Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrvaPrva 1 2
Prikazujem rezultate 26 do 48 od 48

Hybrid View

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao gog
    Softver je softver, bez obzira na čemu se vrtio. A mob ima zaslon, procesor i memoriju, tako da ne vidim po čemu se uopće razlikuje od računala?
    nije u tome stvar nego u zakonu, nisam ja bez veze to napisao, jer zakon je pun rupa, pa ako npr. piše da se 'ne smije koristiti pisratski softver za osobna računala.. bla bla bla...' to je već dovoljna rupa, pače RUPETINA.... dakle pitao sam kako je FORMULIRAN taj dio zakona, ako nekto zna dal su mislili na sve ili su se ovak nekak zajebali... (možda ima stud prava na forumu... )

ovo sam napisao samo za primjer...

mislim da softver koji je u samom mobu stvarno nije pokriven zakonom (a sve se u zakonu treba decidirano napomenut, od vrste pšenice do vrste softvera), tako da ne bi smjelo biti frke sa flešanjem i uređivanjem samog softa u mobu, no ovdje koliko sam shvatio se ne radi o softu u mobu već softu koji ide na KOMP i služi za flešanje moba. i to su dečki htjeli zdipit. e tu je već zakon sasvim jasan.
    Zadnji uredio whiteboy : 12-03-2005 u 22:30
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao whiteboy
    nije u tome stvar nego u zakonu, nisam ja bez veze to napisao, jer zakon je pun rupa, pa ako npr. piše da se 'ne smije koristiti pisratski softver za osobna računala.. bla bla bla...' to je već dovoljna rupa, pače RUPETINA.... dakle pitao sam kako je FORMULIRAN taj dio zakona, ako nekto zna dal su mislili na sve ili su se ovak nekak zajebali... (možda ima stud prava na forumu... )

ovo sam napisao samo za primjer...

mislim da softver koji je u samom mobu stvarno nije pokriven zakonom (a sve se u zakonu treba decidirano napomenut, od vrste pšenice do vrste softvera), tako da ne bi smjelo biti frke sa flešanjem i uređivanjem samog softa u mobu, no ovdje koliko sam shvatio se ne radi o softu u mobu već softu koji ide na KOMP i služi za flešanje moba. i to su dečki htjeli zdipit. e tu je već zakon sasvim jasan.
    Kao što sam rekao, počeli smo svi laprdati bezveze, a nitko nema konkretnih informacija..

Motorator Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.030, Nivo: 46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne kužim. Svi smo si soft mijenjali, onda bi nam svima rija trebala bit na vratima. Da ne velim da dio ekipe hosta na svojim stranicama što flexeve, što flasheve, što freeware soft za modding moba. Da ne velim da je i jedan Mobil lani imao u dva broja teme o v525, a da su i objavili moddane seemove na siteu. To bi onda sve bilo reverse engineering itd. Odnosno, nije to reverse engineering - to je samo upgrade firmwarea.
    Ja i dalje ne vidim zakonsku osnovu da bi bilo tko bilo kako naj*bat mogao zbog softwarea za mob!?
    Osim toga, ako je moddanje seemova legalno, i ako ima neki user XY koji to ne zna sam napravit (jer je informatički nepismen, recimo, ili jednostavno ne želi sam) a ja mu to napravim za 15 kuna, onda je to kriminal? Al ako sam to napravi onda nije? Ili ako mu ja to besplatno napravim, isto nije bed? Ne razumijem tu logiku...
    A na kraju, kojiko vidim, ni otključavanje mobova zaključanih na nekog providera nije ilegalno - puno je i oglasa i dućana koji to rade, prodaju se po netu čisto legalno i javno razni boxovi, kabeli, software, clipovi... sve je to legalno.
    Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    v525, V3x
    Operater
    vip, DT
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To je sve istina, ali kako objasniti ovu situaciju? Nisam više pametan!
    um caruje dundo maroje!

Banned Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2004
    Mobitel
    Čipana E550
    Operater
    antipatija
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nemogu vjerovat da je liku murja na vratu zbog nečeg tak bezazlenog
    koje li gluposti
    a svi oni šverceri njima niko ništa.

