Prikazujem rezultate 1 do 25 od 48

Hybrid View

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    v525@v600
    Operater
    VIP
    Bodovi
    11.140
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.140, Nivo: 25
    Bodovi: 11.140, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Klasična zamjena teza na djelu. Niti su onaj lik iz servisa, niti Sirius naj***** zbog flexanja ili flashanja, već zato što su pokušali otuđiti nešto što je vlasništvo servisa, prethodno najavivši svoje djelo preko foruma.

Što se tiče murije, ne vidim razloga za pljuvanje po njima, jer očito odlično rade svoj posao. Osim toga, oni su samo karika u lancu. Netko je prijavu podigao, oni su istražili, a sud kaznio.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2004
    Mobitel
    Htc windows 8s
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    52
    Bodovi
    8.584
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.584, Nivo: 22
    Bodovi: 8.584, Nivo: 22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao boombadill
    Klasična zamjena teza na djelu. Niti su onaj lik iz servisa, niti Sirius naj***** zbog flexanja ili flashanja, već zato što su pokušali otuđiti nešto što je vlasništvo servisa, prethodno najavivši svoje djelo preko foruma.

Što se tiče murije, ne vidim razloga za pljuvanje po njima, jer očito odlično rade svoj posao. Osim toga, oni su samo karika u lancu. Netko je prijavu podigao, oni su istražili, a sud kaznio.
    S obzirom da sam još uvijek na pravnom faksu ( a ipak sam nešto i naučio ) uključit ću se malo. Slažem se s @boombadillom. Ako povučemo paralelu to je otprilike jednako kao i prčkanje po autu. Ak nisi ukrao vozilo, a tvoje je, smiješ ugradit na njega plin npr. ( moraš napravit jedino atest ), a za ugrađivanje softwarea na mobu ja neznam gdje mogu dobit atest, al nigdje ni ne piše da ga moram dobit. Dalje, opet auto, tko od nas ima original audio u autu? Skoro nitko, nije li i to modifikacija originala i nečijeg autorstva? Jedino na ugrađivani uređaj kad ga kupiš platiš PDV, a kad budem mogao kupit SW za mob u trgovini, ja ću ga i kupit i pošteno platit PDV, ovako dok nema ostaje samo razmjena gdje se ionako ništa ne plaća. Dakle glavnica 0,00 kn PDV 0,00 kn.
    Stoga mislim da mi bez brige možemo i dalje mjenjati naše mobove ( ključna riječ je naše i označava neotuđivost vlasništva ) al nesmijemo to radit u kućnoj radinosti ( dakle ne smijemo na tomu zarađivat ). U konačnici neznam nikakvu državnu strukturu koja pregledava koji je soft u mobu ( za to bi ipak određeni državni službenici morali aktivno sudjelovat u ovom forumu da bi o tome nešto i naučili jer niti nitko od nas nije išao u školu moddanja moba već se snašao kako je znao i umio.)
    Dakle po mom, mirno denite kabliće i ine druge produkte drage nam industrije mobova kako biste iste spojili s računalom i bez brige ...
    Zadnji uredio vvidak11 : 12-03-2005 u 10:11
    Sto jedan glup pokida sto pametnih ne popravi

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    44
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao vvidak11
    Dalje, opet auto, tko od nas ima original audio u autu? Skoro nitko, nije li i to modifikacija originala i nečijeg autorstva?
    Ne valja ti analogija, to bi bilo kao da na motorolin mob uštekaš neki handsfree koji nije motorola napravila, pa čak ni to, jerbo proizvođači savjetuju uporabu njihove dodatne opreme i za drugo ne garantiraju. Kod autija čak nemaš ni tu klauzulu...

Inače, slobodno zanemari ovo gore, radi se samo o vježbanju malih sivih stanicu, u globalu se slažem s tobom, ali svejedno mislim da je soft u mobu autorsko djelo, kao što i mislim da je Motorola malo pretjerala sa kastomizacijom telefona ovisno o tržištu....

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    47
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao gog
    Ne valja ti analogija, to bi bilo kao da na motorolin mob uštekaš neki handsfree koji nije motorola napravila, pa čak ni to, jerbo proizvođači savjetuju uporabu njihove dodatne opreme i za drugo ne garantiraju. Kod autija čak nemaš ni tu klauzulu...
    analogija je odlična. a kod autiju imaš klauzulu o originalnim djelovima dok traje garancija.

ali nitko te ne smije tužiti ako ti promjeniš softver u autu koji brine o upravljanju motora. čip tuning. potpuno legalno.

jedino to moraš atestirati u zavodu za norme i mjeriteljstvo, promjenit snagu motora u prometnoj knjižici i to je to. druga je stvar kaj nitko ne radi ovo potonje, ali poanta ostaje - možeš sasvim legalno mjenjati soft u autu, kao i sve ostale djelove. (npr. karoseriju, koja je isto autorsko dijelo recimo waltera de silve ili pinifarine... )
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    44
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao whiteboy
    analogija je odlična. a kod autiju imaš klauzulu o originalnim djelovima dok traje garancija.
    Originalni zamjenski dio i dodatna oprema nisu isto.

= Citat = Izvorno postao whiteboy
    ali nitko te ne smije tužiti ako ti promjeniš softver u autu koji brine o upravljanju motora. čip tuning. potpuno legalno. jedino to moraš atestirati u zavodu za norme i mjeriteljstvo, promjenit snagu motora u prometnoj knjižici i to je to. druga je stvar kaj nitko ne radi ovo potonje, ali poanta ostaje - možeš sasvim legalno mjenjati soft u autu, kao i sve ostale djelove. (npr. karoseriju, koja je isto autorsko dijelo recimo waltera de silve ili pinifarine... )
    Je si li siguran ili samo pretpostavljaš? Mislim da svi ovdje mlatimo praznu slamu, legalnost ovakvih postupaka bi bilo teško objasniti u državama sa razvijenijim zakonima, a kamoli tu kod nas.. Nadalje soft u autu nema nikakvu interakciju s korisnikom, te možda zbog toga ga niti ne možemo zvati softverom u punom smislu riječi, radi se samo o uređaju koji u odnosu na određene parametre računa neki treći parametar prema određenom algoritmu ili podacima...

I molim te nemoj uspoređivati intelektualni i umjetnički rad...
    Zadnji uredio gog : 13-03-2005 u 13:55

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    47
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao gog
    Originalni zamjenski dio i dodatna oprema nisu isto.

Je si li siguran ili samo pretpostavljaš? Mislim da svi ovdje mlatimo praznu slamu, legalnost ovakvih postupaka bi bilo teško objasniti u državama sa razvijenijim zakonima, a kamoli tu kod nas.. Nadalje soft u autu nema nikakvu interakciju s korisnikom, te možda zbog toga ga niti ne možemo zvati softverom u punom smislu riječi, radi se samo o uređaju koji u odnosu na određene parametre računa neki treći parametar prema određenom algoritmu ili podacima...

I molim te nemoj uspoređivati intelektualni i umjetnički rad...
    joj gog stvarno si dosadan kad ne želiš prihvatiti valjane argumente, jer ti je čisto do sofizma... al kužim te ja..

al dobro... kaj je prvo bilo, a da, dodatna oprema - e to ne znam dal si znao ali svaki proizvođač autiju ima i katalog 'originalne dodatne opreme' od nosača, do spojlera, sportskih dodataka, volana, auspuha, felgi... a sve s potpisom proizvođača - i tu stoji klauzula o garanciji... apsolvirano? nadam se da je...

soft nema interakcije s vozačem?? pa sve se na tome i bazira, čovjek i osjeća svoj auto upravo zahvaljujući softveru, od onog koji upravlja progresivnim servom, do onog koji upravlja servo kočnicama ili gasom (pogotovo sad u drive-by-wire dobu). a i da nema interakcije, softver je softver, intelektualni rad...
    i da, siguran sam za to da je prčkanje po softu legalno, ako se promjene prijave u zavodu za norme i mjeriteljstvo, a potom i na tehničkom. i sam znaš da pratim te auto-časopise i bilo je dosta pitanja u vezi toga, pa od tuda znam...
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Super-forumaš Postignuća:
    SocialYour first Group31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao boombadill
    zato što su pokušali otuđiti nešto što je vlasništvo servisa, prethodno najavivši svoje djelo preko foruma.
    ne znam dali čovjek može biti jasniji od ovoga ili nekome treba crtati.
    "Prijateljstvo je neopisiv luksuz
    biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
    bez da odlučite vagati misli ili riječi."
    George Eliot

Slične teme

1. Bluetooth veza zauzeta
    By nagy_os in forum Motorola
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 15-04-2005, 10:05
  2. Iskustvo u servisu
    By IggXy in forum Motorola
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 22-03-2005, 00:18
  3. ISDN veza
    By vjeko in forum Internet Service Provideri (ISP)
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 18-07-2003, 13:33

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove