mislim da ne postoji pravilo koje je prekršeno.......osim što je moralno upitna odluka...
Katastrofa. Valjda je sada očito da se pravila moraju mijenjati. Michelinove momčadi su ovo odigrale totalno nefer i svaku kaznu i tužbu koju dobiju potpuno su zaslužili. Jedan veliki: FIA-i i pogotovo momčadima
mislim da ne postoji pravilo koje je prekršeno.......osim što je moralno upitna odluka...
Katastrofa....
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
meni je ovo super. konačno malo ekipiranosti. Mislim da je sad FIA u nezavidnoj situaciji i neće moći ucjenjivati momčadi.
dobar grah daleko se čuje
Drago mi je zbog Tiaga(jordan)ha ha
![]()
@nered ajde mi reci kaj je tu FIA krivo napravila?!?! ako mogu bridgestone-ove gume izdrzati zasto nebi michelinove?! tu je kriv JEDINO michelin
Po mom,krive su i momčadi. Mogli su slobodno voziti s tim da uspore malo u tom zavoju,imali bi utrku,vjerovatno zanimljivu,sponzori i gledatelji bi bili zadovoljni. I ovakva katastrofa se ne bi desila.
ako gume mogu izdrzati (po michelinu) 10 krugova, kaj mislis koliko bi oni morali usporiti da izdrze 73?!
inace sada vidim da www.formula1.com ne radi
Ne radi,pa malo radi,pa neradi....sporan je bio samo taj 12/13 zavoj,u kojem su se gume prekomjerno trošile i samo je tu trebalo prikočiti. I sve da odu jednom više u box,svejedno bi imali utrku,a ne ovako. Minardi i Jordan su ionako zadnji u svakoj utrci sa par krugova zaostatka tako da su mjesta od 3-8 bila lako moguća za osvojiti.
ja podržavam michelin
zakaj bi vozači morali voziti ako im svaki čas može puknut guma i mogu zavšit u zidu?
huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..
...hebote, zamalo pa sam se onesvjestio...naime, nisam gledao od početka, nego sam tek upalio telku kod sredine trke, kad ono, samo njih 6 na stazi... malo mislim, al nikako da skužim kak je došlo do masovnog odustajanja... kad tek na TTX-tu pročitah u vezi tog s*anja sa gumama: ...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Istina, kriv je michelin... mislim da bi bolje bilo za sve koji su odustali da su odustali nakon jednog odvoženog kruga (ne za zagrijavanje, već kruga utrke) jer bi tako eliminirali mogućnost tužbi sponzora... mislim i dalje bi svima bio jasan razlog odustajanja, ali "odustali su u utrci zbog tehničkih problema", a ne prije same utrke...
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
taj zavoj zajedno sa start/cilj ravninom cini pola duljine staze, tako da to nije samo 12. i 13. zavoj. ako bi isli mijenjat gume, nebi smijeli dolijevati gorivo.Izvorno postao niten
73 kruga, 7 puta u boks zbog guma, 2 puta zbog goriva i evo ti 9 odlazaka u boks. 14 bolida puta 9 odlazaka u boks 126 odlazaka, plus 6*2. 138 odlazaka u boks!!!!!
a i dolazimo do cinjenice da nemaju 18 paketa guma po utrci. evo, dokazao sam ti da je teoretski nemoguce!
to je problem michelinove traljavosti. kako mogu napraviti gume koje ne mogu izdržati više od 10 krugova??? je li staza prošla tehničke kontrole? dakle, staza je unutar zadanih specifikacija. meni ovo djeluje strašno. jedan od gumara traži šikanu, jer je napravio gume kojima bolje leži šikana na tom mjestu. a što je s bridgestonom? oni nisu imali žalbi.....
uvođenjem šikane fia bi favorizirala michelin na uštrb bridgestona.
na mjestu fie, ja bih izbacio michelin iz F1 na 5 godina, pa neka sami sebi rade ultimatume
po meni, koliko god bizarno bilo, ako su u michelinu smiješali komponentu koja ne može izdržati i svjesni su da je sigurnost vozača ugrožena, u redu je tražiti da dovuku novu komponentu koja bi mogla izdržati utrku. podržavam momčadi koje su povukle vozače sa staze radi sigurnosti. FIA je trebala dopustiti nove gume, ali naplatiti michelinu penale zbog propusta. sigurnost vozača bi trebala biti na prvom mjestu. tada cijele ove situacije ne bi bilo..
Koja je ovo reklama za Bridgestone....
Bridgestone ima problema cijelu ovu sezonu i nije se žalio niti tražio promjene na stazama. Sami su zbog poboljšanja performansi ugrozili sigurnost vozača. Ako itko treba snositi odgovornost za ono jučer to je Michelin!
a baš smo na početku teme raspravljali o tome kak se f1 vratio na "velika" vrata
“I quit, I give up, nothing's good enough for anybody else, it seems...When I'm all alone it's the best way to be. When I'm by myself nobody else can say goodbye. Everything is temporary anyway.”
Pa da su limitirali brzinu na 280 kmh u tom zavoju mogli su odvoziti utrku bez mijenjanja guma.Izvorno postao coma_zgb
da sam ja na njihovom mjestu ja bih barem odvezao jedan-dva kruga i zaradio pokoji bod
“I quit, I give up, nothing's good enough for anybody else, it seems...When I'm all alone it's the best way to be. When I'm by myself nobody else can say goodbye. Everything is temporary anyway.”
kud bas 280? ako im na 300 rikavaju nakon 10 krugova, zasto mislis da bi sa 280 mogli izdrzati 73?Izvorno postao niten
Neznam,tako sam pročitao negdje. Valjda je na 280 neka kritična točka nakon koje se gume počinju pretjerano trošiti. U tom zavoju/ravnini su u kvalifikacijama vozili i preko 330.Izvorno postao coma_zgb
Evo baš čitam na indexu da će im možda bodove uzimat.
Bome čovjek se proveselio za cijelu karijeru u F1Izvorno postao lili
![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
misliš da samo u f1 karijeri?
Bookmarks