@sirius kak je murja skuzila da bas taj i taj Pero Perić treb atebi dat softwer odn da ti je on veza?
    mislim ima vjerovatno puno radnika u motorola servisu

a sto se registracije na forum tice modza bi mogli napravit ko na nekim foruma prvo introduction svakok člana..ovak se fakat može registrirat SVATKO pa i tak neko ko bi mogo to negativno iskoristit

= Citat = Izvorno postao BlueDevil
    Ne kužim. Svi smo si soft mijenjali, onda bi nam svima rija trebala bit na vratima.

Hrvoje nije NISTA mjenjao.Hrvoje jedva zna kak se pisu SMS poruke.Hrvoje nezna di se kabel uopće gurne.

jeste me čuli,stričeki iz Policije?

Zadnji uredio Gruntovčan : 11-03-2005 u 20:19

Motorator Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maknuo sam temu u Caffe' jer ipak nije samo do Motorole tu, nego se radi o mobovima općenito (i pandurima, canis mater)

Motorator Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hm... Ovo čak i ima smisla, damnit.

Super-forumaš Postignuća:
    SocialYour first Group31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BlueDevil iako nisi možda ni svijestan tvoj post potakao je neke od "organizacija" da prate tvoj rad, tvoju stranicu itd... tako da je pametnije da više ne radiš greške kao što je ova, za tako šta postoji PP.
    možda nismo svjesni ali oko BigBrother sve nas gleda i dok nevino "šetamo" forumom. SWORDFISH

Inače post je mogao i ovako da zvuči:

"Cijenjeni kolege forumaši,
    ima li među vama netko tko bi imao Vodafone MonsterPack, onaj kojim u servisu Motorole (u sklopu garancije) gaze mobove koji im se nađu pod rukama.
    Platit ćemo, skupit lovu, nije u pitanju, samo da se to nađe."

Tako ti nitko ništa nemože

Dobar savijet zlata vrijedi
    Zadnji uredio VuKi : 12-03-2005 u 15:40
    "Prijateljstvo je neopisiv luksuz
    biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
    bez da odlučite vagati misli ili riječi."
    George Eliot

Super-forumaš Postignuća:
    SocialYour first Group31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hm
    hm
    hm
    hm
    hm
    "Prijateljstvo je neopisiv luksuz
    biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
    bez da odlučite vagati misli ili riječi."
    George Eliot

Motorator Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    OK, jasno je da je nekog zaintrigirala ova rasprava, pa da je pripazio da dotično ne iscuri iz servisa. Ali, nek ja to (recimo, rasprave radi) nabavim iz drugog izvora. Dotični soft. KAj onda? Kršim zakon ako ga pustim u opticaj? Odnosno ako ga sam sebi stavim? NAravno, sve besplatno, bez prodaje i novaca - jednostavno ga uploadam i velim "Izvolite"?
    I onda bih trebao riju očekivat na vratima, ili?

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    v525@v600
    Operater
    VIP
    Bodovi
    11.140
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.140, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    OK, jasno je da je nekog zaintrigirala ova rasprava, pa da je pripazio da dotično ne iscuri iz servisa. Ali, nek ja to (recimo, rasprave radi) nabavim iz drugog izvora. Dotični soft. KAj onda? Kršim zakon ako ga pustim u opticaj? Odnosno ako ga sam sebi stavim? NAravno, sve besplatno, bez prodaje i novaca - jednostavno ga uploadam i velim "Izvolite"?
    I onda bih trebao riju očekivat na vratima, ili?
    Nakon svega što se dogodilo, ja bih na tvom mjestu na taj monsterpack jednostavno zaboravio. Ako jednom i "procuri" na net, ti i Sirius ste vrlo vjerojatno "prime suspects".

Just forget about it.

