Hm... Ovo čak i ima smisla, damnit.
Klasična zamjena teza na djelu. Niti su onaj lik iz servisa, niti Sirius naj***** zbog flexanja ili flashanja, već zato što su pokušali otuđiti nešto što je vlasništvo servisa, prethodno najavivši svoje djelo preko foruma.
Što se tiče murije, ne vidim razloga za pljuvanje po njima, jer očito odlično rade svoj posao.Osim toga, oni su samo karika u lancu. Netko je prijavu podigao, oni su istražili, a sud kaznio.
Hm... Ovo čak i ima smisla, damnit.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
S obzirom da sam još uvijekIzvorno postao boombadill
na pravnom faksu ( a ipak sam nešto i naučio ) uključit ću se malo. Slažem se s @boombadillom. Ako povučemo paralelu to je otprilike jednako kao i prčkanje po autu. Ak nisi ukrao vozilo, a tvoje je, smiješ ugradit na njega plin npr. ( moraš napravit jedino atest ), a za ugrađivanje softwarea na mobu ja neznam gdje mogu dobit atest, al nigdje ni ne piše da ga moram dobit. Dalje, opet auto, tko od nas ima original audio u autu? Skoro nitko, nije li i to modifikacija originala i nečijeg autorstva? Jedino na ugrađivani uređaj kad ga kupiš platiš PDV, a kad budem mogao kupit SW za mob u trgovini, ja ću ga i kupit i pošteno platit PDV, ovako dok nema ostaje samo razmjena gdje se ionako ništa ne plaća. Dakle glavnica 0,00 kn PDV 0,00 kn.
Stoga mislim da mi bez brige možemo i dalje mjenjati naše mobove ( ključna riječ je naše i označava neotuđivost vlasništva) al nesmijemo to radit u kućnoj radinosti ( dakle ne smijemo na tomu zarađivat ). U konačnici neznam nikakvu državnu strukturu koja pregledava koji je soft u mobu ( za to bi ipak određeni državni službenici morali aktivno sudjelovat u ovom forumu da bi o tome nešto i naučili jer niti nitko od nas nije išao u školu moddanja moba već se snašao kako je znao i umio.)
Dakle po mom, mirno denite kabliće i ine druge produkte drage nam industrije mobova kako biste iste spojili s računalom i bez brige ...
Zadnji uredio vvidak11 : 12-03-2005 u 10:11
Sto jedan glup pokida sto pametnih ne popravi
BlueDevil iako nisi možda ni svijestan tvoj post potakao je neke od "organizacija" da prate tvoj rad, tvoju stranicu itd... tako da je pametnije da više ne radiš greške kao što je ova, za tako šta postoji PP.
možda nismo svjesni ali oko BigBrother sve nas gleda i dok nevino "šetamo" forumom. SWORDFISH
Inače post je mogao i ovako da zvuči:
"Cijenjeni kolege forumaši,
ima li među vama netko tko bi imao Vodafone MonsterPack, onaj kojim u servisu Motorole (u sklopu garancije) gaze mobove koji im se nađu pod rukama.
Platit ćemo, skupit lovu, nije u pitanju, samo da se to nađe."
Tako ti nitko ništa nemože
Dobar savijet zlata vrijedi
Zadnji uredio VuKi : 12-03-2005 u 15:40
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Ne valja ti analogija, to bi bilo kao da na motorolin mob uštekaš neki handsfree koji nije motorola napravila, pa čak ni to, jerbo proizvođači savjetuju uporabu njihove dodatne opreme i za drugo ne garantiraju. Kod autija čak nemaš ni tu klauzulu...Izvorno postao vvidak11
Inače, slobodno zanemari ovo gore, radi se samo o vježbanju malih sivih stanicu, u globalu se slažem s tobom, ali svejedno mislim da je soft u mobu autorsko djelo, kao što i mislim da je Motorola malo pretjerala sa kastomizacijom telefona ovisno o tržištu....
OK, jasno je da je nekog zaintrigirala ova rasprava, pa da je pripazio da dotično ne iscuri iz servisa. Ali, nek ja to (recimo, rasprave radi) nabavim iz drugog izvora. Dotični soft. KAj onda? Kršim zakon ako ga pustim u opticaj? Odnosno ako ga sam sebi stavim? NAravno, sve besplatno, bez prodaje i novaca - jednostavno ga uploadam i velim "Izvolite"?
I onda bih trebao riju očekivat na vratima, ili?
Nakon svega što se dogodilo, ja bih na tvom mjestu na taj monsterpack jednostavno zaboravio. Ako jednom i "procuri" na net, ti i Sirius ste vrlo vjerojatno "prime suspects".Izvorno postao BlueDevil
Just forget about it.
hm
hm
hm
hm
hm
George Eliot
nije u tome stvar nego u zakonu, nisam ja bez veze to napisao, jer zakon je pun rupa, pa ako npr. piše da se 'ne smije koristiti pisratski softver za osobna računala.. bla bla bla...' to je već dovoljna rupa, pače RUPETINA.... dakle pitao sam kako je FORMULIRAN taj dio zakona, ako nekto zna dal su mislili na sve ili su se ovak nekak zajebali... (možda ima stud prava na forumu...Izvorno postao gog
)
ovo sam napisao samo za primjer...
mislim da softver koji je u samom mobu stvarno nije pokriven zakonom (a sve se u zakonu treba decidirano napomenut, od vrste pšenice do vrste softvera), tako da ne bi smjelo biti frke sa flešanjem i uređivanjem samog softa u mobu, no ovdje koliko sam shvatio se ne radi o softu u mobu već softu koji ide na KOMP i služi za flešanje moba. i to su dečki htjeli zdipit. e tu je već zakon sasvim jasan.
Zadnji uredio whiteboy : 12-03-2005 u 22:30
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
analogija je odlična. a kod autiju imaš klauzulu o originalnim djelovima dok traje garancija.Izvorno postao gog
ali nitko te ne smije tužiti ako ti promjeniš softver u autu koji brine o upravljanju motora. čip tuning. potpuno legalno.
jedino to moraš atestirati u zavodu za norme i mjeriteljstvo, promjenit snagu motora u prometnoj knjižici i to je to. druga je stvar kaj nitko ne radi ovo potonje, ali poanta ostaje - možeš sasvim legalno mjenjati soft u autu, kao i sve ostale djelove. (npr. karoseriju, koja je isto autorsko dijelo recimo waltera de silve ili pinifarine...)
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
ne znam dali čovjek može biti jasniji od ovoga ili nekome treba crtati.Izvorno postao boombadill
George Eliot
@boombadill: recimo da imam varijantu dotični soft iz inozemstva nabavit. SAmo radi rasprave, naravno. I onda ga nabavim (primjerice) i pustim u opticaj. I to je kršenje zakona s moje strane?
Mislim, to što sam nekome prime suspect, to me boli neka stvar, jer ipak nema nitko nikakvih dokaza, pa mi može samo u dupe puhat. Al ako ja, velim, to ipak nabavim a da nikome od naših to ne fali (ergo, dolazi izvan države), nebitno odakle dolazi, da li je opet kriminal to pustiti u opticaj?
Jer, iskreno, ako bih to nabavio ali pod cijenu da samo ja to mogu koristit, onda me ne zanima. To mi je pušiona.
Dobro si primijetio da bi me netko mogao natjeravati ako nešto "nestane" sa servisa. Ali ako ne nestane, ako nitko za tim ne plače, ako se nitko ne buni (jer je to došlo iz Zimbabwea pitaj Boga kojeim putevima), kaj onda? Onda se naši mogu samo na glavu postavit, ne?
Originalni zamjenski dio i dodatna oprema nisu isto.Izvorno postao whiteboy
Je si li siguran ili samo pretpostavljaš? Mislim da svi ovdje mlatimo praznu slamu, legalnost ovakvih postupaka bi bilo teško objasniti u državama sa razvijenijim zakonima, a kamoli tu kod nas.. Nadalje soft u autu nema nikakvu interakciju s korisnikom, te možda zbog toga ga niti ne možemo zvati softverom u punom smislu riječi, radi se samo o uređaju koji u odnosu na određene parametre računa neki treći parametar prema određenom algoritmu ili podacima...Izvorno postao whiteboy
I molim te nemoj uspoređivati intelektualni i umjetnički rad...![]()
Zadnji uredio gog : 13-03-2005 u 13:55
Kao što sam rekao, počeli smo svi laprdati bezveze, a nitko nema konkretnih informacija..Izvorno postao whiteboy
joj gog stvarno si dosadan kad ne želiš prihvatiti valjane argumente, jer ti je čisto do sofizma... al kužim te ja..Izvorno postao gog
al dobro... kaj je prvo bilo, a da, dodatna oprema - e to ne znam dal si znao ali svaki proizvođač autiju ima i katalog 'originalne dodatne opreme' od nosača, do spojlera, sportskih dodataka, volana, auspuha, felgi... a sve s potpisom proizvođača - i tu stoji klauzula o garanciji... apsolvirano? nadam se da je...
soft nema interakcije s vozačem?? pa sve se na tome i bazira, čovjek i osjeća svoj auto upravo zahvaljujući softveru, od onog koji upravlja progresivnim servom, do onog koji upravlja servo kočnicama ili gasom (pogotovo sad u drive-by-wire dobu). a i da nema interakcije, softver je softver, intelektualni rad...
i da, siguran sam za to da je prčkanje po softu legalno, ako se promjene prijave u zavodu za norme i mjeriteljstvo, a potom i na tehničkom. i sam znaš da pratim te auto-časopise i bilo je dosta pitanja u vezi toga, pa od tuda znam...
