari mozes je baciti u smece ili pljunuti koju kunu za servis,eto ti racunice
Aha, da.Izvorno postao 2fast4you2fast
'Jamstvu ne podlijezu mehanicka ostecenja, nepravilno rukovanje, visa sila (grom, pozar, neodgovarajuci napon i polaritet, prometna nezgoda, UTJECAJ VLAGE I VODE), baterije i potrosni materijal. Jamstvu ne podlijezu ni kvarovi izazvani prikljucenjem neatestiranih sucelja i na njih prikljucenih uredjaja (npr.bezicni telefon).'
Clanak 4. Mobisove standardne garancije (od moje 6680)
Ponovno, skuliraj se i nemoj pisat gluposti![]()
E, ne kužim ovo- "kupiti 2 n70 po cijeni jedne i dobiti Mobisovo jamstvo"!
Ljudi, gdje se to može, ja bih vrlo rado...![]()
Krivo si ga skuzio; on kaze da za cijenu jedne Nokie iz Mobisa sa jamstvom dobije dvije na crno.Izvorno postao Mobyy
Nemore bit mobis garancija nikako je je timova!!(vlasnik iste).Sto se tice tog i ja sam ju kupio novu kod nekog svercera 1500kn.(folija na ekranu).
Ljudi u mobisa taj isti mod dode 3500kn ako se ne varama malo razmislite o isplativosti kupovine u mobisa!!
" Di je moj jedini dom , di srce mi je cjelo ,di mi imocka krv u žilama teče VRELO "
BMW M5
[QUOTE=Mobyy]Ne napadam one koji kupuju na crno, ali mislim da je to jako rizično, pogotovo sa "Zvjerkama" kao što su Symbianeri.
Da se citiram. Hebiga, u takvom vremenu živimo da većina ljudi nema dovoljno love za kupiti na bijelo. Znam po sebi. Moju 6630 sam kupio na 10 čekova.![]()
Ipak smatram da su Symbiani na crno rizični. Može sve funkcionirati ko Švicarac, a može krepati nakon 2 dana...
Samo se ti nadaj... probaj baciti pa odnesi pa da vidim sto ce ti reci... dobro si me nasmijaIzvorno postao 2fast4you2fast
![]()
![]()
![]()
...also known as El'AnDrA...
To je onda očito samo praksa za Nokie. SE-ovi se npr. u EM-u najnormalnije mogu flashati besplatno u garantnom roku.Izvorno postao sodom
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
@2fast4you2fast tek sam sad uočio ovaj thread ,ali stvarno popusti malo kako marko6630 kaže...nemoraš odma ovako oštro napadat
ja u životu nisam kupio symbian telefon u dučanu niti ikad budem,a promjenio sam ih gro i mjenjanjem i dalje,zamjenama i nadoplatama sam si priuštio mnoge modele u vrijeme kada su bili to najnoviji uređaji tek pristigli u dučane jel u suprotnom nebi ih niti imao,ovako sam pokupio iskustvo i vlastito zadovoljstvo i nikad nisam imao problema niti sa jednim mobitelom kojeg sam uzeo,znači apsolutno nikakav kvar,jedino sam na p900 mjenjao foliju na ekranu ali to je bilo iskljušivo radi "totalnog perfekcionizma"
dakle sumiraj si moje riječi i svedi ih na jednostavan zaključak da nebi imao skoro niti jedan telefon do sada na nisam ovako "balansirao"
nemam se za sta skulirati pisem istinu, ja u zivotu nisam kupio mob.na crno imam dovoljno love da mogu priustiti koji god zelim mobitel a tlak mi dize kad vidim da masu ljudi kupi mob.na crno pa se zali e neradi mi ovo e bloka mi a nije mi jasno zasto prije kupovine ne promisle glavom da taj mob.u ducanu dode 4000,00kn a on ga kupi za 2300kn i nezna sta ocekivati od toga pa prema tome mozes izvuci samo jedan zakljucak ne kupuj na crno kasnije ce te skupo kostati.a sta se tice mobi.koji bi mi ispali svi su redovito servisirani u mobisa bez naplacene kune i unutar garanciskog roka
fino za tebe što imaš love,ali shvati da nemaju svi i nije svakome lako doč do mobitela koji želi jel je često največa prepreka cijena,a novca se nema tako da i kad se nabavi mobitel na crnjaka sreči nema kraja...
ps. što se skuliravanja tiče odnosi se na ovakve ispade:"neka tako ti i triba kad kupujes mobitele kod svercera,neka ti to bude lekcija br.1"
i dali to priliči osobi tvojih godina....takav oblik komunikacije nebudem trpio u svojem forumu
Izvorno postao sodom
Ista situacija i kod mene, sve mobove sam kupio u Oglasniku (kao i svi moji prijateljii, roditelji, brat) nikad nisam imao nikakav problem.
@2fast4you2fast
Ja ti ne vjerujem da ti je Mobis servisirao mobitele koji su ti pali u vodu, na pod i sl., buduci da im cl. 4 standardne garancije koji sam postao tamo gore sluzi kao disclaimer u tim situacijama.
Ovaj forum je zajednica ljudi koji svojim znanjem, savjetima pomazu jedni drugima i te informacije dijele, a ne mjesto gdje jedni drugima solimo pamet i popujemo.
Bookmarks