Ne kužim. Svi smo si soft mijenjali, onda bi nam svima rija trebala bit na vratima. Da ne velim da dio ekipe hosta na svojim stranicama što flexeve, što flasheve, što freeware soft za modding moba. Da ne velim da je i jedan Mobil lani imao u dva broja teme o v525, a da su i objavili moddane seemove na siteu. To bi onda sve bilo reverse engineering itd. Odnosno, nije to reverse engineering - to je samo upgrade firmwarea.
Ja i dalje ne vidim zakonsku osnovu da bi bilo tko bilo kako naj*bat mogao zbog softwarea za mob!?
Osim toga, ako je moddanje seemova legalno, i ako ima neki user XY koji to ne zna sam napravit (jer je informatički nepismen, recimo, ili jednostavno ne želi sam) a ja mu to napravim za 15 kuna, onda je to kriminal? Al ako sam to napravi onda nije? Ili ako mu ja to besplatno napravim, isto nije bed? Ne razumijem tu logiku...
A na kraju, kojiko vidim, ni otključavanje mobova zaključanih na nekog providera nije ilegalno - puno je i oglasa i dućana koji to rade, prodaju se po netu čisto legalno i javno razni boxovi, kabeli, software, clipovi... sve je to legalno.