= Citat = Izvorno postao gog
Originalni zamjenski dio i dodatna oprema nisu isto.

Je si li siguran ili samo pretpostavljaš? Mislim da svi ovdje mlatimo praznu slamu, legalnost ovakvih postupaka bi bilo teško objasniti u državama sa razvijenijim zakonima, a kamoli tu kod nas.. Nadalje soft u autu nema nikakvu interakciju s korisnikom, te možda zbog toga ga niti ne možemo zvati softverom u punom smislu riječi, radi se samo o uređaju koji u odnosu na određene parametre računa neki treći parametar prema određenom algoritmu ili podacima...

I molim te nemoj uspoređivati intelektualni i umjetnički rad...
joj gog stvarno si dosadan kad ne želiš prihvatiti valjane argumente, jer ti je čisto do sofizma... al kužim te ja..

al dobro... kaj je prvo bilo, a da, dodatna oprema - e to ne znam dal si znao ali svaki proizvođač autiju ima i katalog 'originalne dodatne opreme' od nosača, do spojlera, sportskih dodataka, volana, auspuha, felgi... a sve s potpisom proizvođača - i tu stoji klauzula o garanciji... apsolvirano? nadam se da je...

soft nema interakcije s vozačem?? pa sve se na tome i bazira, čovjek i osjeća svoj auto upravo zahvaljujući softveru, od onog koji upravlja progresivnim servom, do onog koji upravlja servo kočnicama ili gasom (pogotovo sad u drive-by-wire dobu). a i da nema interakcije, softver je softver, intelektualni rad...
i da, siguran sam za to da je prčkanje po softu legalno, ako se promjene prijave u zavodu za norme i mjeriteljstvo, a potom i na tehničkom. i sam znaš da pratim te auto-časopise i bilo je dosta pitanja u vezi toga, pa od tuda znam...