Motorator Postignuća:

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 6
    Operater
    HT
    Godina
    50
    Bodovi
    36.030
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @boombadill: recimo da imam varijantu dotični soft iz inozemstva nabavit. SAmo radi rasprave, naravno. I onda ga nabavim (primjerice) i pustim u opticaj. I to je kršenje zakona s moje strane?
    Mislim, to što sam nekome prime suspect, to me boli neka stvar, jer ipak nema nitko nikakvih dokaza, pa mi može samo u dupe puhat. Al ako ja, velim, to ipak nabavim a da nikome od naših to ne fali (ergo, dolazi izvan države), nebitno odakle dolazi, da li je opet kriminal to pustiti u opticaj?
    Jer, iskreno, ako bih to nabavio ali pod cijenu da samo ja to mogu koristit, onda me ne zanima. To mi je pušiona.

Dobro si primijetio da bi me netko mogao natjeravati ako nešto "nestane" sa servisa. Ali ako ne nestane, ako nitko za tim ne plače, ako se nitko ne buni (jer je to došlo iz Zimbabwea pitaj Boga kojeim putevima), kaj onda? Onda se naši mogu samo na glavu postavit, ne?

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    v525@v600
    Operater
    VIP
    Bodovi
    11.140
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @boombadill: recimo da imam varijantu dotični soft iz inozemstva nabavit. SAmo radi rasprave, naravno. I onda ga nabavim (primjerice) i pustim u opticaj. I to je kršenje zakona s moje strane?
    Mislim, to što sam nekome prime suspect, to me boli neka stvar, jer ipak nema nitko nikakvih dokaza, pa mi može samo u dupe puhat. Al ako ja, velim, to ipak nabavim a da nikome od naših to ne fali (ergo, dolazi izvan države), nebitno odakle dolazi, da li je opet kriminal to pustiti u opticaj?
    Jer, iskreno, ako bih to nabavio ali pod cijenu da samo ja to mogu koristit, onda me ne zanima. To mi je pušiona.

Dobro si primijetio da bi me netko mogao natjeravati ako nešto "nestane" sa servisa. Ali ako ne nestane, ako nitko za tim ne plače, ako se nitko ne buni (jer je to došlo iz Zimbabwea pitaj Boga kojeim putevima), kaj onda? Onda se naši mogu samo na glavu postavit, ne?
    Sam si sebi odgovorio. Ako nitko ne plače i nitko se ne buni, logički je da ne bi imao nikakvih problema, jer to uključuje pretpostavku da je vlasnik to sam pustio u opticaj (kao što je to vrlo vjerojatno slučaj sa verzijama koje kruže po netu).

No ako pod tim zapravo misliš da se nitko od naših servisa ne buni, dok je recimo u motorolinom servisu u Zimbabweu generalna frka, onda bi tvoja sudbina ovisila o odlučnosti ekipe iz Zimbabwea da spriječi daljnju distribuciju.

A pazi još i ovo. Uspiješ iz "Zimbabwea" nabaviti isti soft koji nisi uspio nabaviti iz našeg servisa i u prvom se trenutku nitko ne buni. Staviš ga na net i uskoro ti pokucaju na vrata sa pitanjem odakle ti taj soft, jer si zaradio prijavu od našeg servisa. Kako ćeš dokazati da ga nisi nabavio iz nekog od naših servisa, s obzirom da si to već javno pokušao? Ne misliš valjda da bi ti povjerovali da je iz "Zimbabwea"? Vjerojatno bi prije pomislili da štitiš nekog u servisu.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    mpx200 SE w850i
    Operater
    šit-net
    Godina
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

kršenje zakona nije ako si to nabavio iz osobnih razloga!sve stoji ok dok to nestaviš u opticaj kao npr. sa piratskim cd-ovima!ako koristiš za osobne potrebe nekršiš zakon a bio je to glup potez što je prethodno najavljeno otuđivanje iz servisa
    DANAS JE TEŠKO BITI GLUP,JER KONKURENCIJA JE PREVELIKA!

SJECITE BRAČO,TAKO VAM BOGA,KAD NEMAM SINA ŠTA ČE MI NOGA!!!!!!

