Koliko se sjećam moj "susjed" sirius je pričao o nekoj šteli ali od toga nije ništa ispalo a vidim da ga u zadnje vrijeme baš nema ni na forumu pa ga nemožemo ni pitati
Cijenjeni kolege forumaši,
ima li među vama netko tko bi poznavao nekoga u Motorolinom servisu? Ili možda nekoga tko zna nekoga tko ima vezu?
Treba nam Vodafone MonsterPack, onaj kojim u servisu (u sklopu garancije) gaze mobove koji im se nađu pod rukama.
Platit ćemo, skupit lovu, nije u pitanju, samo da se to nađe.
Ima li tko?
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Koliko se sjećam moj "susjed" sirius je pričao o nekoj šteli ali od toga nije ništa ispalo a vidim da ga u zadnje vrijeme baš nema ni na forumu pa ga nemožemo ni pitati
um caruje dundo maroje!
Izvorno postao Night Hawk
da, upravo tako... on je spominjao tu mogućnost, no nije se odigrala
Istina. Sirius je bio.
Al pitam baš zato što ga nema, pa rekoh' možda netko drugi ima kakvu vezu il nešto... Nada zadnja umire![]()
kad bi mogli saznati koju točnu verziju stavljaju, znaš, i to bi već bio pomak...mada oni mogu lako promjenit. a vjerujem da neki od njih prate i ovaj forum, jer sam primjetio da gsm-tech prati, te prodaje znanja prenešena odavdeIzvorno postao BlueDevil
![]()
Ma imao sam dosta frke oko toga,frajer je dobio otkaz zato sta je pokusao iznest neke stvari sa posla pa je kreten tu i spomenuo mene tak da smo obadvojica imali razgovore na murji.Ja sam imao zabranu 2mj koristenja interneta i imam 6mj uvjetnog ponasanja.Zato sta je to kao povreda prava proizvodaca,mislim je... im ja sve po spisku jer sta bi onda svi trebali dobit sta rade s mobitelima.Icu iduci mjesec u sloveniju a tamo imam strinu koja ima neke spage pa sta bude,idem do kraja pa nek mi zabrane imat i koristit se mobitelom!I sad imam ograniceno vrijeme na internetu i to samo sat vremena i odma me na minutu izbaci tocno.Javit cu se cim nesto saznam.
B-boy for life and beyond that!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
strava...
al kako te mogu tako precizno kontrolirati koliko si na netu... pa možeš s tuđeg kompa biti, kaj ne?
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Imam blokadu napravljenu na svom broju doma,tak da u 48h mogu bit samo sat vremena.Uvalio me lik do jaja!
B-boy for life and beyond that!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ima taj soft SIBIR al ne može ga dati jer ima ban![]()
Baš mi je sada poslao mail
![]()
Old school: Siemens M35, Motorola V500@V600, Nokia 7250, Motorola A925, SE P900, SE T610, Motorola MPX200, Motorola MPX220, Motorola V3 Black
Now: MDA Compact@i-Mate Rom 1Gb MMC
Ti to zaozbiljno? Ajde malo detaljnije čitavu priču baš me zanima, možemo preseliti u cafeu ili na pm...Izvorno postao sirius
da ovo je stvarno užas i mene isto zanima kaj je točno bilo...
nemrem vjerovat da se zbog poznanstva u motorola servisu mogu dobit takve zabrane
Ni ja nemogu vjerovat al nebi nam čovjek lago! E hebem ti državu, moš ukrast milijune eura, sjebat 10 firmi i nikom ništa a ak sirotinja nešta hoće ušićarit onda najebeš ko žuti! Strašno!Izvorno postao damgol
![]()
![]()
![]()
Ode ja off-topic...
@sirius, nedaj da te sjebu susjed!
um caruje dundo maroje!
Ajd preselite thread u cafe pa da možemo malo slobodnije pričati o svemu tome.
Sirius skidam ti kapu!
Old school: Siemens M35, Motorola V500@V600, Nokia 7250, Motorola A925, SE P900, SE T610, Motorola MPX200, Motorola MPX220, Motorola V3 Black
Now: MDA Compact@i-Mate Rom 1Gb MMC
Ekipa, vjerojatno znate, ali očito nije na odmet ponoviti. Ovaj forum prate mnogi kojima su mobiteli "kruh svagdašnji", među njima vjerojatno i netko tko radi u motorolinom ovlaštenom servisu. Vijest da se taj monsterpack traži brzo se proširila i zapravo samo otežala da se do njega dođe. Zašto? Pa zato što su sada oni koji ne žele da taj monsterpack procuri puno oprezniji.
Sirius je prvi javno objavio da zna nekog tipa iz servisa koji bi to možda mogao nabaviti. Zatim je BlueDevil pokrenuo ovaj topic u kojem zapravo javno poziva na kršenje zakona. Totalna naiva, dečki. Pa ne govori se o tim stvarima javno. Sirius se čak i prijeti da ide do kraja, a ne kuži da tako može naštetiti samo sebi. Ako ikada taj monsterpack procuri na net, što mislite kome će murija prvome pokucati?
Da nebi svi mi na kraju "svirali klavir"...Izvorno postao boombadill
![]()
Stani malo... gdje piše da je flashanje/flexanje moba kršenje zakona? Vidim po netu osim toga, da se svugdje i stalnoo pojavljuje nooviji i noviji flashevi/flexovi za mobove, pa nitko ne spominje kršenje zakona. Nije da netko tu zarađuje lovu, vara, krade ili nešto tako.
