Dakle, namjeravma kupiti LCD monitor i trazim neki do 2500kn.
Moj favorit (za sada) je xerox xl775.
Napisite svoje prijedloge i iskustva
Dakle, namjeravma kupiti LCD monitor i trazim neki do 2500kn.
Moj favorit (za sada) je xerox xl775.
Napisite svoje prijedloge i iskustva
pogledaj ovo ...neznam kakve su mu tehničke specifikacije ali ipak je to 19 incha
xerox xl775 imam ja kupi ga. ma koji gericom..... xerox je kvaliteta. i svi ga hvale odlican je. neka te ne zabrinjava nesto sporija brzina matrice, to se okom ne primjeti.
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
ajde super, vidim da ga hvale i na drugim forumima, mislim da je to najbolji monitor koji mogu dobiti u rangu do 2500kn. Najvjerojatnije cu i ja postat vlasnik jednog xeroxa do kraja mjeseca.
ja sam ga u 12. mjesecu platio 3000kn![]()
zavidim ti,...i ja bi jedan,prekrasni su.
onda im je jako pala cijena sada su od 2200 do 2500kn. Cak sam nasao za 2220kn sa DVI-em. Jel tvoj ima DVI prikljucak?
nema. a ni netreba mi jer vga nema dvi utor.
ajde malo reci iz prve ruke kakav je kut gledanja u praksi, koliko mrtvih pixela xerox za taj model tolerira, kakav je u radu s windowsima (surfanje, izrada web str.) i kakav je u igrama.
kut gledanja je odlican! bas jejedan covijek frend bio nekidan kod mene koji je prosao mnogo lcd monitora i cudio se kako je ovaj izvrstan tj kut gledanja. ja imam srecu, nemam ni jedan mrtav pixel al neznam sad tocno koliko ih se tolerira... a kakav bi trebao da bude u radu sa windowsima? ja ga drzim na 1280x1024. sve za 5. kod igara i filmova ne primjecujem da slika zaostaje kasni ili tzv gohst efekt.
jedina stvar koju mu zamjeram - malo je teze cistiti ga kad ostaju mrlje od prstiju, ili ja nemam pravo sredstvo za ciscenje...
ima i onaj neki anti-reflective sloj tako da nema odbljesaka
Cuj evo samo da kazem ako koga zanima, dva moja frenda su kupila polovne LCD AOC monitore od 17" za 1999kn i dobis na njih garanciju 3.mj i fakat su monitori uscuvani ko novi! To je ducan koji prodaje i novu i polovnu robu tak da mislim da se isplati to uzet...
In 6 sec or less, I'm free!
<!!Škoda FAVORIT racing team!!>
E to me zanima, negdje sam vidio/procitao da xeroxovi lcdi imaju odsjaj zbog stakla preko ekrana (valjda su htjeli blatit estetiku)... Je to uopce staklo??Izvorno postao flOorKilla
Kako ti se cini onako pod kutem 45 na svjetlo iz vana? Kakve su mu kalibracijske "sposobnosti"?
Inace mi je lcd lijep, ali mozda se mogao dobiti kvalitetniji za te pare.. Dobro, drugo je ako tebi ne treba bolji.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
vidio sam te aoc,jeftino djeluju i kut gledanja nije bas impresivan,a za 2200kn dobijes xeroxov 17 incni model, (sad me killa nabrijo,....fakat su ljepi)
JA sam si pred malo zamijenio prastari 15" crt novim Samsung SM 710N LCD-om i stvarno se nemogu potužit! Platio sam ga 2300, 17", nama mrtvih pixela, boje su odlične, vrijeme odziva odlično, nema duhova, i kompletna slika je fenomenalna. Jedino mi nekad kut gledanja pokazuje da nije saršen, ali i to se podesi laganim naginjanjem. Sve u svemu, preporučujem! Ali i dobro gledajte da to nije 710v, on ima dosta veće vrijeme odziva(25 ms) pa zna nekad doć do duhova.
evo,iskopao sam ovaj thread kako bi postavio pitanje koje me muči ovih ljetnih dana
da ne razvlačim previše situacija je ovakva,sjedim zaljepljen u stolcu i sav se cijedim pred svojim crt-om,pa me zanima kakva je situacija sa lcd-ima po tom pitanju?
e ja ljubim CRT od 21 inch,nemam zelju za LCD-om
May the Force be with you!
