Pa malo kasnim, ali evo da i ja ostavim neki post o P910!
Zadovoljan sam korisnik Ericssona, a u novije vrijeme Sony Ericssona! Prosao je malo koji njihov model, a da ga nisam imao, makar i na mjesec dana!
P900 sam koristio nesto vise od godine dana i nisam mogao biti zadovoljniji (to mi je bio prvi mob sa symbianom, toliko mi se svidio da sam prodao svoj palm, jer realno vise nisam imao potreba za njim)!
P910 imam vec nekih 3 mjeseca! Sa apararom sam takodjer krajnje zadovoljan, bez obzira na to sto ga ja imam (dakle lisen subjektivnosti), smatram da je P910 vjerojatno najbolji mobitel na trzistu (govori o mogucnostima, softwareu, kakakteristikama..., a ne o izgledu, dimenzijama..., jer svatko bira aparat, bar se nadam, prema svojim afinitetima i potrebama, pa ce se nekome mozda mnogo vise svidjeti neki manji i izgledom ljepsi Samsung)!
Ako trazis vrhunski aparat i spreman si podnjeti nesto malo vece dimenzije i tezinu...ne trazi dalje!
Sto se razlike tice P900-P910! P910 je nesto malo deblji, ali gotovo neprimjetno (deblji je samo onaj dio na koji se preklapa tipkovnica, jer je sama tipkovnica nesto deblja, zbog QWERTY-ja sa unutarnje strane)! Tezi takodjer nije, ako govorimo o istim baterijama, jer se i P900 i P910 pogone jednakim baterijama, u ponudi su tri!
Razlike medju modelima - MALE, ne opravdavaju daleko visu cijenu P910!
Ekran je na P910 nesto bolji, ali se razlika u nesto kvalitetnijemu prikazu i kontrastu boja vidi samo u uvjetima zescega osvijetljenja! Softearw i nijw za neku usporedbu jer se sve to manje vise danas da nabaviti (pogotovo za Symbian) tako da je veoma lako na P900 staviti sve aplikacija koje dolaze i na P910! QWERTY tipkovnica, jest prilicno neupotrebljiva, ne iz razloga lose izvedbe (naime cak je i prilicno dobro izvedena, relativno je tesko promasiti znak koji namjeravas ukucati kada se naravno malo uvjezbas) vec iz razloga sto nema osvijetljanja, dakle u mraku ili polumraku zaboravi da je imas!
Sve ostalo je jednako kao na P900, osim nekih sitnica koje su toliko slicne, da izgledaju jednako!
E sad dva (po meni) velika plusa za P910! Prvo tu je mnogo vise memorije, ali i to se lako nadomjesti sa mem karticom! Druga prednost je bolje i snaznije izvedeno kuciste aparata, koje izuzetno dobro podnosi i grubo rukovanje, bez skripanja i krckanja, sto mi se kod P900 redovito dogadjalo! Pored toga na P910 tipkovnica nalijeze na same rubove aparata, dakle na njegov najcvrsci dio, za razliku od one na P900 koja je nalijegala, na rubove kucista oko ekrana, koji su redovitio nakon nekog vremena puknuli, a zatim i otpali, pa je dosta cesto za vidjeti kako oko ekrana kada se P900 otvori nedostatak komadica plastike koji su otpali!
Sam dizajn P910 u odnosu na P900 (govorim o estetici, ne funkcionalnosti) cini mi se kao korak unatrag!
Sveukupno, ako u skoro vrijeme mislis kupovati nesto slicno, savjetujem P900+memorija, barem u sljedecu godinu dana dok P910-ki cijena malo ne padne!

Odgovori uz citat
Bookmarks