Stvarno ne kužim gdje je tu kršenje zakona? JEdino što možeš napravit je da si sj*beš mob, ili garanciju na istom. I točka. A mi tražimo soft koji ima i bootloader starije generacije. Mislim, stvarno ne vidim ništa ilegalno u tome. Oni se mogu trudit i probat da taj soft ne izađe van, ali DAJU ga van na mobovima. Tako da je pitanje trenutka samo...
BD, tu bi mogli sad polemizirati....recimo instalacija WIndowsa nije kršenje zakona...no, moraš imati originalnu kopiju! nitko od nas nema origigi flas/flex kod kuće... sama radnja nije ilegalna, no pod ovim uvjetima je možemo takvom smatrati. No, opet, ako to napraviš samo za sebe, riječ ilegala poprima drukčije značanje, jer na tome ne zarađješ. Oni koji na tome misle vrtit pare, mogu kazneno odgovarat, konkretno primjetih da se firma gsm-tech oglašava time! slična stvar je i s dekodiranjem, mada je recimo kodiranje mobitela u nekim EU državama zabranjeno, jer krši prava potrošača. jasno, kod nas nije tako:-) Da, pitanje je trenutka, no tu verziju koju oni stavljaju, mogu promjeniti, ili modificirati, a da ti to ne skužiš i po tome recimo(da žele) mogu vidjet jesu ti oni stavljali soft ili netko drugi. mislim, o ovome se može puno toga razglabat, po meni ključno je ne prodavat intelekt koji se na našem forumu može spoznati... Mi smo svi manje više krenuli s nekim drugim pobudama u ovaj modding, što iz nužde, što iz znatiželje. Ne smatram da članovi i modovi ovdje krše zakon, jer da je tako, onda da nekome kažeš da može ubiti čovjeka s običnom iglom ako ju gurne u pravu točku na vratu također ispada istovjetno ovome! Mi samo nudimo moguća rješenja, ideje, spoznaje! A pošto ovo čitaju i mnogi s drukčijim stavovima, molim ih da istupe i kažu i sami nešto o tome!Izvorno postao BlueDevil
Reverse engineering softvera nije dozvoljeno, a upravo se o tome radi prilikom modanja telefona, a to što ga daju van na mobovima ne znači da ti daju da prčkaš po softu. Isto tako ukoliko autor ne napomene drukčije zabranjeno je i reverse engineering besplatnog softvera. Druga je stvar što tu nema nikakve zarade i što ja mislim, no AFAIK pravno je to tako...Izvorno postao BlueDevil
@Inovator, ne moraš imati originalni cd za instalaciju legalne kopije windowsa, originalan CD čak nije niti dokaz legalnosti tvoje kopije Windowsa...
da li postoji neki zakon o softu na mobovima? mislim da ne, samo o računalima...
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
To sam i ja dosad mislio ali nebi onda murija zajebavala siriusa ako nemaju nikakve zakonske osnove (valjda!)Izvorno postao whiteboy
um caruje dundo maroje!
Ne kužim. Svi smo si soft mijenjali, onda bi nam svima rija trebala bit na vratima. Da ne velim da dio ekipe hosta na svojim stranicama što flexeve, što flasheve, što freeware soft za modding moba. Da ne velim da je i jedan Mobil lani imao u dva broja teme o v525, a da su i objavili moddane seemove na siteu. To bi onda sve bilo reverse engineering itd. Odnosno, nije to reverse engineering - to je samo upgrade firmwarea.
Ja i dalje ne vidim zakonsku osnovu da bi bilo tko bilo kako naj*bat mogao zbog softwarea za mob!?
Osim toga, ako je moddanje seemova legalno, i ako ima neki user XY koji to ne zna sam napravit (jer je informatički nepismen, recimo, ili jednostavno ne želi sam) a ja mu to napravim za 15 kuna, onda je to kriminal? Al ako sam to napravi onda nije? Ili ako mu ja to besplatno napravim, isto nije bed? Ne razumijem tu logiku...
A na kraju, kojiko vidim, ni otključavanje mobova zaključanih na nekog providera nije ilegalno - puno je i oglasa i dućana koji to rade, prodaju se po netu čisto legalno i javno razni boxovi, kabeli, software, clipovi... sve je to legalno.
To je sve istina, ali kako objasniti ovu situaciju? Nisam više pametan!
um caruje dundo maroje!
nemogu vjerovat da je liku murja na vratu zbog nečeg tak bezazlenog
koje li gluposti
a svi oni šverceri njima niko ništa.
@sirius kak je murja skuzila da bas taj i taj Pero Perić treb atebi dat softwer odn da ti je on veza?
mislim ima vjerovatno puno radnika u motorola servisu
a sto se registracije na forum tice modza bi mogli napravit ko na nekim foruma prvo introduction svakok člana..ovak se fakat može registrirat SVATKO pa i tak neko ko bi mogo to negativno iskoristit
Izvorno postao BlueDevil
![]()
![]()
![]()
Hrvoje nije NISTA mjenjao.Hrvoje jedva zna kak se pisu SMS poruke.Hrvoje nezna di se kabel uopće gurne.
jeste me čuli,stričeki iz Policije?![]()
![]()
Zadnji uredio Gruntovčan : 11-03-2005 u 20:19
Maknuo sam temu u Caffe' jer ipak nije samo do Motorole tu, nego se radi o mobovima općenito (i pandurima, canis mater)
Softver je softver, bez obzira na čemu se vrtio. A mob ima zaslon, procesor i memoriju, tako da ne vidim po čemu se uopće razlikuje od računala?Izvorno postao whiteboy
Bookmarks