Izvorno postao IvLajec
ak smijem pitat u čemu se razlikuju?
![]()
Razlika CRT - LCD? Pa prvo - masa i dimenzije. LCD monitori su u odnosu na CRT modele puno manji i laksi. Prikaz boja je bolji kod CRT monitora. Isto vrijedi i za vrijeme odaziva, koje je kod LCD monitora znatno sporije te se zna dogoditi pojava "duhova" (makar je po mom to neprimjetno, te se zapravo najbolje primjeti pri scrollanju teksta). Jos jedan veliki minus LCD-ima je kut vidljivosti. Kod CRT-a su boje jednake bez obzira na kut gledanja dok se kod vecine LCD-a one pod kutem znatno mijenjaju. Zatim ostrina slike; velika prednost LCD monitora nad CRT-ima, s tim da je na LCD monitorima slika uvijek najostrija u nativnoj rezoluciji (15" - 1024x768, 17", 19" - 1240x1024). Zatim je jos jedna prednost LCD-a to sto "nazivna" dijagonala odgovara onoj stvarnoj, sto nije slucaj kod CRT-a, tako da ce 17" CRT imati stvarnu dijagonalu nekih 16", 19" CRT ima stvarnu dijagonalu oko 18" i tako dalje. I na kraju - LCD monitori znatno manje umaraju oci od CRT-a te isto tako zahtijevaju manje energije za rad i manje se zagrijavaju.Izvorno postao lili
Postoji jos jedan problem sa LCD-ima, a to su mrtvi pikseli, koji nastaju kad neki pokretacki tranzistor otkaze. Ovisno o vrsti kvara to moze biti stalno upaljen ili stalno ugasen piksel, koji se manifestira kao konstantna tocka crvene, plave, zelene, crne ili bijele boje. Ovaj je kvar nemoguce otkloniti, te je jedini nacin na koji je moguce rijesiti ovaj problem zamjena cijelog LCD-a. Zbog toga proizvodaci dopustaju odreden broj mrtvih piksela na ekranu. Ti su uvjeti odredeni garancijom pa je pozeljno dobro se informirati prije kupnje LCD-a.
Dakle zakljucak bi bio - CRT za potrebe hardcore igraca (brze vrijeme odaziva) i grafickih studija (bolji prikaz boja), dok je LCD ipak bolji za kucnu upotrebu, zbog ustede prostora te manjeg zamaranja ociju. Jos jedna stvar kod kupnje LCD-a; pozeljno je da monitor ima DVI zbog kvalitetnijeg prikaza slike u odnosu na VGA.
@Brunek - uzmi Xerox XL775, prilicno dobar monitor, ali mislim da ti je najbolje zapitat osoblje ducana da upale monitor tako da se sam mozes uvjerit odgovara li ti prikaz slike te ima li mrtvih piksela. Ako si zadovoljan, uzmi bas taj primjerak koji su ti pokazali.
...Izvorno postao IvLajec
, ja imam 17" CRT i ne bi ga nikad mijenjao za LCD...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
crt je monitor koji ima katodnu cijev kao i televizor a lcd vjerujem da i sama znaš što je,no ja i dalje iščekujem odgovor na svoje pitanje.
Izvorno postao sodom
Bojim se da "nezakuhaš" (Antonijjjjooooo...
zašto? gledo sam ove novije lcd monitore, sve u svemu impresionirali su me.
Bookmarks