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points3 months registered

Datum registracije
    Jan 2004
    Mobitel
    moto v3i,n70
    Operater
    simpa,vip
    Godina
    41
    Bodovi
    9.525
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.525, Nivo: 23
    Bodovi: 9.525, Nivo: 23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo proslo je 48h pa da se nabrzinu javim,ovako lika u servisu je neko vec duze snimao jer je valjda i neke dijelove krao za mobitele pa cak i mobitele same (za sta ja pojma nisam imao) i onda da si ublazi sranje povezao je moje ime i od jos par ljudi za koje je svero te dijelove.Tu su mene automatski povezali sa njima i tak da sam dobio uvjet ograniceno koristenje elektronickih uredaja tipa mobitela i interneta.Mjenjanje i uporaba originalnog softa koji ima licencu je kazneno dijelo,u ovom slucaju je taj,neko je spomenuo windowse sto je isto ovome,soft licenciran jer se radi o tome da on vraca garanciju uredaju sto je vec zakonski zasticeno,te sve sta se radi sa njim izvan ovlastenog servisa je kazneno dijelo.To se dosad kod nas nije toliko gledalo ali polako su krenuli sa hvatanjem ljudi koji naveliko snima pirate tako i polako krecu s ovime.Ja sam eto ni kriv ni duzan nadrapao samo zbog tog sta je lik svero i krao i zbog toga me nisu mogli pustit.I da u rijesenju mi pise da je lik ostetio proizvodaca za nekih 70 tisuca kuna.Mislim svi sta pisete imate pravo,sve i jedan post je istina ali ja sam drzao ljestve i to na krivom mjestu ali sam dobio svoje.

Zaboravio sam rec jos da nije uopce bilo javno najavljeno za to vec su znala samo 3 covjeka na netu sto bluedevil moze potvrdit.Oni mogu pratit ovaj forum ali nemaju oni toliko sposobnih ljudi da prate moj broj prikljucka i slijede me do adrese stanovanja,jos su oni u kamenom dobu,pogotovo kad je zapisnik u policiji pisan na pisacu masinu iz 45' a printera nisu ni vidjeli.
    Zadnji uredio sirius : 14-03-2005 u 01:08
    B-boy for life and beyond that!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    V3X, V525, V600, V635
    Operater
    Westel
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nema zakona o Editovanju i Promeni Software-a na Mobilnim Uredjajima, Bacite Malo Pogled Na Siemens, Panasonic i jos Neke Firme Koje Same Postavljaju Na Svoje Zvanicne Sajtove Firmware-e kao i programe za njihovo flah-ovanje radi otklanjanja odredjenih Bug-ova.

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    SE k530i>w660i
    Operater
    Vip&TELE2
    Godina
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I šta je na kraju bilo s ovim?

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Mpx200, V3 Razr
    Operater
    Sve je to isti shit!
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao soundmaster
    Nema zakona o Editovanju i Promeni Software-a na Mobilnim Uredjajima, Bacite Malo Pogled Na Siemens, Panasonic i jos Neke Firme Koje Same Postavljaju Na Svoje Zvanicne Sajtove Firmware-e kao i programe za njihovo flah-ovanje radi otklanjanja odredjenih Bug-ova.
    a covjece daj pogledaj koliko je tema stara.

a to u opce nije isto jer oni imaju pravo dati novi Firmware-e za dabe a neki to naplacuju zavisi od proizvodaca. tako i microsoft daje besplatne zakrpe za windowse.
    Resistance is futile. You will be assimilated!

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dobar dio autiju nema niti servo, a kamoli drive-by-wire A što se mog posta tiče, poanta je sadržana u:"Mislim da svi ovdje mlatimo praznu slamu, legalnost ovakvih postupaka bi bilo teško objasniti u državama sa razvijenijim zakonima, a kamoli tu kod nas..". Sve drugo je čisto vježbanje moždanih vijuga

+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrvaPrva 1 2

Slične teme

1. Bluetooth veza zauzeta
    By nagy_os in forum Motorola
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 15-04-2005, 10:05
  2. Iskustvo u servisu
    By IggXy in forum Motorola
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 22-03-2005, 00:18
  3. ISDN veza
    By vjeko in forum Internet Service Provideri (ISP)
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 18-07-2003, 13:33

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove