Anyone?![]()
Anyone?![]()
|Think again.|
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Imam i ja jednu molbicu iliti pitanje...
budući da se forum već razvio kao i brzina interneta kroz ove godine a naš forum sa slikama iliti avatarima je i dalje ostao ograničen, molio bi ako se granice tolerancije (jos uvijek male) mogu pomaknut.
Trenutno maks avatar je 65x65 slika i veličine do 5 KB
Dali bi se to moglo prebaciti na 100x100 sliku i veličine do 100 KB (zbog gifova)... naravno da bi prethodno bilo uploadano na neki drugi server (imageshack i sl)...ako nemože ta veličina (u KB) bar rezolucija od 100x100 jer ove slike su premale meni na nekoj malo većoj rezoluciji a mislim da veličina i nije tako velika da bi uopće usporila internet vezu nekome.
Unaprijed zahvaljujem...![]()
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Lijenost se isplati sada a rad se isplati poslijeJel to to?
Onda neka povećaju na bar 40 KB a reza neka bude minimalno 100x100
ili da u potpisu mozemo imat one slike csi watcher,se owner,bt user...
...ovako - u pravilu sam protiv šarenila foruma jer iako svi govore o ADSL-u hrpa ljudi je još na modemima ili na manje propusnim vezama - sad zamisli 10 avatara od 100kB na stranici - promet na serveru - tvoj promet - ukupni dojam...
Po meni maheri na kompu sa sadašnjim mjerilima mogu ćuda napraviti i za to im skidam kapu...
Uglavnom protiv sam povećanja sadašnjeg stanja...
Gifove ili animacije u potpisima u potpunosti ne podrzavam. To nema svrhe osim da forum ucini nepreglednijim, sarenijim i nefunkcionalnijim.
Sto se velicine avatara tice, razumijem da je 65x65 na monitorima visoke rezolucije vrlo, vrlo minijaturno, mozda bi se i moglo razgovarati o nekome povecanju rezolucije, ali "tezina" avatara bi pri tome mogla biti povecana samo razmjerno. Sto znaci da ako sa 65x65 dopustimo 100x100 to je povecanje od cca 50%, pa se shodno tome i "tezina" doticnoga avatara povecava 50% na sada dopustenu (dakle 5 kb + 50%).
Uz opasku da prije bilo kakvih zahvata na ovome definitivno svoje misljenje trebaju dati ljudi koji znaju u kakvim se uvjetima na serveru forum vrti (dakle joker i zappan).
Osobno, ne bih dirao niti jedno niti drugo, ali nisam jedini ovdje.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
...he, he - to ti je povečanje za 136% (sa 65x65 na 100x100) - računaj...![]()
Ja sam ZA da velicina avatara bude vece ali nikako da bude slika u potpisu,pogledajte dotsis.com našta to liči koda si došao na party povodom Uskrsa...
Evo ovako... što se tiče funkcioniranja foruma i prioriteta učitavanja.
korisnik koji pregledava forum, prvo na forumu učita sve postove i sve tekstove. Slike poput avatara se uvijek posljednje učitavaju, osim ako su spremljene na računalu u cacheu.
oni koji koriste GPRS imaju opciju da ugase primanje slika, a imaju i opciju na forumu u control panelu da ugase slike i pojednostave izgled foruma, tako da za njih ne bi trebao biti problem.
forum ako poveća sa 65x65 na 100x100 neće uopće narušiti izgled, ni na jednoj rezoluciji. Ta kockica od 100x100 lijepo stane u profile table.
Dalje, što se tiče bandwitha. Na forumu možete ostaviti 5KB max, ali onda stavite mogućnost linkanja na druge slike do nekih 20 KB
tako ne trošite svoj bandwith i prostor.
evo pitanje problem sve riješeno i šta se čeka?
edit:
osim toga bih molio da maknete sve one stare defaultne avatare od strane foruma za nove korisnike i dodate neke nove avatare...
mislim da je vrijeme starih eriksona, aladina i pikačua sa bulbasourom odavno prošlo...
a na netu se mogu naći lijepi paketi avatara koje je lako dodat
slazem se skrompirkom.
ljepse je vidjeti vece avatare i forum bi izgledao ljepse i suvremenije..
a radi se ipak o neznatnoj kolicini kb-a koja nece nikom ispraznit dzep kad im dodje dsl racun.
mislim da je ipak bitnije da i ovaj nas forum prati 'trendove' i da bude na razini (ostane)![]()
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
i to što kažeš, moj trenutni avatar je 1,9KB
da ga hoću mogu ga smanjit na 1Kb
ovo je faktor kompresije 8, a defaultni za jpg je 20
Kako sam vec i rekao...u nacelu se slazemo.
Sve ovo bi moglo ici u paketu sa promjenama izgleda foruma (o cemu se keko dobro moderator znaju vec raspravlja u skrivenome dijelu foruma). Moj je prijedlog da doticne promjene obuhvate i smajlije (po tome pitanju je nesto vec ucinjeno ali to treba finalizirati) i defaultne avatare, i eventualno dopustenu velicinu avatara i nadam se skin foruma, a ako bode volje i vremena mozda jos i reklamu za sam forum u njegovu zaglavlju.
Ipak, kako sam i rekao...nista se od ovoga nece uciniti odmah i naprecac. Ovo su izmjene za koje treba provesti raspravu (koja je kako rekoh vec otvorena u mod podforumu) i svoje misljenje i prijedloge trebaju dati svi mjerodavni, pogotovo joker i zappan.
ok, mislim da je ovim zadnjim postom Bimbia ova tema oko avatara zatvorena, sada je na njima da odluče i sprovedu neke promjene
Očekujemo neke rezultate bar unutar mjesec-dva![]()
![]()
Ja bi da promijenite skin foruma npr. kao onog ogame foruma
ja bi eto dozvolio slike u potpisima i vece avate, naravno ako to pase serveru ,
ja recimo na nekim forumima gdje su dozvoljene slike u potpisima drziv opciju ne prikazivanja potpisa,
svi koji nevolite sarenilo iskljucite i avate i potpise u postavkama i mirna bosna.
0977901005
Bookmarks