Nitko i ne kaže da su skupi punjači i dobri. Dobri su oni koji imaju mikrokontroler koji regulira postupak punjenja. Kvalitetan punjač ne mora imati mogućnost pražnjenja budući da bolji punjači baterije pune na neku foru impulsnog punjenja i tako da svakako otklone memory efekt bez pražnjenja. Ovo za indikaciju kraja punjenja i održavanje je točno što i imaju svi smart punjači. Ne znam baš kako bi jeftino napravio sam neki smart punjač. Mislim da je jednostavnije kupiti neki za cca.250-400kn.
Osobno imam AccuPower AP2010 i jako sam zadovoljan s njim. Ne bih ga mijenjao ni za koji drugi.
Što se tiče Vartinog 15min punjača i baterija. Kod nas se mogu nabaviti gotovo u svakoj trgovini (Getro, Minaco...i mislim da ga nije problem naći). Cijena mu je nešto manja od 300kn(za 2*batt.)
Baš i nije točno da taj punjač stvarno napuni baterije za 15min do punog kapaciteta. Napuni ih na nekih 80-85% i to za vrijeme 15-30min. A obične punjive baterije puni jako dugo pa je zato bolje uzeti neki brzi punjač koji puni obične baterije za 2-4h.

Bookmarks