Dobar dio autiju nema niti servo, a kamoli drive-by-wireA što se mog posta tiče, poanta je sadržana u:"Mislim da svi ovdje mlatimo praznu slamu, legalnost ovakvih postupaka bi bilo teško objasniti u državama sa razvijenijim zakonima, a kamoli tu kod nas..". Sve drugo je čisto vježbanje moždanih vijuga
![]()
Sam si sebi odgovorio. Ako nitko ne plače i nitko se ne buni, logički je da ne bi imao nikakvih problema, jer to uključuje pretpostavku da je vlasnik to sam pustio u opticaj (kao što je to vrlo vjerojatno slučaj sa verzijama koje kruže po netu).Izvorno postao BlueDevil
No ako pod tim zapravo misliš da se nitko od naših servisa ne buni, dok je recimo u motorolinom servisu u Zimbabweu generalna frka, onda bi tvoja sudbina ovisila o odlučnosti ekipe iz Zimbabwea da spriječi daljnju distribuciju.
A pazi još i ovo. Uspiješ iz "Zimbabwea" nabaviti isti soft koji nisi uspio nabaviti iz našeg servisa i u prvom se trenutku nitko ne buni. Staviš ga na net i uskoro ti pokucaju na vrata sa pitanjem odakle ti taj soft, jer si zaradio prijavu od našeg servisa. Kako ćeš dokazati da ga nisi nabavio iz nekog od naših servisa, s obzirom da si to već javno pokušao? Ne misliš valjda da bi ti povjerovali da je iz "Zimbabwea"? Vjerojatno bi prije pomislili da štitiš nekog u servisu.
kršenje zakona nije ako si to nabavio iz osobnih razloga!sve stoji ok dok to nestaviš u opticaj kao npr. sa piratskim cd-ovima!ako koristiš za osobne potrebe nekršiš zakon a bio je to glup potez što je prethodno najavljeno otuđivanje iz servisaIzvorno postao BlueDevil
![]()
DANAS JE TEŠKO BITI GLUP,JER KONKURENCIJA JE PREVELIKA!
SJECITE BRAČO,TAKO VAM BOGA,KAD NEMAM SINA ŠTA ČE MI NOGA!!!!!!
Evo proslo je 48h pa da se nabrzinu javim,ovako lika u servisu je neko vec duze snimao jer je valjda i neke dijelove krao za mobitele pa cak i mobitele same (za sta ja pojma nisam imao) i onda da si ublazi sranje povezao je moje ime i od jos par ljudi za koje je svero te dijelove.Tu su mene automatski povezali sa njima i tak da sam dobio uvjet ograniceno koristenje elektronickih uredaja tipa mobitela i interneta.Mjenjanje i uporaba originalnog softa koji ima licencu je kazneno dijelo,u ovom slucaju je taj,neko je spomenuo windowse sto je isto ovome,soft licenciran jer se radi o tome da on vraca garanciju uredaju sto je vec zakonski zasticeno,te sve sta se radi sa njim izvan ovlastenog servisa je kazneno dijelo.To se dosad kod nas nije toliko gledalo ali polako su krenuli sa hvatanjem ljudi koji naveliko snima pirate tako i polako krecu s ovime.Ja sam eto ni kriv ni duzan nadrapao samo zbog tog sta je lik svero i krao i zbog toga me nisu mogli pustit.I da u rijesenju mi pise da je lik ostetio proizvodaca za nekih 70 tisuca kuna.Mislim svi sta pisete imate pravo,sve i jedan post je istina ali ja sam drzao ljestve i to na krivom mjestu ali sam dobio svoje.
Zaboravio sam rec jos da nije uopce bilo javno najavljeno za to vec su znala samo 3 covjeka na netu sto bluedevil moze potvrdit.Oni mogu pratit ovaj forum ali nemaju oni toliko sposobnih ljudi da prate moj broj prikljucka i slijede me do adrese stanovanja,jos su oni u kamenom dobu,pogotovo kad je zapisnik u policiji pisan na pisacu masinu iz 45' a printera nisu ni vidjeli.
Zadnji uredio sirius : 14-03-2005 u 01:08
B-boy for life and beyond that!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nema zakona o Editovanju i Promeni Software-a na Mobilnim Uredjajima, Bacite Malo Pogled Na Siemens, Panasonic i jos Neke Firme Koje Same Postavljaju Na Svoje Zvanicne Sajtove Firmware-e kao i programe za njihovo flah-ovanje radi otklanjanja odredjenih Bug-ova.
I šta je na kraju bilo s ovim?
a covjece daj pogledaj koliko je tema stara.Izvorno postao soundmaster
a to u opce nije isto jer oni imaju pravo dati novi Firmware-e za dabe a neki to naplacuju zavisi od proizvodaca. tako i microsoft daje besplatne zakrpe za windowse.
Resistance is futile. You will be assimilated!
bd guli 25 to life u sibiru , sirius pere pod na US EnterprajsuIzvorno postao Ba®t
tebi je lako kada te vole
sada te mnogi za ljubav mole
al znaj ti dobro doći će dan kada ćes ostati sama
Bookmarks