Mislim da nema ničeg nejasnog u mojem prijašnjem postu. Ja sam reko kaj mislim, ak vam se to ne sviđa, onda ok.
Kaj se ja imam izbarat za nekaj čovječe Božji, pa nije ovo revolucija ili poziv na građanski rat...
u novoj temi postoji mogućnost postavljanja ankete, dobiva se na pregdlednosti prijedloga i članovi će i kasnije moći lako pronaći zašto su neke stvari postavljene ovako kako jesu. tako postoji i tema u kojoj se raspravljalo o tome zašto su stvari sa slikama i komentarima postavljene upravo ovako kako su sad zajedno s argumentima koji to opravdavaju.
inače je ova tema isforsirana od nekog da svi prijedlozi budu na jednom mjestu, čini mi se da sam pri početku spomenuo da zbog preglednosti se prijedlozi koji se ovdje pojave rasprave u posebnoj temi, a ne ovdje jer ubrzo ako ćemo raspravljati o više prijedloga nećemo moći pohvatati konce tko kome i na što odgovara.
svoje mišljenje si rekao, ali ti očito nije baš stalo do promjene čim ti je teško pokrenuti raspravu o konkretnom prijedlogu zajedno s odgovarajućom anketom. a staljinove diktature i logore si ostavi negdje drugdje, ako je diktatura što ti nudim priliku da pokreneš raspravu iz koje će se vidjeti odgovara li cijeloj zajednici ovakvo stanje ili ne, onda ti je sustav vrijednosti opasno izokrenut. mene su učili da je diktatura kad ti se ne dozvoljava obznaniti svoje mišljenje i sakupiti istomišljenike kako bi se ostvarile promjene.
u biti, ako se ikome još čini da treba memberov prijedlog raspraviti i da je bolje ovako postaviti stvari kako ih on predlaže - slobodno neka otvori raspravu kad je već memberu teško se pokušati izboriti za svoj prijedlog.
Zadnji uredio zappan : 21-08-2005 u 22:37
Mislim da nema ničeg nejasnog u mojem prijašnjem postu. Ja sam reko kaj mislim, ak vam se to ne sviđa, onda ok.
Kaj se ja imam izbarat za nekaj čovječe Božji, pa nije ovo revolucija ili poziv na građanski rat...
Zadnji uredio member : 18-08-2005 u 22:40
nema ništa nejasno. stanje stvari je da su ljudi prihvatili ideju koju sam predložio kad smo dogovarali otvaranje tog foruma, zajedno s argumentima zašto je to tako kako je: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=2337
ako se dobro sjećam, to sam s valjda s neredom i/ili možda još nekim razgovarao i prije samog pokretanja mimo foruma kako bi bilo zgodno tako podijeliti radi preglednosti, također je spomenuto da i 56K surfanju tako odgovara. u onom trenutku nije bilo protivnika takvoj ideji pa je tako i postavljeno (link gore). za promjene se također može dogovoriti ako su potrebne. meni osobno se ovo čini okej, no uvijek sam otvoren tome da mi se forumaši kao zajednica izjasne da bi neke stvari mogle biti posložene na drugačiji način (ne jedan izolirani slučaj, nego i podrška koja stoji iza prijedloga od ostalih članova na ovom forumu). a na novoj temi inzistiram baš zato da je mogu, na pitanje zašto je nešto tako kako je, pokazati onom tko pita da je tad i tad tu i tu tako dogovoreno, kao što sad pokazujem tebi temu u kojoj je dogovoreno da slike i komentari izgledaju ovako kako izgledaju.
Zašto se pojedini postovi članova brišu ako nisu bezobrazni ili uvrijedljive prirode
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
zato što je ovo moderirano mjesto rasprave, pa se briše prvenstveno ono što je offtopic u tematskim forumima.Izvorno postao Vuki
također je moguće da se brišu neki postovi radi održavanja urednosti teme, poput nepotpunih, nejasnih ili nepreciznih odgovora ako je kasnije u raspravi dan konkretan, jasan i precizan odgovor... i slično.
A,da onda na pitanja samo Moderatori odgovaraju?
Jer,mislim,podrazumijeva se da će u jednoj temi,od npr. 20 odgovora,njih 15 biti za brisanje,ili neprecizni,ili offtopic.
Po mojem nekom,laičkom razmišljanju nije niti moguće držati urednost teme,jer bi se na kraju sve svelo na PITANJE-ODGOVOR.
u biti je cilj tematskih foruma imati pitanja, čim konkretnije odgovore, ako je moguće, i komentare koji pojašnjavaju odgovore/temu, daju dodatna iskustva na temu i slično. to je ideja tematskog foruma. ideja ovog foruma je razmjena prvenstveno znanja, za ostalo imamo kafić.
zatim, zašto bi samo moderatori odgovarali? time impliciraš pretpostavku da moderatori znaju uvijek i sve i najbolje. pogrešna pretpostavka. moderatori su kao i ostali članovi koji svoj trud ulažu u održavanje i podizanje kvalitete foruma, ali njihovo znanje i iskustvo ne mora nužno biti takvo da može dati uvijek najbolje odgovore.
i na kraju, rekao sam da je moguće, ne da se to obavezno mora raditi. ako pogledaš forum, vidjet ćeš da u biti se ostavljaju odgovori koji vode ka konačnom rješenju problema, ako je problem. ako je rasprava, tada nema krivih odgovora već je razmjena mišljenja slobodna. u biti se možda obriše nešto sitno što je totalno promašeno da vodi na krivi put, ili je totalno nejasno izrečeno da se iz toga ništa ne razumije i tako. takvi slučajevi, konkretno, su rijetki.
ako smijem primjetiti(ako je off onda obrišite)malo sam okolo po forumima čitala,recimo na Vip-forumu ima svijet komunikacije i nađe se interesantnih stvari,ali ima takvih (neznam kak da ih definiram)neodgojenih kretena,kaj psuju i pljuju po ljudima koji žele pomoć.Tak da su mi se zgadili.Zato neka ostane ovak kako je,a super je! (vjerujte!!!)
![]()
...ako misliš na onu temu za razmjenu, brišem ih jer sam naveo da postove koje nisu pitanja za melodiju ili one u kojima nema linkova za melodiju ću brisati...Izvorno postao Vuki
...pročitaj -> http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=198404&postcount=1 ...
Zadnji uredio //Wild-Boy\\ : 06-09-2005 u 19:30
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
mislim da ste ipak malo prestrogi u nekim pravilima!
Reci, Zmija, daj neki primjer. Mi ćemo dati naše argumente čim ti daš svoje. Ako imaš konstruktivnih prijedloga, tu smo
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
malo prestrogo brisete neke topice,ako su malo zalutali od teme,ovako se stalno mora otvarat novi thread,sto po meni stvara guzvu.mislim da treba dopustiti malo slobode i po potrebi upozoriti,a ne ga odmah brisati.
To je od moda do moda. Postiji ideja da se forum održi sa što manje off-topica. A sad, malo OTa uvijek bude. Stvar je svakog moda koliko tog OT-a dopušta: ja mogu puštati puno, netko drugi malo ili ništa - ali ne možeš TOČNO odrediti koliko OT-a je previše, pa da to bude univerzalno.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
...zmija me za srce...
Mislim da kod mene ima dovoljno slobode, uostalom ne brisem threadove, vec samo pokoji post, ako stvarno nema smisla! Ako mozes biti konkretan o kojim se temema radi, ili u kojem dijelu foruma...
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
obrisani topic stvara gužvu? hm, prije ako je obrisan ostavlja više mjesta nego da stvara gužvuIzvorno postao zmija
. to je jedan od najjednostavnijih načina da se korisnici nauče pripaziti na offtopice, naslove koji odgovaraju temi i slično. kad ti se jednom tema/post obriše, drugi put pripaziš i to je najbolji način kako korisnike navesti da paze što i kako pišu. korisnika ima puno, mislim da se slažemo u tome da bi im puno previše vremena odnosilo kad bi svakom ponaosob objašnjavali pravila foruma, offtopica, naslova itd. sva ta pravila su dostupna za pročitati i tu su da ih se forumaši pridržavaju čisto iz razloga kako bi se očuvala urednost i preglednost. moderatorima je moderiranje ovdje u njihovo slobodno vrijeme i nisu za to plaćeni.
također, kao što je rečeno, slobodna je procjena moderatora oko offtopica i neki puštaju više, neki manje. ponekad i ja interveniram ako mi se čini da je nešto izvan okvira ideje ovog foruma.
što se tiče otvaranja novih tema ako rasprava skrene, nove teme se za novu raspravu moraju otvoriti kako bi članovi koji u budućnosti došli na forum mogli po naslovu naći tu raspravu i naći odgovore na svoja pitanja bez da ih ponovno pitaju. to nije gužva, to je način kako forum treba funkcionirati, da se posebne stvari nalaze u posebnim temama kako bi se kasnije od strane drugih korisnika lako pronašle pretraživanjem ili pregledavanjem naslova.
eto, za globalnu primjedbu, ovo ti je globalni odgovor koji opisuje situaciju. ako imaš konkretnih primjedbi za konkretne teme, slobodno.
npr.otvoren je novi thread o nekom mobitelu i jedan od sudionika ubaci u temu neki drugi mobitel samo da bi njime pokazao da se model o kojem raspravljamo isplati ili ne isplati kupiti.mislim da takve topice ne treba brisati.
ne vidim link na temu u kojoj se to dogodilo. ovako kako si ti opisao se ne briše, a kad daš link gdje se to dogodilo, moći ću ti više reći.Izvorno postao zmija
osim toga, daj se dogovori s pojmovima: topic = tema, post = poruka, jedna poruka, ne cijela tema.
Ja se u potpunosti slažem da treba dopustit malo slobode. Samo mi definiraj egzaktno pojam "malo"Izvorno postao zmija
![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
točno, ali ima situacija u kojoj je naziv threada recimo zastava 101, a nakon pola threada pričamo o Opel Astri...ja tu djelujem na način da one postove koji nemaju ama baš nikakve veze s zastavaom 101obrišem, osim ako je thread maliIzvorno postao zmija
Zadnji uredio Inovator : 07-09-2005 u 18:08
mene malo smeta to što se u nekim temama postovi koji su postani prije 15-astak minuta označavaju isto kao i oni postani dan prije
huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..
ubij me ako razumijem što pokušavaš rećiIzvorno postao bbbrljo
Joj koji razgovori...definiraj ovo, definiraj ono, daj primjer objasni pobliže... Ko u saboru.
Kao ne razumijete kaj ljudi pokušavaju reć ?
Ajde nam ti objasni pametnjakoviću...
Bookmarks