na ovom malom forumu vec dva covjeka mogu izdrzati pod vodom 7 minuta, to bi na zraku bilo 8,9......pa probajte....
na ovom malom forumu vec dva covjeka mogu izdrzati pod vodom 7 minuta, to bi na zraku bilo 8,9......pa probajte....
nevjerojatno... stvarno... mislim da je ovo sa 7 minuta za onaj thread 'u svom svijetu'...![]()
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
7 min se postiže treningom od bar 3 mjeseca (za nas smrtnike),
ja za opkladu jedva izdržao 5min na suvom i bez naprezanja.
Ovima svaka čast.
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
s kakvim satom je to mjereno?
ma dajte, gledo sam neki film di se dvojica ronioca (dakle profesionalci) natječu ko će duže izdržat, pa su ta dva profesionalca jedva jedvice 5 min uspjeli i to je kao bilo svijetsko čudo... zato nemojte molim vas izmišljati... znate, kad se to mjeri, ne smije se disati na nos...![]()
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Pa dobro wb ako ti nemožeš skočiti dalje od dva metra to neznači da drugi nemogu tri. Ustvari nije važno, misli si šta hoćeš ali moraš malo procijeniti kome i kada vjerovati.
P.S. tada sam imao 18g i u opkladu su ulazile dvije gajbe Osiječkoga a stariji "frajeri" su takođe tvrdili da se nemože.Ali ja i društvo smo te večeri imali feštu na igralištu u naselju. Nije da se opravdavam ali kad me vuku za jezik.
(kao budući doktor trebao bi više poznavati ljudsko tijelo i granice tolerancije)
![]()
Zadnji uredio VuKi : 30-03-2005 u 18:34
George Eliot
George Eliot
Evo sad štopao, 8 minuta 43 sekunde u stanju meditacije. Ko nevjeruje, nemora.
Al dobro, recimo u trenutcima većeg naprezanja pod vodom, natezanja s hobotnicama ili slično, nemogu više od 3 i pol minute.
Al ja ronim od svoje 5. godine i trčim i vozim bicikl skoro svaki dan, pa imam kondicije.
Bio sam malo na moru prošli vikend, išo malo ronit i posve je ugodna voda. Nije mi ni odijelo trebalo, samo kapa (ronilačka, da ne misli netko da sam išao ronit s šiltericom) i to je to.
pa koliko si ti puta editiro taj svoj post??Izvorno postao Vuki
![]()
no dobro, bitno da si ti njime zadovoljan.. a što se granica ljudskog tijela tiče, tu bi ti radovi dr. mengelea mogli pomoći, on se bavio takvim testiranjima (npr. koliko dugo čovjek može živjeti samo pijući morski vodu i sl.), ali u normalnoj medicini, hvala Bogu, nema takvih eksperimentiranja, pa su i saznanja donekle ograničena...
ja ti samo kažem da sam gledao film u kojem PROFESIONALNI RONIOCI jedva na okladu idu do 5 minuta... no to je samo film, u filmu uvijek smanje doživljaj, dok je u stvarnosti to daleko bolje, pa i 18-togodišnjak za 2 gajbe može više...
Ne kažem da nije moguće ili da ne vjerujem a-priori, sigurno ima ljudi koji su i duže izdržali i uvukli se u neke knjige s rekordima, ali malo mi je čudno kako se baš na ovom forumu u samo par posteva nakupilo ljudi koji dah mogu držati više nego kaj meni treba da skuham tvrdo kuhano jaje...![]()
Editirao da nebih cijepkao iliti djelio jednu misao na više postova + funny foto (i zašto ti je onaj smiley "retardiran")Izvorno postao whiteboy
Ovo nema veze sa pameću možda je šala ali je ne shvaćam.Izvorno postao whiteboy
Da probaš vježbati tehniku možda bi se iznenadio za koliko si sam sposoban.Izvorno postao whiteboy
Npr. meni su rekli na sistematskom pregledu za vojsku da sam za mornaricupo obimu pluća. Tako da je rezultat danas više ne pušim i probao tehniku zadržavanja daha (iako nije na bazi joge ili inih ) baš zbog zanimanja šta su to "pluća na dah". Netko zna skijati a netko roniti
![]()
---------------------------------------------------------------------
poštujem izjave drugih i ako lažu , sami sebi lažu.
Zadnji uredio VuKi : 30-03-2005 u 22:17
George Eliot
Evp ja vam mogu dat neke male osnove treniranja zadržavanja daha na suhom i meditacije. Prvo se udobno smjestite, najbolje je sjesti jer se u tom položaju gubi najmanje energije (ležeći se možete ugušiti.). I onde, ne udahnut puna pluća pa pokušat zadržavat zrak, nego pluća posve isprazniti pa onda sasvim lagano udisati neprekidno male kolićine zraka. Tijelo će se pomalo privikavati i nakon par puta ćete moći sve duže raditi takve udisaje. Onda par puta jako duboko udahnite pa izdahnite. Nakon par dana ćete već moći dosta duže zadržat zrak nego na početku.
AvengerIzvorno postao Avenger
![]()
Čovjek je u pravu šta da kažem više.! Mogao bi ja o tome i još koji savjet ali neželim biti nametljiv.
Neki se i danas pitaju dali je zemlja stvarmo okrugla ili je velika ploča na leđima divovske kornjače.![]()
![]()
![]()
George Eliot
Neka, tnx Vuki, samo ti daj koji savjet, ne znam ni ja sve!
Ovakve vježbe mogu ispočetka biti pomalo neugodne, i možete imati osječaj da vam fali zraka, ali nebojte se, nećete se ugušit! Samo onda kad vam se baš čini da više nemožete izdržat, duboko dišite i sve super. A te vježbe pomažu i jednostavno za kondiciju, naravno to nije dovoljno, treba puno trčat, vozit bicikl ili se baviti nekim drugim sportom.
na moru su mi najbolji izlasci,picigin i odbojka na pjeskujoj kad ce ljeeetooo ..njami
neam opremu za ronit![]()
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
Mala i meni isto...nek se oni guse,ali nema nis bolje od picigina i izlazaka sa drustvom!![]()
whatever
Je si li siguran da je to najpametniji savijet? Ukoliko se zadržavanje daha i hiperventiliranje ponovi nekoliko puta može doći do nesvjestice, postoji i neko stručno objašnjenje no nisam se nikad time zamaro...Izvorno postao Avenger
Ma vjeruj mi, stručnjaci isto to savjetuju. Jer kad onog sporog udisaja uvijek mozak ima dovoljno kisika, a kod dubokog disanja ne govorim i NAGLO udisati, nego samo duboko, do punog kapaciteta pluća, tako da je uvijek sve 5. A zato sam i rekao da treba sjest i zatvorit oči i opustit se. Tako da nema frke.
Bookmarks