Prikazujem rezultate 1 do 25 od 48

Hybrid View

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    44
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao whiteboy
    analogija je odlična. a kod autiju imaš klauzulu o originalnim djelovima dok traje garancija.
    Originalni zamjenski dio i dodatna oprema nisu isto.

= Citat = Izvorno postao whiteboy
    ali nitko te ne smije tužiti ako ti promjeniš softver u autu koji brine o upravljanju motora. čip tuning. potpuno legalno. jedino to moraš atestirati u zavodu za norme i mjeriteljstvo, promjenit snagu motora u prometnoj knjižici i to je to. druga je stvar kaj nitko ne radi ovo potonje, ali poanta ostaje - možeš sasvim legalno mjenjati soft u autu, kao i sve ostale djelove. (npr. karoseriju, koja je isto autorsko dijelo recimo waltera de silve ili pinifarine... )
    Je si li siguran ili samo pretpostavljaš? Mislim da svi ovdje mlatimo praznu slamu, legalnost ovakvih postupaka bi bilo teško objasniti u državama sa razvijenijim zakonima, a kamoli tu kod nas.. Nadalje soft u autu nema nikakvu interakciju s korisnikom, te možda zbog toga ga niti ne možemo zvati softverom u punom smislu riječi, radi se samo o uređaju koji u odnosu na određene parametre računa neki treći parametar prema određenom algoritmu ili podacima...

I molim te nemoj uspoređivati intelektualni i umjetnički rad...
    Zadnji uredio gog : 13-03-2005 u 13:55

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    47
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao gog
    Originalni zamjenski dio i dodatna oprema nisu isto.

Je si li siguran ili samo pretpostavljaš? Mislim da svi ovdje mlatimo praznu slamu, legalnost ovakvih postupaka bi bilo teško objasniti u državama sa razvijenijim zakonima, a kamoli tu kod nas.. Nadalje soft u autu nema nikakvu interakciju s korisnikom, te možda zbog toga ga niti ne možemo zvati softverom u punom smislu riječi, radi se samo o uređaju koji u odnosu na određene parametre računa neki treći parametar prema određenom algoritmu ili podacima...

I molim te nemoj uspoređivati intelektualni i umjetnički rad...
    joj gog stvarno si dosadan kad ne želiš prihvatiti valjane argumente, jer ti je čisto do sofizma... al kužim te ja..

al dobro... kaj je prvo bilo, a da, dodatna oprema - e to ne znam dal si znao ali svaki proizvođač autiju ima i katalog 'originalne dodatne opreme' od nosača, do spojlera, sportskih dodataka, volana, auspuha, felgi... a sve s potpisom proizvođača - i tu stoji klauzula o garanciji... apsolvirano? nadam se da je...

soft nema interakcije s vozačem?? pa sve se na tome i bazira, čovjek i osjeća svoj auto upravo zahvaljujući softveru, od onog koji upravlja progresivnim servom, do onog koji upravlja servo kočnicama ili gasom (pogotovo sad u drive-by-wire dobu). a i da nema interakcije, softver je softver, intelektualni rad...
    i da, siguran sam za to da je prčkanje po softu legalno, ako se promjene prijave u zavodu za norme i mjeriteljstvo, a potom i na tehničkom. i sam znaš da pratim te auto-časopise i bilo je dosta pitanja u vezi toga, pa od tuda znam...
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Slične teme

1. Bluetooth veza zauzeta
    By nagy_os in forum Motorola
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 15-04-2005, 10:05
  2. Iskustvo u servisu
    By IggXy in forum Motorola
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 22-03-2005, 00:18
  3. ISDN veza
    By vjeko in forum Internet Service Provideri (ISP)
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 18-07-2003, 13:33

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove